Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Σοβαρά επεισόδια αμαύρωσαν τη πορεία ενάντια στα νέα μέτρα

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2012
Λίγα λεπτά έντασης ήταν αρκετά για να διαλύσουν τη μεγάλη διαδήλωση των εργαζομένων ενάντια στα νέα μέτρα. Πετροπόλεμος και μολότοφ. Δεκάδες προσαγωγές από την αστυνομία. Λεπτό προς λεπτό όλα όσα έγιναν στο κέντρο της Αθήνας

Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στα συλλαλητήρια της Τετάρτης, που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα ενάντια στο νέο πακέτο σκληρών μέτρων.
Στην Αθήνα, 45.000 πολίτες πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιων σωματείων και μελών της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
Ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Τα τελευταία μπλοκ πέρασαν από την πλατεία συντάγματος λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι. Επί ποδός βρίσκονταν από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα, ενώ στο προαύλιο της Βουλής στήθηκε και πάλι ο σιδερένιος φράχτης.

Για άλλη μια φορά όμως οι ειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών "αμαυρώθηκαν" από επεισόδια και "κλεφτοπόλεμο" μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών.
Λίγο πριν τις 14:30 σημειώθηκε επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Ακολούθησαν οδομαχίες σε όλους τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αρχίσει να αποχωρεί, λόγω των επεισοδίων και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.
Ένα δέντρο στον Εθνικό Κήπο, έπιασε φωτιά, ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα.
Διαδηλωτές κατήγγειλαν στο NEWS 247 ότι πολίτης δέχθηκε αναίτια επίθεση από αστυνομικό, ο οποίος τον γρονθοκόπησε.
Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν 8 αστυνομικοί και τουλάχιστον δύο πολίτες, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις και περισσότερες από 100 προσαγωγές.

Η ένταση συνεχίστηκε στα στενά των Εξαρχείων, όπου δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών.
Πηγή: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου