Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012

Le Monde: Αυξάνονται οι αποδείξεις για την εμπλοκή του Ιράν στη Συρία

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2012
Le Monde: Αυξάνονται οι αποδείξεις για την εμπλοκή του Ιράν στη ΣυρίαΗ Τεχεράνη στέκεται ανοιχτά στο πλευρό του Ασαντ, γράφει η εφημερίδα

«Αυξάνονται οι αποδείξεις για την στρατιωτική εμπλοκή του Ιράν στη Συρία. Με άνδρες, και όπλα, η Τεχεράνη στέκεται, όλο και πιο ανοιχτά, στο πλευρό του Μπασάρ αλ-Ασαντ, για να σώσει τον κύριο άραβα σύμμαχό της, που έχει εγκλωβιστεί στην αιματηρή καταστολή», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.
«Η συμμαχία Ιράν-Συρίας, που εξυφάνθηκε στη δεκαετία του 1980, και ενισχύθηκε μετά την ανάδυση της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ζει και βασιλεύει στις δύσκολες ώρες που περνάει το καθεστώς στη Δαμασκό.
Το σιιτικό Ιράν στηρίζει σθεναρά, με κάθε μέσο, τον Ασαντ, επειδή η σημασία της Συρίας για τα συμφέροντά του ξεπερνάει κατά πολύ τους πολιτικούς δεσμούς των δύο χωρών. Πρόκειται για μια στρατηγική συμμαχία. Αν επικρατήσει η σουνιτική αντιπολίτευση, με τη βοήθεια της Δύσης και της Σαουδικής Αραβίας, η Τεχεράνη θα έχει χάσει ένα βασικό στήριγμα στο σχέδιό της για ηγεμονία στην περιοχή.
Γι' αυτόν τον λόγο, το Ιράν δεν κάνει πλέον τον κόπο να κρύψει την στρατιωτική βοήθεια που δίνει στις δυνάμεις ασφαλείας του Ασαντ, οι οποίες καταστέλλουν με βία την εξέγερση.
Την ίδια ώρα που προμηθεύει με όπλα, και άνδρες, τον στρατό του Ασαντ, διατηρεί και την βιτρίνα «φυσιολογικών» διμερών σχέσεων, για να μη φανεί ότι το καθεστώς απειλείται. Επισκέψεις, οικονομικές και πολιτισμικές δραστηριότητες συνεχίζονται σαν να μην συμβαίνει τίποτε.
Η αντιπαράθεση για τη Συρία με την Δύση και τα «μετριοπαθή» αραβικά κράτη δίνει στο Ιράν μια καλή ευκαιρία - ακόμη και αν τελικά πέσει ο Ασαντ - να στείλει το μήνυμα ότι στην νέα τάξη πραγμάτων, που αναδύεται στη Μέση Ανατολή, είναι κεντρικός παίκτης, ο οποίος δεν μπορεί να αγνοηθεί, και ο οποίος έχει την δύναμη να επηρεάσει τα γεγονότα.
Ομολογώντας δημοσίως ότι επίλεκτες δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC-QF)επιχειρούν επί συριακού εδάφους, το Ιράν διατρανώνει ότι έχει την δύναμη να διατηρήσει την συμμετρία: αν η Δύση δίνει στρατιωτική βοήθεια στην αντιπολίτευση, τότε το Ιράν παρέχει ανάλογη βοήθεια στο καθεστώς της Δαμασκού.
Η Συρία, όπως ο Λίβανος και η «Παλαιστίνη», αποτελούν βασικό συστατικό του «δόγματος ασφαλείας» του Ιράν, της πρώτης γραμμής άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Η βοήθεια προς τη Συρία ενσαρκώνει, έμπρακτα, αυτό το δόγμα.
Επιπλέον, το Ιράν δίνει έμφαση στο γεγονός ότι η Συρία έχει σταθεί επί χρόνια στην πρώτη γραμμή του μετώπου της αντίστασης κατά του Ισραήλ. Λέει ότι το καθεστώς του Ασαντ πληρώνει τώρα το τίμημα για αυτή την αντίσταση, εξ ου και η Τεχεράνη οφείλει να το βοηθήσει με κάθε τρόπο σε αυτόν τον αγώνα», γράφει ο Monde. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου