Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αντεπίθεση του Ιράν για τα πυρηνικά του Ισραήλ

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, 2012
Αντεπίθεση του Ιράν για τα πυρηνικά του Ισραήλ«Απειλούμαστε με στρατιωτική επέμβαση» είπε ο ιρανός υπουργός Αμυνας

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου τοποθετεί την... κόκκινη γραμμή στα πυρηνικά του Ιράν
Στην αντεπίθεση περνά το Ιράν σε ό,τι αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα μετά την απαίτηση του ισραηλινού πρωθυπουργού να χαραχτεί κόκκινη γραμμή πέρα από την οποία δεν θα μπορεί να προχωρήσει η Τεχεράνη, ζητώντας να χαράξει και το Ισραήλ μια κόκκινη γραμμή για το δικό του οπλοστάσιο.

«Ο πρωθυπουργός του σιωνιστικού καθεστώτος με το γράφημά του στα Ηνωμένα Εθνη θα πρέπει να μάθει ότι, αν αποκτώντας την ατομική βόμβα περνάς την κόκκινη γραμμή, τότε θα πρέπει να χαράξει μια τέτοια για το σιωνιστικό καθεστώς που διαθέτει δεκάδες πυρηνικές κεφαλές», είπε ο υπουργός Αμυνας του Ιράν, Αχμάντ Βαχιντί, σύμφωνα με το ISNA. Ο υπουργός επισήμανε ακόμη ότι η χώρα του απειλείται με στρατιωτική επέμβαση από το Ισραήλ.
Την Πέμπτη, στην ομιλία του κατά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε παρουσιάσει ένα γράφημα με τη βόμβα του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν έτοιμη να εκραγεί.
Πρέπει το πρόγραμμα να σταματήσει, είπε, και χάραξε με κόκκινο μαρκαδόρο μια γραμμή στο γράφημα. Εκτίμησε δε ότι αν αυτό δεν γίνει έγκαιρα το Ιράν θα έχει πυρηνικά ως το επόμενο καλοκαίρι.
Παρά τις εκτιμήσεις και τις αναφορές που κυκλοφορούν εδώ και δεκαετίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ, επισήμως η κυβέρνηση ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει την ύπαρξή τους.
Ολες οι ως τώρα πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι το Ισραήλ διαθέτει πυρηνικά από τη δεκαετία του 1960 ή λίγο αργότερα και σήμερα έχει στη διάθεση του δεκάδες πυρηνικές κεφαλές. Χάρη και στο αξιόλογο πυραυλικό του οπλοστάσιο θα μπορούσε να πλήξει όλες τις γειτονικές του χώρες, ακόμη και το Ιράν.
Δυνατότητα πλήγματος με πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές φέρεται να έχει και με τα πιο σύγχρονα υποβρύχιά του , χάρη στην κρυφή συνεργασία της Γερμανίας.
Σε κάθε περίπτωση, το Ισραήλ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι καμία λύση για την αποτροπή του Ιράν δεν βγαίνει από το τραπέζι και ότι θα μπορούσε να προχωρήσει και μόνο σε μία επιθετική ενέργεια χωρίς τη συνεργασία ή ακόμη και την έγκριση των ΗΠΑ, κάτι που το έφερε σε αντιπαράθεση με τη στενή του σύμμαχο.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου