Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ζήτημα με «εκπρόσωπο ομογενών» στο Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων


Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2018



Ο πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας. Φωτογραφία: GANP/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Αναταραχή έχει προκαλέσει στις τάξεις της Ομογένειας η παρουσία ενός ομιλητή στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αποδήμων Επτανησίων, το οποίο θα λάβει χώρα από 5 έως 7 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα και διοργανώνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών και την αιγίδα της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων.
Συγκεκριμένα, στελέχη της Ομογένειας εκφράζουν την αντίδρασή τους για την παρουσία του Βασιλείου Ματαράγκα, ο οποίος σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του συνεδρίου θα απευθύνει χαιρετισμό στις 6 Σεπτεμβρίου με την ιδιότητα του «εκπροσώπου ομογενών και αποδήμων Επτανησίων» και «προέδρου Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου».

Απόσπασμα από το πρόγραμμα του συνεδρίου όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της «ΕΡΤ»

Ο πρώην πρόεδρος και σημερινός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του στο «Corfu Tv» και στην εκπομπή «Λόγος Αντίλογος», λέγοντας πως «ο κύριος Ματαράγκας δεν εκπροσωπεί τους ομογενείς, παρά μόνον τον εαυτόν του».
«Δεν υπάρχει αυτή η Οργάνωση πλέον», τόνισε ο κ. Γαλάτουλας, προσθέτοντας πως «δεν μπορεί σε ένα τέτοιο Συνέδριο στο οποίο θα παρευρίσκεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και τιμώμενο πρόσωπο θα είναι ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, τους ομογενείς να τους εκπροσωπεί ένα σωματείο ‘σφραγίδα’ και κάποιος που εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του».
Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτουλα, «δεν μας εκπροσωπεί κανένας, εμείς είμαστε η μεγαλύτερη οργάνωση του Κόσμου και κάνουμε τη μεγαλύτερη παρέλαση του Κόσμου, γνωρίζω πολύ καλά ότι αυτό το άτομο έχει κριθεί, λέει ότι είναι πρόεδρος ενός Εθνικού Συμβουλίου, είναι καλό λοιπόν να τον ρωτήσετε καταρχάς, ο ίδιος τι εκπροσωπεί, γιατί μπορεί να λέει ότι είναι σε μία τριτοβάθμια οργάνωση, αλλά προηγουμένως πρέπει να βρίσκεσαι και να έχεις εκλεγεί σε μια δευτεροβάθμια οργάνωση. Πάρτε και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Σικάγου να ενημερωθείτε αν εκπροσωπεί τους ίδιους γιατί ούτε εμάς εκπροσωπεί ο κύριος αυτός, ούτε τις υπόλοιπες οργανώσεις. Ξεκινήστε από τη Θράκη και τη Μακεδονία και φθάστε μέχρι την Πελοπόννησο και δεν ξέρω πώς την πατάνε. Και μας δημιουργούν προβλήματα! Ο κύριος Ματαράγκας δεν μας εκπροσωπεί, δεν υπάρχει αυτή η οργάνωση πλέον, δεν κάνει εκλογές, δεν έχει κάνει ποτέ οικονομικό απολογισμό».
Ο δημοσιογράφος του «Corfu Tv», Διονύσιος Μάμαλος, ενημέρωσε τον «Εθνικό Κήρυκα» πως επικοινώνησε πράγματι με την Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Ιλινόις και τον πρόεδρό της κ. Κώστα Χανιωτάκη, θέτοντας το ζήτημα του κ. Ματαράγκα.
«Η Ομοσπονδία των Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων του Σικάγου ‘Ενωσις’ δεν έχει εκπρόσωπο ούτε και καμία σχέση με τον κύριο Ματαράγκα ούτε με το Εθνικό Συμβούλιο, ένα οργανισμό σφραγίδα», ήταν η απάντηση του κ. Χανιωτάκη.
Στο συνέδριο θα τιμηθεί για την προσφορά και το έργο του ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας, Αναστάσιος, μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ενώ στις εκδηλώσεις θα παραστεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου