Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου, 2012...

  • Στη δημοσιότητα έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του από το 2011 έως το 1989 -έτος κατά το οποίο ήταν για πρώτη φορά υπόχρεος κατάθεσης «πόθεν έσχες» ως βουλευτής.
  • Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την δημιουργία Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και Κράτησης αλλοδαπών. Θετική ψήφο για τις νέες ρυθμίσεις έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσε η ΔΗΜΑΡ, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ.
  • Αύξηση του φόρου επί των τόκων των καταθέσεων από το 10% στο 15% φέρεται να περιλαμβάνει το νέο πακέτο μέτρων, επί των βασικών αξόνων των οποίων συμφώνησαν την Πέμπτη οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί, μετά από τρεις ώρες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Η επίσημη ανακοίνωση των μέτρων αναμένεται την άλλη εβδομάδα, μετά την τελική συμφωνία με την τρόικα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ακολουθήσει πρωθυπουργικό διάγγελμα.
  • Επιστολή του επιχειρηματία Ιωσήφ Λιβανού, η οποία πήρε αριθμό πρωτοκόλλου από τη γραμματεία του προέδρου της Βουλής στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και αναφέρεται στην υπόθεση των καταγγελιών του περί ξεπλύματος μαύρου χρήματος, έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο Τύπου της Βουλής.
  • Ερώτημα προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπινών Δικαιωμάτων και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κατέθεσαν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Γιαννακάκη και Γιάννης Πανούσης, ζητώντας την κατάργηση της Σαρίας, του ισλαμικού ιερού νόμου, που εφαρμόζεται στην Θράκη από την εκεί μουσουλμανική μειονότητα. Η Σαρία ισχύει στη Δυτική Θράκη μόνο για το οικογενειακό δίκαιο και μόνο αν οι ενδιαφερόμενοι προσφύγουν στον μουφτή.

Κόσμος

  • Το Ιράν κινείται με γρήγορους ρυθμούς προς την απόκτηση της πρώτης πυρηνικής του βόμβας, προειδοποίησε από του βήματος του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, ζητώντας να χαραχτεί επειγόντως μία «κόκκινη γραμμή» πριν είναι πολύ αργά. Η επισήμανση έρχεται εν μέσω των τριβών με την Ουάσινγκτον που φέρεται να ζητά να μην υπάρξουν επιθετικές ενέργειες από το Ισραήλ –τουλάχιστον πριν από τις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου– παρά την σαφή πρόθεση που έχει εκφράσει για αυτό το Ισραήλ. Τυπικά το Ισραήλ ούτε δεν έχει αποκλείσει μία ειρηνική, διπλωματική λύση (αυτό υποστηρίζουν οι ΗΠΑ) όπως έδειξε και η ομιλία του Νετανιάχου, αλλά αισθάνεται όλο και περισσότερο πιεσμένο χρονικά...
  • Ένα χρόνο μετά την ιστορική έκκληση για την αναγνώριση κυρίαρχης Παλαιστίνης, ο Μαχμούντ Αμπάς επέστρεψε στα Ηνωμένα Έθνη με τον πιο μετριοπαθή στόχο της απόδοσης καθεστώτος «κράτους μη μέλους». Ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ζήτησε την αναβάθμιση του καθεστώτος των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ, και ταυτόχρονα επιτέθηκε με δριμύτητα στο Ισραήλ καταγγέλλοντας «εκστρατεία εθνοκάθαρσης» κατά του παλαιστινιακού λαού. Οι πολιτικές του Ισραήλ απειλούν τους Παλαιστινίους με «νέα Καταστροφή», ανέφερε ο Αμπάς προειδοποιώντας ότι βρισκόμαστε ίσως ενώπιον μίας τελευταίας ευκαιρίας για λύση στη βάση των δύο κρατών.
  • Σε αδιέξοδο κατέληξε συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής διπλωματίας Βρετανίας και Ισημερινού σχετικά με την τύχη του Τζούλιαν Ασάνζ, με την βρετανική πλευρά να υπογραμμίζει πως παραμένει αποφασισμένη να προχωρήσει στην έκδοση του ιδρυτή του WikiLeaks. «Δεν βλέπουμε κάποια άμεση λύση» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισημερινού Ρικάρντο Πατίνιο μετά το πέρας της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ -και ενώ ο κύριος WikiLeaks κλείνει 100 ημέρες στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.
  • Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ υπεραμύνθηκε ενώπιον κοινοβουλευτικής ερευνητικής επιτροπής στο Βερολίνο των επιδόσεών της ως νεαρό μέλος του υπουργικού συμβουλίου στη δεκαετία του '90, αρνούμενη ότι έσφαλε στην απόφασή της για την εγκατάσταση ενός σημείου απόθεσης πυρηνικών αποβλήτων.
  • Είναι μήπως η Έλι το πιο έξυπνο σκυλί στον κόσμο; Ίσως και όχι, πάντως σίγουρα η γλυκιά σκυλίτσα εντυπωσιάζει με την επιδεξιότητα και την ευστροφία της. Είναι ράτσας Σίμπα Ίνου, και κατάγεται από τα πρωτόγονα σκυλιά της αρχαίας Ιαπωνίας. Απολαύστε την σε μία σειρά από κόλπα!

Οικονομία

  • Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη δεν έχει ακόμη διασφαλισθεί, εκτιμά η Ernst & Young προσθέτοντας μάλιστα ότι η επίτευξη των στόχων δεδομένης της υψηλής ύφεσης και χωρίς περαιτέρω διαγραφή χρέους, δεν είναι εφικτή. Βάσει των εκτιμήσεων μέχρι το 2020 η σχέση χρέους/ΑΕΠ θα βρίσκεται στα ίδια ή και σε χειρότερα επίπεδα από σήμερα. Ωστόσο αφήνει ελπίδα λέγοντας ότι δεδομένων των αρνητικών συνεπειών μιας Grexit για την ευρωζώνη, υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να χαλαρώσουν οι όροι του μνημονίου. Υπάρχουν ενδείξεις για την υιοθέτηση από πλευράς πιστωτών ηπιότερης στάσης, λέει ακόμη.
  • Μετά από αρκετές ημέρες πτώσης, την Πέμπτη οι αγορές βρέθηκαν και πάλι σε θετικό έδαφος αν και τα κέρδη στην Ευρώπη δεν ήταν πολύ μεγάλα· καλύτερα κινήθηκε η Γουόλ Στριτ.
  • Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα και στην οικονομία απασχόλησαν τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, και τον διοικητή της ΤτΕ Γ.Προβόπουλο στη συνάντησή τους στο Μαξίμου. Η εξασφάλιση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ είναι, άλλωστε, καθοριστική για τις τράπεζες αφού μέσω αυτής θα προέλθουν τα κονδύλια για την ανακεφαλαιποίησή τους. Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, στον απόηχο της συμφωνίας με τους αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για τα μέτρα και εν όψει της επιστροφής της τρόικας τη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου