Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Εξώδικη επιστολή Ζωγραφάκη κατήγγειλε σκάνδαλο στη Βουλή

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012
Εξώδικη επιστολή Ζωγραφάκη κατήγγειλε σκάνδαλο στη ΒουλήΕίχε σταλεί - 2011 - στο γραφείο του τότε προέδρου Πετσάλνικου


Εξώδικη ενημερωτική επιστολή προς τον τότε (Απρίλιος του 2011) πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο φέρεται να είχε αποστείλει στην Βουλή (δεν φέρει σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου εισερχομένων στο γραφείο του Προέδρου), ο επιχειρηματίας κ. Γ. Ζωγραφάκης στην οποία αναφερόταν σε «ένα τεράστιο έγκλημα που είναι σε εξέλιξη και το οποίο βλάπτει οικονομικά το Ελληνικό Δημόσιο».
Εμφανιζόμενος ως νόμιμος εκπρόσωπος των εταιρειών ΚΝΩΣΣΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. και Γ-Β ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Α.Ε. οι οποίες ήταν ιδιοκτήτριες του Ομίλου Καρούζος, ο κ. Ζωγραφάκης στρέφεται κατά του ζεύγους Καρούζου κατηγορώντας τους ότι «προσέλκυσαν διάφορους βουλευτές, υπουργούς και γενικά οποιονδήποτε επώνυμο και ανώνυμο μπορούσε να βοηθήσει στο μεγάλο κόλπο και άρχισαν την μεγάλη λεηλασία του Δημοσίου και των τραπεζών» (με αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση ακινήτων).
Στην σχετική επιστολή, η οποία επισυνάπτεται σε ερώτηση που κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ν. Νικολόπουλος, δεν αναφέρονται ονόματα πολιτικών προσώπων. Αλλά σημειώνεται το ζεύγος Καρούζου είχε και «βοηθούς». Αυτοί ήταν: «Οι παλιοί που τους γλύτωσαν από την φυλακή, επίσης οι παλιοί τους συνεργάτες (λογιστές κλπ.) που προϋπήρχαν από την εποχή των νυχτερινών μαγαζιών, αλλά και νέοι, όπως υπουργοί, βουλευτές (των προηγούμενων κυβερνήσεων), τραπεζίτες και κάθε λογής παρατρεχάμενοι».
Επίσης, στην επιστολή του υποστηρίζει ότι «πριν ολοκληρώσουν το έγκλημα της δόλιας πτώχευσης, συνεννοήθηκαν με κάποιους πολιτικούς και άλλαξαν τον Πτωχευτικό Νόμο και κότσαραν το άρθρο 107». «Αυτό το άρθρο φτιάχτηκε αποκλειστικά και μόνον για το ζεύγος Καρούζου», σημειώνει ο καταγγέλλων, προσάπτοντάς τους ακόμη ότι «συνεννοήθηκαν με κάποιους τραπεζίτες, φυσικά με το αζημίωτο, και κατεύθυναν όλα τα ακίνητα – φιλέτα του Ομίλου σε συγκεκριμένες τράπεζες με μορφή leasing (τα περισσότερα)».
Ζητούσε δε από τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο να ενημερώσει όλους τους βουλευτές ή τουλάχιστον να παραδώσει ένα αντίγραφο της 14σέλιδης επιστολής του στους πολιτικούς αρχηγούς.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ, Λάμπρος Σταυρόπουλος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου