Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

H Παμμακεδονική παρέδοσε υπόμνημα στον Αβραμόπουλο

Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, 2012


 
Serving Hellenism Since 1947
ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1947
Pan-Macedonian Association, Inc., U.S.A.
Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών
www.macedonia.info                                                                                                                                                                                                                                      
21 Σεπτεμβρίου 2012

Προς Υπουργό Εξωτερικών Ελλάδας
          κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο

Εξοχότατε κύριε Υπουργέ,

Σας καλωσορίζουμε στις ΗΠΑ και ευχόμαστε η διαμονή σας εδώ να είναι ευχάριστη και να στεφθεί με επιτυχίες. Συμμεριζόμαστε  τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει η γενέτειρα λόγω της οικονομίας και ευχόμαστε να έρθουν καλύτεροι καιροί. Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να κάνει υποχωρήσεις στα εθνικά μας θέματα λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.
Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ, παρακολουθεί πολύ στενά το έγκλημα που γίνεται σε διεθνές επίπεδο εκ μέρους της μικρής γειτονικής χώρας των Σκοπίων εναντίον της πολιτιστικής ταυτότητας των Μακεδόνων. Στο διαδίκτυο η σκοπιανή προπαγάνδα οργιάζει, αλλά  και κυβερνητικοί φορείς τους συνεχίζουν απροκάλυπτα και χωρίς αιδώ σε διάφορα διεθνή και επίσημα φόρα να χρησιμοποιούν χάρτες της δήθεν «Ενωμένης Μακεδονίας» και να οικειοποιούνται την ιστορία της Μακεδονίας.           
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι το γεγονός πως τα Σκόπια διατηρούν εχθρική προπαγάνδα ενσωματωμένη στα διδακτικά βιβλία όλων των βαθμίδων του εκπαιδευτικού τους συστήματος χωρίς κανείς να διαμαρτύρεται με αποτέλεσμα να φανατίζουν τη νεολαία τους διαιωνίζοντας το πρόβλημα. Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία ποιος είναι ο τελικός τους σκοπός και είναι πλέον ολοφάνερο πως απειλείται η ειρήνη και η σταθερότητα στα Βαλκάνια.
Η διαχρονική αδιαφορία και αποσιώπηση για την εχθρική στάση των Σκοπίων εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων υπονοεί αποδοχή της οικειοποίησης της ιστορικής κληρονομιάς των Ελλήνων. Επιπροσθέτως η Σκοπιανή προπαγάνδα έχει αγγίξει και τη γειτονική Βουλγαρία η οποία όμως αντέδρασε άμεσα, έφερε εις φως το πρόβλημα και το κοινοποίησε σε διάφορα διεθνή φόρα, κατοχυρώνοντας έτσι την ιστορία της.
Κύριε Υπουργέ, σε λίγο θα παραβρεθείτε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου κάλλιστα θα μπορούσατε να ενημερώσετε τα μέλη του διεθνούς αυτού οργάνου δημόσια για τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης στην περιοχή. Όπως επίσης επιβάλλεται να προστατέψετε τον Μακεδονικό Ελληνισμό σε διεθνή χώρο. 
Η Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ και γενικά η ομογένεια με τα ψηφίσματά της συμφωνεί απόλυτα με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και απορρίπτει κατηγορηματικά ως εθνικά επιζήμια οποιαδήποτε τελική ονομασία της ΠΓΔΜ με τον όρο «Μακεδονία» και τα παράγωγά του. Αυτή η θέση στηρίζεται και τεκμηριώνεται  με αναμφισβήτητο τρόπο από την επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα την οποία προσυπογράφουν 375 καθηγητές κύρους από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Άλλωστε το Δεύτερο Παμμακεδονικό Αντάμωμα που έγινε στην Σιταριά Φλώρινας τον περασμένο Ιούλιο στο οποίο έλαβαν μέρος περίπου εβδομήντα σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και χιλιάδες παρευρισκόμενοι, επιβεβαιώνει πως οι Μακεδόνες είναι ενωμένοι στις κοινές τους θέσεις.
Πώς είναι δυνατόν να συζητιέται εκ μέρους ελληνικών κυβερνητικών φορέων λύση με «σύνθετη ονομασία» που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία, παρακολουθώντας το προπαγανδιστικό παραλήρημα των Σκοπιών; Οι Σκοπιανοί μπορούν να διαλέξουν οποιαδήποτε ονομασία αυτοί επιθυμούν, μόνον να μην υπάρχει ο όρος Μακεδονία και τα παράγωγά του στην τελική ονομασία τους

Με εκτίμηση,
                                                            
Κώστας Χατζηστεφανίδης                                         Δημήτρης Χατζής
Ύπατος Πρόεδρος                                                      Ύπατος Γραμματέας

Κοινοποίηση: Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα
                                                                                                                                  
HEADQUARTERS:149-141th Ave. Whitestone, NY 11357-1730 USA
Tel: 718-747-0488 – Fax: 718-747-0489
President’s Office: Kostas Hatzistefanidis
TEL: (917) 560-5085 email: PANMACPRESIDENT@GMAIL.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου