Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση Αβραμόπουλου με τον ΓΓ του ΟΗΕ


Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012

Photo:  «Εθνικός Κήρυξ»/Κώστας Μπέη

Τις «σταθερές θέσεις» της Ελλάδας στο Κυπριακό και την ονομασία της πΓΔΜ μετέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, κατά τη συνάντησή τους στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, σήμερα το πρωί (ώρα Ελλάδας).
«Με το ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών είχαμε μια πολύ ουσιαστική και εγκάρδια συνομιλία για θέματα που αφορούν, αυτή τη στιγμή, ολόκληρη την περιοχή μας», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας ότι «και βέβαια, δώσαμε έμφαση στα ιδιαίτερης σημασίας για εμάς ζητήματα, όπως: της Κύπρου και της ονομασίας της πΓΔΜ. Για μία ακόμη φορά είχαμε την ευκαιρία να εκθέσουμε την πραγματικότητα, όπως αυτή πλέον έχει διαμορφωθεί».
Σε ό,τι αφορά στην Κύπρο, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «επαναλάβαμε τη βασική μας θέση που είναι, πρώτα απ’ όλα υποστηρικτική στις πρωτοβουλίες του ΟΗΕ και πάντοτε με σκοπό να εξευρεθεί μια βιώσιμη, σταθερή, μόνιμη λύση μέσα σε ένα ενιαίο κράτος όπου θα ζουν αρμονικά Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι».
Σε ό,τι αφορά την πΓΔΜ, επισήμανε ότι «παρουσιάσαμε στο γγ το πώς έχουν τα πράγματα σήμερα, για ποιο λόγο δεν έχει προχωρήσει προς την κατεύθυνση που όλοι επιθυμούμε η όλη προσπάθεια, που κι αυτή τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Και που βέβαια, δεν οφείλεται αυτό στην Ελλάδα. Επισημάναμε την ανάγκη, το συντομότερο δυνατό, να υπάρξει ανταπόκριση στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, με πλήρη σεβασμό στην ιστορία της πατρίδας μας. Η εξεύρεση λύσεως είναι επίσης επ’ ωφελεία της σταθερότητας, της ειρήνης και της συνεργασίας στην ευαίσθητη αυτή περιοχή της Ευρώπης. Ζήτησα από το γγ του ΟΗΕ να συνεχίσει την προσπάθειά του, να δείξει δρόμους και γι’ αυτό ενθαρρύναμε, για ακόμη μια φορά, την πρωτοβουλία που είναι σε εξέλιξη υπό τον κ. Νίμιτς».
Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «αναφερθήκαμε και στη γενικευμένη κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο, στις χώρες της αποκαλούμενης Αραβικής Άνοιξης, αλλά και στις δραματικές διαστάσεις και προεκτάσεις που έχει πια λάβει η αιματοχυσία στη Συρία, με ιδιαίτερη αναφορά στο μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης, που εκ των πραγμάτων πλέον προκαλείται σε αυτή την περιοχή της Μεσογείου. Είπα στο γγ ότι η πατρίδα μας, η οποία, παρά την κρίση εξακολουθεί να είναι ένας εκ των σταθεροποιητικών παραγόντων στην περιοχή, είναι στη διάθεσή του για να συμβάλει, με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της συνεργασίας στην περιοχή».
Με τη συνάντησή του με το γγ του ΟΗΕ, ο κ. Αβραμόπουλος ξεκίνησε το πρόγραμμα των επαφών του στη Νέα Υόρκη, μέσα στα πλαίσια των εργασιών της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης. Αμέσως μετά, μετέβη στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στο διεθνή οργανισμό για να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, Μάθιου Νίμιτς.
Διπλωματικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ έδειξε ότι κατανοεί τις ελληνικές θέσεις και αναγνωρίζει το γεγονός ότι θα πρέπει να υπάρξουν κινήσεις από την «άλλη πλευρά», τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο θέμα των Σκοπίων.
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου