Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Γ. Νόντα: Αρνητικός αντίτυπος στην παγκόσμια οικονομία λόγω «διαφωνιών» μεταξύ Κίνας- Ιαπωνίας

Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε ότι οι διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Γιοσιχίκο Νόντα δήλωσε την Κυριακή ότι οι βίαιες διαδηλώσεις στην Κίνα σχετικά με τη συνεχιζόμενη εδαφική διένεξη των δύο χωρών, μπορεί να προκαλέσει την αποδυνάμωση της κινεζικής οικονομίας αλλά και να απωθήσει τους ξένους επενδυτές, αναφέρει η Wall Street Journal.
"Η Κίνα θα έπρεπε να αναπτύσσεται μέσω των ξένων επενδύσεων», δήλωσε ο Νόντα στην εφημερίδα. Συνέχισε λέγοντας ότι «το αντίθετο θα έκανε κακό στη χώρα».
Οι δύο χώρες έχουν έρθει σε αντιπαράθεση σχετικά με ένα σύμπλεγμα ακατοίκητων νησιών στην Ανατολική Σινική Θάλασσα. Η απόφαση της Ιαπωνίας να αγοράσει τα νησιά από ιδιώτες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και είχε ως αποτέλεσμα τις μαζικές διαδηλώσεις στην Κίνα.
Ο Νόντα, ο οποίος πρόκειται να δώσει ομιλία αυτή την εβδομάδα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε ότι ιαπωνικές εταιρείες δέχονται «οικονομικές παρενοχλήσεις» από την Κίνα, ενώ δήλωσε στην Wall Street Journal ότι «οι πρόσφατες καθυστερήσεις στα τελωνεία και τη θεώρηση των διαβατηρίων (βίζα) προκαλούν προβληματισμό». Συνέχισε προειδοποιώντας ότι αν οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών κλονιστούν, αυτό θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο και στην παγκόσμια οικονομία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου