Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα επέμβαση στη Συρία προετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου, 2018

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Νέα επέμβαση στη Συρία προετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους θα απαντήσουν «γρήγορα και κατάλληλα» αν οι δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ χρησιμοποιήσουν εκ νέου χημικά όπλα, προειδοποίησε ο Λευκός Οίκος.
Με ανακοίνωσή της, η αμερικανική προεδρία υπογράμμισε ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην ανταρτοκρατούμενη επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, όπου το συριακό καθεστώς αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση, πυροδοτώντας ενδεχομένως μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον τελευταίο 1,5χρόνο έχει διατάξει δύο φορές το διεθνή συνασπισμό δυνάμεων που υπό τις ΗΠΑ επιχειρεί στο Ιράκ και τη Συρία να εξαπολύσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων στη Συρία, σε απάντηση στη χρησιμοποίηση, όπως ανέφερε η Ουάσινγκτον, χημικών όπλων από τις συριακές δυνάμεις εναντίον αμάχων.
Με tweet του ο Τραμπ προειδοποίησε τον Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν, να μην εξαπολύσουν «ριψοκίνδυνα» μια «επίθεση» στην επαρχία Ιντλίμπ, που ελέγχουν τζιχαντιστές και αντάρτες, τονίζοντας πως «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι» διατρέχουν κίνδυνο «να σκοτωθούν».
Το Κρεμλίνο σήμερα απέρριψε την προειδοποίηση Τραμπ, τονίζοντας ότι η Ιντλίμπ είναι μια «φωλιά τρομοκρατίας». Ο συριακός στρατός «ετοιμάζεται να διευθετήσει» το πρόβλημα της «τρομοκρατίας» στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Ας είμαστε ξεκάθαροι, η στάση μας παραμένει σταθερή ότι αν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επιλέξει ξανά να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, οι ΗΠΑ και οι συμμάχοι τους θα απαντήσουν γρήγορα και κατάλληλα» δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
Στην επαρχία Ιντιλίμπ «εκατομμύρια άμαχοι πολίτες βρίσκονται υπό την απειλή μιας επερχόμενης επίθεσης από το καθεστώς Άσαντ, με τη στήριξη Ρωσίας και Ιράν» τόνισε η αμερικανική προεδρία.

Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, που προεδρεύουν του Συμβουλίου Ασφαλείας τον Σεπτέμβριο θα συγκαλέσουν την Παρασκευή συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ιντλίμπ της Συρίας, ανακοίνωσε η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι.
Το ζήτημα της «Ιντλίμπ είναι σοβαρό» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.
Η διπλωμάτης ανέφερε ότι η πλειοψηφία των κρατών μελών των ΗΕ τάσσεται υπέρ μιας τέτοιας συνάντησης, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 18:00 ώρα Ελλάδας, όπως είπε.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου