Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ


Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012

Photo:  «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη

Τις «σταθερές θέσεις» της Ελλάδας στο Κυπριακό και την ονομασία της πΓΔΜ μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας).
«Με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών είχαμε μια πολύ ουσιαστική και εγκάρδια συνομιλία για θέματα που αφορούν, αυτή τη στιγμή, ολόκληρη την περιοχή μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «και βέβαια, δώσαμε έμφαση στα ιδιαίτερης σημασίας για εμάς ζητήματα, όπως: της Κύπρου και της ονομασίας της πΓΔΜ. Για μία ακόμη φορά είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε την πραγματικότητα, όπως αυτή πλέον έχει διαμορφωθεί».
Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «επαναλάβαμε τη βασική μας θέση που είναι, πρώτα απ’ όλα υποστηρικτική στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ και πάντοτε με σκοπό να εξευρεθεί μια βιώσιμη, σταθερή, μόνιμη λύση μέσα σε ένα ενιαίο κράτος όπου θα ζουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι».
Σε ό,τι αφορά την πΓΔΜ, επισήμανε ότι «παρουσιάσαμε στο γγ το πώς έχουν τα πράγματα σήμερα, για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση που όλοι επιθυμούμε η όλη προσπάθεια, που κι αυτή τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Και που βέβαια, δεν οφείλεται αυτό στην Ελλάδα. Επισημάναμε την ανάγκη, το συντομότερο δυνατό, να υπάρξει ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, με πλήρη σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας μας. Η εξεύρεση λύσεως είναι επίσης επ’ ωφελεία της σταθερότητας, της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ευρώπης. Ζήτησα από το γγ του ΟΗΕ να συνεχίσει την προσπάθειά του, να δείξει δρόμους και γι’ αυτό ενθαρρύναμε, για ακόμη μια φορά, την πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη υπό τον κ. Νίμιτς».
Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «αναφερθήκαμε και στη γενικευμένη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, στις χώρες της αποκαλούμενης Αραβικής Άνοιξης, αλλά και στις δραματικές διαστάσεις και προεκτάσεις που έχει πια λάβει η αιματοχυσία στη Συρία, με ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης, που εκ των πραγμάτων πλέον προκαλείται σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου. Είπα στο γγ ότι η πατρίδα μας, η οποία, παρά την κρίση εξακολουθεί να είναι ένας εκ των σταθεροποιητικών παραγόντων στην περιοχή, είναι στη διάθεσή του για να συμβάλει, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή».
Με τη συνάντησή του με το γγ του ΟΗΕ, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκίνησε το πρόγραμμα των επαφών του στη Νέα Υόρκη, μέσα στα πλαίσια των εργασιών της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης. Αμέσως μετά, μετέβη στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο διεθνή οργανισμό για να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.
Διπλωματικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έδειξε ότι κατανοεί τις ελληνικές θέσεις και αναγνωρίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξουν κινήσεις από την «άλλη πλευρά», τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα των Σκοπίων.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου