Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2012

  • «Το συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος διεξάγεται σε μία εποχή καθοριστική για το μέλλον της Ευρώπης», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι υποχρέωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών «να προτείνουμε μία ολοκληρωμένη πολιτική που δεν περιλαμβάνει μόνο δημοσιονομική σταθερότητα και πειθαρχία αλλά το νέο μοντέλο ανάπτυξης».
  • Το πακέτο νέων μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, οι κοινωνικές αντιδράσεις, αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από την κρίση, ήταν τα βασικά θέματα κατά την διάρκεια της συνάντησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με την ηγετική ομάδα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), Γκρέγκορ Γκίζι, Βόλφγκανγκ Γκέρκε και Ντίτερ Ντεμ, στο Βερολίνο.
  • Ζωή σε ένα κοριτσάκι 17 μηνών στο Μιλάνο χάρισε μέσα από το θάνατό του ένα άλλο κοριτσάκι 8 μηνών από την Αθήνα. Ήταν η πρώτη δωρεά καρδιάς στην Ελλάδα από τόσο μικρό ηλικιακά δότη.
  • Μονοήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει την Τρίτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση στη Λευκωσία, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
  • Για τους κινδύνους στην υγεία από το στοματικό έρωτα προειδοποιεί ο ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ με άρθρο του στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης με τίτλο: «Η ευθύνη και το χρέος απέναντι στο ιερό πρόσωπο του ανθρώπου και στο μέγιστο δώρο του Θεού, τη ζωή». Ο Σεραφείμ επικαλούμενος ιατρικές έρευνες σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ο στοματικός έρωτας και η λάθος χρήση των σωματικών οργάνων προκαλούν ανίατες ασθένειες και κρύβουν κινδύνούς για την ψυχική υγεία.

Κόσμος

  • Κάτοικοι μιας φτωχής συνοικίας της Μασσαλίας εκδίωξαν Ρομά από τον καταυλισμό τους και στη συνέχεια τον πυρπόλησαν, ενέργεια που γαλλικές οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φοβούνται ότι ενδέχεται να επαναληφθεί. Οργισμένοι για την αύξηση των κλοπών και των ληστειών για τις οποίες κατηγορούν τους Ρομά και καθώς δεν ήθελαν να περιμένουν μέχρι την επίσημη απόφαση για την εκδίωξή τους, οι κάτοικοι της συνοικίας περικύκλωσαν τον καταυλισμό και ζήτησαν από τους 40 ανθρώπους που ζούσαν εκεί να φύγουν...
  • Στην ανάγκη να εμποδιστεί το Ιράν από τα αποκτήσει πυρηνικά όπλα συμφώνησαν πλήρως ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για ένα κοινό στόχο των δύο χωρών. Το Ισραήλ είχε ζητήσει μία κατ’ίδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, αίτημα που απέρριψε ο Λευκος Οίκος τροφοδοτώντας φημολογία και εκτιμήσεις ότι επικρατεί ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές με αφορμή την ανησυχία του Ισραήλ για το ιρανικό πρόγραμμα και την πρόθεση που εξέφρασε εμμέσως να επέμβει έστω και μονομερώς.
  • «Κοίτα τι καλός που είναι ο Τάτο» λέει η Ορνέλα Τάσι και δείχνει το σκύλο της στον δημοσιογράφο της εφημερίδας La Stampa που την συναντά σε ένα παγκάκι στην piazza del Popolo της Ρώμης, εκεί όπου περνά τις ημέρες και τις νύχτες της αφού της έκαναν έξωση από την κατοικία της. Η ηλικιωμένη Ιταλίδα θα μπορούσε να βρει ένα ζεστό καταφύγιο στο κέντρο υποδοχής της Caritas, της φιλανθρωπικής οργάνωσης της Καθολικής Εκκλησίας, όμως για λόγους υγιεινής δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια, και η Ορνέλα μένει στο δρόμο για να μην αφήσει μόνο τον αγαπημένο της Τάτο που έχει γίνει η μασκότ της Piazza del Popolo.
  • Γερμανίδα ηθοποιός τουρκικής καταγωγής θα διαβάσει τον Οκτώβριο σε γερμανικά θέατρα τον λόγο που εκφώνησε στο δικαστήριο ο Νορβηγός εξτρεμιστής Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που εξαπέλυσε πέρυσι τη διπλή επίθεση στο Όσλο και το νησί Ουτόγια προκαλώντας τον θάνατο 77 ανθρώπων—σε μια προσπάθεια να επισημανθεί η διάδοση της ακροδεξιάς ιδεολογίας στην Ευρώπη, όπως υποστηρίζεται.
  • Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους έζησε για λίγο στιγμές αγωνίας, όταν ένας άνδρας με στολή παραλλαγής τον πυροβόλησε με ένα πλαστικό πιστόλι-παιχνίδι που έμοιαζε όμως με πραγματικό, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο γνωστός για τον ευρωσκεπτικισμό του Βάτσλαβ Κλάους δεν τραυματίστηκε. Επέκρινε όμως εντονότατα τους σωματοφύλακές του, μετά το περιστατικό, για το ότι δεν παρενέβησαν. «Είσαστε άχρηστοι», τους είπε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Nova TV.

Οικονομία

  • Βραχύβια αποδείχτηκε η άνοδος των αγορών που επέστρεψαν την Παρασκευή σε αρνητικό έδαφος, με το Παρίσι να υποχωρεί ιδιαίτερα λόγω της ανακοίνωσης του σφιχτού προϋπολογισμού. Ελαφρά πτώση κατά 0,37% είχε στη Νέα Υόρκη ο Dow Jones για να διαμορφωθεί στις 13.435,51 μονάδες.
  • Να προκηρύξει εκ νέου διεθνή διαγωνισμό για την πώληση των μετοχών της εταιρείας, με την επωνυμία «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ΑΕ», που έχει στην κάτοχή της, προτίθεται η Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος, που τελεί υπό ειδική εκκαθάριση.
  • Την αναγγελία από τις κεντρικές τράπεζες -ΕΚΤ, Fed και Τράπεζα της Αγγλίας- νέων νομισματικών μέτρων για την τόνωση των οικονομιών της ευρωζώνης, των ΗΠΑ και της Βρετανίας αναμένουν πριν τελειώσει η χρονιά οι ειδικοί, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ρόιτερς. Μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ στο ιστορικό χαμηλό 0,5% αναμένεται έως την 31η Δεκεμβρίου. Επίσης η πλειοψηφία των οικονομολόγων εκτιμά ότι μέσα στο ερχόμενο 6μηνο η Μαδρίτη «είναι πολύ πιθανό» να καταφύγει σε ευρωδιάσωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου