Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Κατηγόρησε τη Δύση για εκφοβισμό ο Ιρανός πρόεδρος

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012
Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατηγόρησε χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών τους Δυτικούς και το Ισραήλ ότι προσπαθούν να «εκφοβίσουν» τη χώρα του «μέσω των πυρηνικών όπλων».
«Οι επίμονες απειλές που επισείουν οι ακαλλιέργητοι Σιωνιστές, ότι θα προσφύγουν σε στρατιωτική δράση εναντίον του μεγάλου έθνους μας, δείχνουν σαφώς αυτή την πικρή πραγματικότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αχμαντινετζάντ μιλώντας χθες στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
«Η κούρσα των εξοπλισμών και ο εκφοβισμός μέσω των πυρηνικών όπλων και των όπλων μαζικής καταστροφής από τις ηγεμονικές δυνάμεις επικρατούν» δήλωσε ο κ. Αχμαντινετζάντ. «Η δοκιμή των νέας γενιάς υπερσύγχρονων όπλων και η απειλή ότι θα χρησιμοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο έγινε ένας νέος τρόπος για να απειλούν τα έθνη, για να τα αναγκάσουν να αποδεχθούν την ηγεμονία», τόνισε.
Κατά την τελευταία ομιλία του ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης (θα αποχωρήσει από την εξουσία το 2013, μετά από δύο θητείες ως πρόεδρος, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για τον εκάστοτε Ιρανό πρόεδρο) την οποία μποϊκόταραν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, ο Αχμαντινετζάντ απέφυγε να εμπλακεί στις συνήθεις <διατριβές> του, και επιδόθηκε σε μακρές φιλοσοφικές αναλύσεις για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.
<Ο σημερινός κόσμος βασίζεται στα υλικά αγαθά και δεν δεσμεύεται με κανένα τρόπο από τις ηθικές αξίες> τόνισε, απευθύνοντας έκκληση για μια νέα παγκόσμια τάξη στην οποία οι άνθρωποι θα είναι ίσοι και θα ζουν εν ειρήνη.
Κατά τη διάρκεια των ομιλιών του στο παρελθόν από το βήμα αυτό ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είχε αρνηθεί το Ολοκαύτωμα και είχε απορρίψει τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκαλώντας την αποχώρηση από την αίθουσα Αμερικανών και Δυτικών διπλωματών.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κάνουν <αυτό που πρέπει να κάνουν> για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνική βόμβα.
Εν τω μεταξύ, χθες, το Ιράν διέψευσε τους ισχυρισμούς του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών ότι η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της χώρας συνδέεται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, τις ειδικές δυνάμεις του ιρανικού στρατού.
Η αναφορά αυτή του υπουργείου Οικονομικών προς το Κογκρέσο επιτρέπει στις ΗΠΑ να επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε ξένες τράπεζες που συναλλάσσονται με την Εθνική Ιρανική Πετρελαϊκή Εταιρεία (NIOC).
Η κίνηση αυτή γίνεται στο ευρύτερο πλαίσιο των κυρώσεων σε σχέση με το ιρανικό πετρέλαιο που έχει υιοθετήσει η Ουάσιγκτον σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Τεχεράνη να σταματήσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, το οποίο η Δύση θεωρεί ότι έχει στρατιωτικό σκοπό.
<Διαψεύδουμε κατηγορηματικά αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς> δήλωσε ο Αλιρεζά Νικζάντ-Ραχμπάρ, εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Πετρελαίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Mehr.
Σε προχθεσινή του ανακοίνωση το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι η NIOC είναι <εκπρόσωπος ή στενά συνδεδεμένη> με τους Φρουρούς της Επανάστασης και επικαλείται τον διορισμό το 2011 του Ροστάμ Κασεμί στη θέση του υπουργού Πετρελαίου, ο οποίος είναι πρώην διοικητής μιας μονάδας των Φρουρών της Επανάστασης.
Αν και οι αμερικανικές εταιρείες ήδη δεν επιτρέπεται να αγοράσουν ιρανικό πετρέλαιο, η νέα απόφαση σημαίνει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να επιβάλλουν νέες κυρώσεις σε οποιαδήποτε ξένη τράπεζα που διευκολύνει τις συναλλαγές με τη NIOC.
Η Κίνα επανέλαβε, εξάλλου, χθες, την αντίθεσή της στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος του Ιράν εξαιτίας του πυρηνικού του προγράμματος, ενώ τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και η Γερμανία πρόκειται να συναντηθούν σήμερα για το θέμα αυτό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Πηγή: ΕΚ, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου