Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εξι χρόνια φυλάκισης στον αρχιμανδρίτη Χιουτζ που δήλωσε ενοχή για να γλύτωσει τα χειρότερα

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, 2012

Ο Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χιουτζ με τον δικηγόρο του Τζόσεφ Σκοτ στο δικαστήριο, λαμβάνοντας ποινή φυλάκισης έξι ετών και να σημειωθεί ως επικίνδυνος για κακοποίηση παιδιών.
\
Ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χιουτζ (Hudhes) ο οποίος, ως γνωστόν συνελήφθη με την κατηγορία της παιδεραστίας, δήλωσε ενοχή στο δικαστήριο που του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι ετών και επί πλέον πέντε δοκιμαστικής επιτήρησης (probation) έπειτα από την έκτιση της ποινής του.
Ο αρχιμανδρίτης Χιουτζ, ο οποίος υπηρετούσε προσωρινά στον καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην πόλη Κολόμπους του Οχάιο, μπήκε σε διαπραγμάτευση με τις Διωκτικές Αρχές προκειμένου να λάβει μικρότερη τιμωρία από εκείνη που προβλέπει ο νόμος και είναι δέκα χρόνια ή ισόβια.
Εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε κατά την ακροαματική διαδικασία, και το επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος υπεράσπισής του, ότι ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χιουτζ είχε πέσει ο ίδιος όταν ήταν μικρός θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.
Ο αξιωματικός Νταν Τζόνσον, από το Γραφείο του Σερίφη της κομητείας Φράνκλιν του Οχάιο, είπε στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι ο αρχιμανδρίτης Χιουτζ «θα εκτίσει όλα και τα έξι χρόνια της ποινής χωρίς καμία έκπτωση ή πρώιμη αποφυλάκιση σε φυλακή της πολιτείας του Οχάιο» και τόνισε ότι «θα καταχωρηθεί ως υψηλής επικινδυνότητας child offender (κακοποιός παιδιών) και θα υποχρεούται για το υπόλοιπο της ζωής του να ενημερώνει τις Αρχές κάθε 90 ημέρες όσον αφορά τον τόπο διαμονής και τον τύπο της εργασίας του όταν αποφυλακιστεί».
Οσο για το αν ο Χιουτζ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά σε μικρή ηλικία, ο αστυνομικός είπε ότι «ελέχθη αυτό στο δικαστήριο, αλλά δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτό».
Ο δικηγόρος υπεράσπισής του, Τζόσεφ Σκοτ, δήλωσε ότι ο Χιουτζ ήθελε να απαλλάξει την κοινότητα του καθεδρικού ναού στην οποία υπηρετούσε από την προσβολή που θα κόμιζε μία πιθανή δίκη και να την αφήσει να γιορτάσει τα 100 της χρόνια με ηρεμία. Υπενθυμίζεται ότι έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στον εορτασμό ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.
Ο Χιουτζ είπε στο δικαστήριο ότι «ζητώ συγνώμη από την Εκκλησία την οποία υπηρέτησα όσο καλύτερα μπορούσα σύμφωνα με τις δυνάμεις μου, αν και όχι αρκετά καλά, για 25 χρόνια. Λυπάμαι πάρα πολύ».
Επίσης, ο αρχιμανδρίτης Χιουτζ, 56 ετών, εξέφρασε τη λύπη του και τη μεταμέλειά του ενώπιον του δικαστή και αποκάλεσε την πράξη του «κατακριτέα και ακραία».
Είπε ακόμα ότι «όπως λέγει η Αγία Γραφή σκάνδαλα θα συμβούν, αλλά ουαί τω ανθρώπω εκείνω δι ου το σκάνδαλον έρχεται» και συμπλήρωσε πως «συμφέρει σ’ αυτόν τον άνθρωπο να βάλει μία πέτρα στον λαιμό του και να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί. Ενώ κατέληξε λέγοντας πως «δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν σ’ αυτή την κατάσταση».
Στο μεταξύ, ο αρχιμανδρίτης Χιουτζ θα πάρει την οδό της καθαίρεσης, ενώ προτίθεται να το ζητήσει κι ο ίδιος να καθαιρεθεί από την ιεροσύνη και να επανέλθει στις τάξεις των λαϊκών. Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση καθαίρεσης ιερέα, αυτός γίνεται και πάλι λαϊκός και δεν έχει του λοιπού δικαίωμα να προβεί σε καμία ιεροπραξία.
Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χιουτζ, αναπληρωτής προϊστάμενός της στην κοινότητα του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην πόλη Κολόμπους Οχάιο, συνελήφθη στις 19 Σεπτεμβρίου με την κατηγορία της παιδεραστίας. Ο Χιουτζ είναι ιερεύς από το 1987 κι έχει υπηρετήσει στο Κολόμπους, στο Μάνφιλντ και στο Γκάλιον του Οχάιο και στη Μητρόπολη Ντένβερ.
Ο Χιούτζ, που είναι προσήλυτος στην Ορθοδοξία, κανόνιζε να συνευρεθεί με δύο ανήλικα αγόρια 9 και 14 ετών, αλλά για κακή του τύχη έπεσε σε καμουφλαρισμένο αστυνομικό της Υπηρεσίας Εγκλημάτων Εναντίον Παιδιών της κομητείας Φράνκλιν.
Σύμφωνα με τα έγγραφα, «η έρευνα ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης 19 Σεπτεμβρίου όταν ο Χιουτζ ανάρτησε μία διαφήμιση σε ιστοσελίδα σεξουαλικού περιεχομένου. Η φύση της διαφήμισης ήταν τέτοια που υποδήλωνε κάποιον ο οποίος αναζητούσε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με παιδιά. Ενας ντέντεκτιβ απάντησε στην αγγελία και άρχισε να επικοινωνεί με τον Χιουτζ. Στη διάρκεια της επικοινωνίας ο Χιουτζ πίστεψε πως έκλεινε συνάντηση με δύο ανήλικα αγόρια 9 και 14 ετών με τον σκοπό να επιδοθεί σε σεξουαλική συνεύρεση μαζί τους».
Στη συνέχεια, ο αρχιμανδρίτης Χιουτζ ξεκίνησε να πάει στο σημείο που είχε ορίσει τη συνάντηση, αλλά αντί για τα παιδιά τον περίμενε η έκπληξη της παρουσίας των αστυνομικών που τον συνέλαβαν.
Ο Μητροπολίτης Πίτσμπουργκ Σάββας, στου οποίου την δικαιοδοσία ανήκει, τον έθεσε σε αργία.
Η κοινότητα, εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει πως «ο ελληνορθόδοξος καθεδρικός ναός του Ευαγγελισμού αισθάνεται ικανοποίηση που βρέθηκε λύση στην ποινική υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται ο π. Νικόλαος Χιουτζ. Αυτή τη στιγμή η κοινότητα ενδιαφέρεται περισσότερο για το καλό των ενοριτών και τις ανάγκες τους αυτή τη δύσκολη περίοδο.
Η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, η Μητρόπολη Πίτσμπουργκ και η κοινότητα μας αντιμετώπισαν το θέμα σύμφωνα με την χριστιανική μας πίστη και τον Κανονισμό για Σεξουαλική Κακοποίηση από Κληρικούς».
Πηγή: Εθνικός Κήρυξ, Θεόδωρου Καλμούκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου