Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Είδος πολυτελείας τα ταξί - Οι άδειες έως και 80% κάτω

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012

"Σαπίζουν" από την ακινησία δεκάδες ταξί. Στο σφυρί οι άδειες, όταν πριν χρόνια οι οδηγοί τις αγόρασαν με τριπλάσιο κόστος. Διαβάστε τι καταγγέλλουν οι αυτοκινητιστές
Σε αδιέξοδο οδηγείται το επάγγελμα του αυτοκινητιστή, με τις τιμές στις άδειες των ταξί να έχουν πέσει κατά πολύ, όταν χρόνια πριν την ίδια άδεια την είχαν "χρυσοπληρώσει".
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην αγορά έχεις ως εξής:
Χιλιάδες αυτοκινητιστές που επιθυμούν να βγουν από το επάγγελμα, έχουν ρίξει την τιμή των αδειών ταξί στο 80%, μείωση η οποία είναι απόλυτα δικαιολογημένη αν συνυπολογιστούν η οικονομική κρίση και το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα, οι τιμές των αδειών ταξί, σήμερα φτάνουν με δυσκολία τα 50.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του οχήματος, ενώ πριν από μερικά χρόνια 200.000 ευρώ για μία άδεια ταξί θεωρούνταν λογική τιμή.
Σύμφωνα με τους οδηγούς ταξί, το επάγγελμα δεν εξασφαλίζει πλέον ένα αξιοπρεπές εισόδημα, όπως φαίνεται και από τις γεμάτες πιάτσες, γιατί λόγω της οικονομικής κρίσης, οι πολίτες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν ταξί και να καταβάλλουν το σχετικά υψηλό κόμιστρο.
Στις μικρές πόλεις εκτός Αθηνών, οι τιμές των αδειών είναι ακόμα χαμηλότερες, εκτός αν πρόκειται για σπουδαίους τουριστικούς προορισμούς, όπου η καλοκαιρινή σεζόν αρκεί για να δώσει εισόδημα για όλη την υπόλοιπη χρονιά.
Έτσι, σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και αν το μεροκάματο είναι μικρό, οι ιδιοκτήτες προτιμούν να κρατήσουν τις άδειες παρά να τις σκοτώσουν σε τιμές που δεν τους εξυπηρετούν.
ΠΗΓΉ: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου