Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, LABOR DAY, 3 Σεπτεμβρίου, 2018

  • Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το βράδυ της Κυριακής η κυκλοφορία των οχημάτων σύμφωνα με την αστυνομία. 
  • Δευτεροβάθμια επιτροπή ΚΕΠΑ: Στο 55% η αναπηρία Φλώρου. Η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του καταδικασμένου σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση energa- hellas power, Άρη Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή αφενός μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%) αφετέρου ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές. 
  • Επιχείρηση αερομεταφοράς ορειβάτισσας στον Όλυμπο . Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αερομεταφοράς, με ελικόπτερο "super puma", μιας ορειβάτισσας, η οποία συμμετείχε στον 32ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου. 
  • Επιχείρηση της πυροσβεστικής για διάσωση γυναίκας στο φαράγγι του Αμπά. Η γυναίκα έκανε πεζοπορία όταν για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία έπεσε σε απόκρημνη πλαγιά. 

Κόσμος

  • Σκωτία: Δημοσκόπηση για ανεξαρτησία και Brexit. Η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεταστρέφει την κοινή γνώμη στη Σκωτία υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, κατέδειξε δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή. 
  • Ιράκ: Άγρια επεισόδια σε διαδήλωση στη Βασόρα. Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει περίπου 150 διαδηλωτές έξω από την κεντρική είσοδο της τεράστιας πετρελαιοπηγής Ναχρ Μπιν Όμαρ την Κυριακή .
  • Αφγανιστάν: 12 νεκροί σε συντριβή ελικοπτέρου. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι, δύο Ουκρανοί, μέλη του πληρώματος, και δέκα στρατιωτικοί, σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν την Κυριακή όταν στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο που ανήκε σε μολδαβική εταιρεία συνετρίβη, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Μολδαβίας. 
  • Ο Τζον Μακέιν ξεκίνησε το τελευταίο ταξίδι του για το κοιμητήριο της Αννάπολις. Η σορός του γερουσιαστή Τζον Μακέιν μεταφέρθηκε σήμερα στη Ναυτική Ακαδημία της Αννάπολις, στο Μέριλαντ, στο τελευταίο ταξίδι του που ολοκληρώνει με την ταφή του μία εβδομάδα πανεθνικής απότισης τιμών στον βετεράνο της αμερικανικής πολιτικής. 
  • Λιβύη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Τρίπολη. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε στην Τρίπολη και στα προάστιά της εν μέσω των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις. 

Πολιτική

  • Γεροβασίλη: Ναι στην προστασία των πολιτών όχι όμως με καταστολή . «Η προστασία των πολιτών είναι ουσιώδης και κρίσιμη για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου». Το μήνυμα αυτό στέλνει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη. 
  • Δεν θα διεκδικήσει ξανά τον Δήμο Λέσβου ο Σπύρος Γαληνός. Ολοκληρώνει τη θητεία του και αποσύρεται από την αυτοδιοίκηση, καταγγέλλοντας δημόσια πρόσωπα και άτομα που διαχειρίζονται είτε ιστοσελίδες, είτε άλλα μέσα ενημέρωσης, είτε ακόμα άτομα που τον καθύβρισαν προσωπικά δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός. 
  • Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης . Τις φυλακές Κορυδαλλού επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιχάλης Καλογήρου, συνοδευόμενος τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτ. Φυτράκη. 
  • ΝΔ: Χυδαίες συκοφαντίες σε εβδομαδιαία βάση με ηθικό αυτουργό τον Τσίπρα. «Οι χυδαίοι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν και ο ηθικός αυτουργός Αλ. Τσίπρας σύντομα θα τιμωρηθεί, όπως του αξίζει, στις κάλπες».
  • Ν. Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά μού ζήτησε όλες τις ομιλίες του Ανδρέα. Ο Νίκος Παπανδρέου συνέκρινε το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμβιβάστηκε σε ένα εξάμηνο ενώ το ΠΑΣΟΚ πολλά από αυτά που υποσχέθηκε τα υλοποίησε.

Οικονομία

  • Bloomberg: Εκτός του κέντρου αποφάσεων της ΕΚΤ μετά τον Ντράγκι η Ιταλία;. «Η οκταετής θητεία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, λήγει τον Οκτώβριο του 2019 και η χώρα του δεν αποκτά αυτόματα έδρα στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από αυτόν .
  • Γεγονός οι πρώτοι μεταμνημονιακοί πλειστηριασμοί ακινήτων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται να «βγουν» στο σφυρί περί τα 30.000 ακίνητα, όμως την ίδια στιγμή οι τράπεζες προωθούν προγράμματα ρυθμίσεων στεγαστικών δανείων. 
  • Οι παραλογισμοί με τον εφετινό ΕΝΦΙΑ. Τους παραλογισμούς του ΕΝΦΙΑ που έχει φτάσει πλέον στα χέρια 6,3 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων και περισσότερων από πενήντα χιλιάδων νομικών προσώπων καταγράφει ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής. 
  • Τζοβάνι Τρία: Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας έναντι της ΕΕ . Η Ιταλία θα σεβαστεί τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες οίκων αξιολόγησης όπως ο Fitch -ο οποίος υποβάθμισε την προοπτική για το ιταλικό χρέος- με συγκεκριμένες επιλογές πολιτικής μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας της χώρας. 
  • Βαθαίνει η κρίση στην τουρκική λίρα. Ανεβαίνουν καύσιμα και ρεύμα. Η Τουρκία αύξησε σήμερα έως και 14% τις τιμές του φυσικού αερίου, έγινε γνωστό από δύο πηγές, ενώ η ρυθμιστική αρχή για την ενέργεια ανακοίνωσε την ίδια αύξηση στο κόστος του ηλεκτρικού, καθώς η εντεινόμενη νομισματική κρίση τροφοδοτεί τον πληθωρισμό. 

Αθλητισμός

  • Εύκολα ο Ολυμπιακός τον ΠΑΣ υπό το βλέμμα του Τουρέ. Ο Ολυμπιακός επικράτησε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με το εμφατικό 5-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, με τα τέρματα των Ελαμπντελαουί (33’) και Φορτούνη (41’ πέν.), Ποντένσε (55'), Γκερέρο (90') και Μεριά (90’+2). .
  • ΠΑΟΚ με… τιμωρό τον Ελ Καντουρί. Πέρασε από τη Νέα Σμύρνη. Σε ένα γήπεδο όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται,ο ΠΑΟΚ πήρε… επαγγελματική νίκη (1-0) επί του Πανιώνιου με τον Ελ Καντουρί και έκανε το 2x2. Ακυρώθηκε πεντακάθαρο γκολ του Ακπόμ. 
  • Δύο γκολ, ένα δοκάρι και ο κόσμος του… γουστάρει!. Ο Άρης «καθάρισε» τη νίκη με τη Λάρισα σε ένα πεντάλεπτο, με τον Γιουνές -που είχε δοκάρι ένα λεπτό πριν- να σκοράρει στο 72’, ενώ ο Ντιγκινί διαμόρφωσε το τελικό 2-0, στο κατάμεστο Καυταντζόγλειο. 
  • Στην κορυφή της Ευρώπης η Εθνική πόλο Νέων Ανδρών . Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η εθνική Νέων Ανδρών, στο Μινσκ της Λευκορωσίας. .
  • O Λιούις Χάμιλτον νικητής στο γκραν πρι της Μόντσα. Ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο νικητής στο σημερινό γκραν πρι της Μόντσα, το οποίο είναι ο 14ος αγώνας της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου