Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2012

Λατινοαμερικανοποίηση

 Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2012
Ο ελληνικός λαός βυθίζεται στη φτώχεια και η ελληνική πολιτική στον βούρκο των ανομημάτων της.
Οι καθημερινές εικόνες στους δρόμους των μεγάλων πόλεων σοκάρουν.
Μεσήλικες και γέροντες αναζητούν τροφή στα σκουπίδια, νέοι παραλύουν από την ανεργία και τη στασιμότητα και ο χειμώνας που έρχεται θα φέρει σε δυσχερέστερη θέση ακόμη περισσότερους συμπολίτες μας.
Η οικονομική κρίση δεν λέει να κοπάσει, τα μέτρα που συμφώνησαν με κόπο οι τρεις αρχηγοί παρ' ότι σκληρά, τελούν υπό την αίρεση των τροϊκανών, οι οποίοι επιμένουν δογματικά σε οριζόντια μέτρα μην λαμβάνοντας υπ' όψιν όσα απειλούν την Ελληνική Δημοκρατία.
Δεν είναι απίθανο τις επόμενες μέρες να ζήσουμε για ακόμη μια φορά μια δραματική και εξουθενωτική για το ήδη τραυματισμένο πολιτικό σύστημα διαπραγμάτευση.
Και όλα αυτά σε χρόνο κατά τον οποίο το πολιτικό σύστημα ξεγυμνώνεται στην κυριολεξία.
Σκάνδαλα, σκανδαλολογία και φήμες επί φημών καταδιώκουν πρόσωπα και κόμματα. Τα συμφέροντα πιέζονται και γίνονται απαιτητικότερα, οι πολιτικοί δεν μπορούν να κάνουν τα χατίρια πια γιατί το ταμείο το κρατά η τρόικα και έτσι οι συγκρούσεις γίνονται εντονότερες, οξύτερες, το μέτρο χάνεται, ενδοιασμοί και επιφυλάξεις αίρονται, τα στόματα ανοίγουν και εκτοξεύονται τα μύρια όσα. Και το αποτέλεσμα είναι θλιβερό, αγοραίο και απαξιωτικό για όλους.
Καίγονται και θα καούν πολλοί αυτή την εποχή. Και ποιος νοιάζεται - θα πείτε - για όλους αυτούς που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη του λαού και των πολλών ανθρώπων. Κανείς είναι η απάντηση. Αρκεί μαζί με αυτούς να μην καεί και η χώρα ολάκερη.
Και επειδή όλα είναι πιθανά σε αυτό το μακρύ ταξίδι στο σκοτεινό τούνελ της κρίσης χρειάζεται τώρα ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.
Το πολιτικό σύστημα οφείλει να βρει το ταχύτερο τρόπους αυτοκάθαρσης και αναβάπτισης.
Αλλιώς η λατινοαμερικανοποίηση θα επέλθει με ή χωρίς χρεοκοπία.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου