Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Κοινή γραμμή Ομπάμα - Νετανιάχου για το Ιράν

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2012
Κοινή γραμμή Ομπάμα - Νετανιάχου για το ΙράνΣυμφώνησαν ότι θα πρέπει να εμποδιστεί να αποκτήσει πυρηνικά

Στην ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα συμφώνησαν πλήρως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα κοινό στόχο των δύο χωρών.
Ο Νετανιάχου χαιρέτισε από την πλευρά του τη δέσμευση του Προέδρου των ΗΠΑ, ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις αρχές της εβδομάδας, να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.
Παραταύτα, στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το περιεχόμενο της συνομιλίας, ειδικότερα για το αν ο Ομπάμα μετέβαλε τη στάση του ή αν υποχώρησε στο πιεστικό αίτημα του Ισραήλ (πληροφορίες μιλούσαν σχεδόν για τελεσίγραφο προς την Ουάσινγκτον) να επιλυθεί το ζήτημα δια της αστυνομικής βίας.
Το Ισραήλ είχε ζητήσει κατ’ ίδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, αίτημα που απέρριψε ο Λευκος Οίκος τροφοδοτώντας φημολογία και εκτιμήσεις ότι επικρατεί ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές με αφορμή την ανησυχία του Ισραήλ για το ιρανικό πρόγραμμα και την πρόθεση που εξέφρασε εμμέσως να επέμβει έστω και μονομερώς.
Η Ουάσινγκτον πάντως είχε ζητήσει να μην υπάρξει επιθετική ενέργεια πριν από τις 6 Νοεμβρίου, ημερομηνία των αμερικανικών εκλογών.
Στην ομιλία του την Πέμπτη ο Νετανιάχου έφερε το θέμα του Ιράν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ζήτησε να μπουν κόκκινες γραμμές πριν είναι πολύ αργά.
Όπως εξήγησε, κρατώντας μάλιστα και ένα μεγάλο διάγραμμα με τη «βόμβα» του ιρανικού προγράμματος έτοιμη να εκραγεί, ως το καλοκαίρι το Ιράν θα έχει στα χέρια του το όπλο.
* Επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό θα έχει την Παρασκευή και ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, Μιτ Ρόμνεϊ.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου