Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινή γραμμή Ομπάμα - Νετανιάχου για το Ιράν

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2012
Κοινή γραμμή Ομπάμα - Νετανιάχου για το ΙράνΣυμφώνησαν ότι θα πρέπει να εμποδιστεί να αποκτήσει πυρηνικά

Στην ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα συμφώνησαν πλήρως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα κοινό στόχο των δύο χωρών.
Ο Νετανιάχου χαιρέτισε από την πλευρά του τη δέσμευση του Προέδρου των ΗΠΑ, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις αρχές της εβδομάδας, να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Παραταύτα, στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το περιεχόμενο της συνομιλίας, ειδικότερα για το αν ο Ομπάμα μετέβαλε τη στάση του ή αν υποχώρησε στο πιεστικό αίτημα του Ισραήλ (πληροφορίες μιλούσαν σχεδόν για τελεσίγραφο προς την Ουάσινγκτον) να επιλυθεί το ζήτημα δια της αστυνομικής βίας.
Το Ισραήλ είχε ζητήσει κατ’ ίδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, αίτημα που απέρριψε ο Λευκος Οίκος τροφοδοτώντας φημολογία και εκτιμήσεις ότι επικρατεί ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές με αφορμή την ανησυχία του Ισραήλ για το ιρανικό πρόγραμμα και την πρόθεση που εξέφρασε εμμέσως να επέμβει έστω και μονομερώς.
Η Ουάσινγκτον πάντως είχε ζητήσει να μην υπάρξει επιθετική ενέργεια πριν από τις 6 Νοεμβρίου, ημερομηνία των αμερικανικών εκλογών.
Στην ομιλία του την Πέμπτη ο Νετανιάχου έφερε το θέμα του Ιράν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ζήτησε να μπουν κόκκινες γραμμές πριν είναι πολύ αργά.
Όπως εξήγησε, κρατώντας μάλιστα και ένα μεγάλο διάγραμμα με τη «βόμβα» του ιρανικού προγράμματος έτοιμη να εκραγεί, ως το καλοκαίρι το Ιράν θα έχει στα χέρια του το όπλο.
* Επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό θα έχει την Παρασκευή και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου