Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2012

  • Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προγραμματίζουν για τις 6 το απόγευμα της Τρίτης οι ομοσπονδίες των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) και ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και η Ένωση Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) στην πλατεία Συντάγματος, αντιδρώντας στις σχεδιαζόμενες περικοπές των αποδοχών τους.
  • Με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, θα συναντηθεί αργά το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Υόρκη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν και οι επίσημες εργασίες της 67ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, με ομιλίες του ΓΓ του Οργανισμού, Μπαν Κι-μουν και του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.
  • Η έλλειψη ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά καυσίμων στοιχίζει στους καταναλωτές περισσότερα από 1 δισ. ευρώ ετησίως, επισημαίνεται σε έκθεση του ΔΝΤ, που επιβεβαιώνει τις παθογένειες στο χώρο. Η έκθεση του ΔΝΤ αναφέρεται σε εναρμονισμένες πρακτικές και συνθήκες καρτέλ που σε συνδυασμό με αγκυλώσεις του νομοθετικού πλαισίου εμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και φουσκώνουν τις τιμές. Για λανθασμένους υπολογισμούς μιλούν τα ΕΛΠΕ αντιδρώντας στο δημοσίευμα.
  • Ήρεμο το κλίμα που επικρατεί στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την εξέγερση κρατουμένων μουσουλμάνων που ξεσηκώθηκαν για την επίμαχη ταινία για τον Μωάμεθ. Κλειδωμένοι στα κελιά τους παρέμειναν, τουλάχιστον έως το μεσημέρι της Δευτέρας, οι κρατούμενοι της Ε' πτέρυγας που είναι στην πλειοψηφία τους αραβόφωνοι μουσουλμάνοι και προκάλεσαν φθορές στο προαύλιο και εντός του κτιρίου, ενώ έβαλαν φωτιά σε χώρο που χρησιμοποιείται από το ΚΕΘΕΑ με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
  • Τις κινητοποιήσεις τους κατά του πακέτου των περικοπών ύψους 11,9 δισ. ευρώ κλιμακώνουν οι εφοριακοί. Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν λάβει, οι εφορίες θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη -στο πλαίσιο της γενικής απεργίας-, καθώς επίσης την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Κόσμος

  • Περίπου 40 αλιευτικά από την Ταϊβάν και οκτώ σκάφη της ταϊβανεζικής ακτοφυλακής μπήκαν στα ύδατα γύρω από το διαφολινοκούμενα νησιά Σενκάκου, τα οποία η ιαπωνική ακτοφυλακή εξανάγκασε σε υποχώρηση με κανόνια νερού. Η Ιαπωνία προχώρησε σε διάβημα στην Ταϊβάν, μία ημέρα μετά από νέο διάβημα στην Κίνα για παρόμοιο περιστατικό με κινεζικά σκάφη.
  • Δικαστήριο της Ιερουσαλήμ καταδίκασε τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, καθώς και χρηματικό πρόστιμο 14.800 ευρώ για υπόθεση διαφθοράς την περίοδο πού ήταν υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας.
  • Το δικαίωμα στη θεία κοινωνία και τη θρησκευτική ταφή θα στερηθούν οι καθολικοί της Γερμανίας εάν σταματήσουν να καταβάλλουν τον ειδικό εκκλησιαστικό φόρο, βάσει επισκοπικού διατάγματος που μόλις τέθηκε σε ισχύ και ορίζει ότι όποιος δεν πληρώνει τον ετήσιο φόρο δεν θα θεωρείται πλέον καθολικός.
  • Η ιστορία επαναλαμβάνεται στη Λευκορωσία με τους υποστηρικτές του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο να έχουν παντοδυναμία στη νέα Βουλή έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση που μποϊκόταραν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και η οποία για μία ακόμη φορά δεν ήταν ούτε διαφανής, ούτε δίκαιη, σύμφωνα με τους παρατηρητές της Δύσης.
  • Στο στρατοδικείο παραπέμπονται δύο από τους Αμερικανούς πεζοναύτες που εμπλέκονται στην υπόθεση των στρατιωτών που εικονίζονταν σε βίντεο να ουρούν πάνω σε νεκρούς Ταλιμπάν. Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, οι συγκεκριμένοι πεζοναύτες παραπέμπονται με την κατηγορία ότι ενώ γνώριζαν το περιστατικό, δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν ούτε το ανέφεραν στους ανωτέρους τους.

Οικονομία

  • Οι αντιδράσεις στους δρόμους της Πορτογαλίας λύγισαν τις αντιστάσεις της κυβέρνησης της Λισαβόνας, η οποία ανακοίνωσε και επίσημα πως δεν θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων και αντ' αυτού θα εξετάσει ισοδύναμα μέτρα για την επίτευξη των στόχων του μνημονίου -προαναγγέλλοντας φορολογικές αυξήσεις.
  • Η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel, περί ύπαρξης κενού χρηματοδότησης της Ελλάδας της τάξης των 20 δισ. ευρώ, αλλά απέφυγε και να το διαψεύσει, δηλώνοντας -αντίθετα- ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρχει πράγματι δημοσιονομική τρύπα.
  • Τον Μάριο Ντράγκι υποδέχεται την Τρίτη στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος ενώ την Τετάρτη θα συναντηθεί και με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν τόσο το ελληνικό ζήτημα, εν αναμονή της έκθεσης της τρόικας και εν μέσω σεναρίων για «κενό χρηματοδότησης», όσο και η κατάσταση της Ισπανίας -και κυρίως το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτημα για βοήθεια από την ΕΚΤ.

Αθλητισμός

  • Μετά την ήττα από τη Μάριμπορ ο Ζεσουάλδο Φερέιρα προχώρησε σε αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αλλά αυτό δεν άλλαξε το αγωνιστικό πρόσωπο των Πρασίνων που έμειναν στο 1-1 με αντίπαλο τον Ατρόμητο στη Λιβαδειά, στο ματς που έκλεισε την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι τυπικά γηπεδούχοι, που είχαν και πάλι μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν κατάφεραν να μπουν στην περιοχή του Ιτάνζ, άνοιξαν το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Φορναρόλι και εκτέλεσε ο Τοτσέ (40'), ενώ ο Ιγκλέσιας ισοφάρισε για την ομάδα του Περιστερίου στο 76'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου