Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό αποφάσισε ο Τσίπρας

 Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2018

Αναβάθμιση της Πολιτικής Γραμματείας

ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό αποφάσισε ο Τσίπρας | tovima.gr
Πω, πωωωωωωω, κάτι κομμουνιστικά αυτοκίνητα που βλέπω!
Μεγάλες αλλαγές στον κομματικό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας. Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Τρίτη το απόγευμα εισηγείται τις αλλαγές που θα επικυρωθούν την Παρασκευή από την Κεντρική Επιτροπή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συγχωνευτεί η Πολιτική Γραμματεία και το Πολιτική Συμβούλιο και θα αναδειχθεί το νέο καθοδηγητικό όργανο.
Η νέα Πολιτική Γραμματεία, αναβαθμισμένη και με επικεφαλής τον γραμματέα, Πάνο Σκουρλέτη, θα αναλάβει τον σχεδιασμό των εκλογικών αναμετρήσεων που θα γίνουν μέσα στο 2019. Θα είναι και το όργανο που θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες ώστε να είναι έτοιμες και οι υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και να ετοιμάζονται τα ψηφοδέλτια των ευρωεκλογών και των εθνικών εκλογών.

Αναδείχθηκαν με σαφήνεια οι διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ

Η αποτίμηση της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, καθώς και ο προγραμματισμός του κόμματος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών απασχόλησε τη συνεδρίαση της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες και διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, το θετικό κλίμα που δημιούργησε η ομιλία του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ενισχύει τις προσδοκίες των πολιτών, γεγονός που θέτει το κόμμα και την κυβέρνηση σε εγρήγορση, ώστε τα θετικά στοιχεία να αποτυπωθούν στην καθημερινότητά τους για αυτό και απαντούν με εξωστρέφεια και συνεχείς επαφές με την κοινωνία.
Σημαντικό κομμάτι της συζήτησης της Π.Γ. , σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι η ανάδειξη με σαφήνεια των διαχωριστικών γραμμών των δυο κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) , καθώς αποτιμήθηκε αρνητικά το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Όπως υπογραμμίστηκε οι εξαγγελίες του προέδρου της ΝΔ είναι καταστροφικές και για την κοινωνία και για την οικονομία, καθώς το πρόγραμμά του αποτελεί αντιγραφή του προγράμματος Μάκρι στην Αργεντινή.
Υπενθυμίζεται πως η υπόσχεση του κ. Μάκρι ήταν να τονώσει την ανάπτυξη με ένα σοκ μείωσης φόρων στις μεγάλες επιχειρήσεις στην Αργεντινή με αποτέλεσμα η χώρα να αναζητήσει εκ νέου τη βοήθεια του Δ.Ν.Τ.
Μάλιστα κομματικές πηγές θεώρησαν θετικό το γεγονός ότι πλέον τα δυο κόμματα μπαίνουν σε προγραμματική αντιπαράθεση και οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν επί των διαφορετικών σχεδίων τους.
Επιπλέον την Π.Γ απασχόλησε η συνολική πορεία και ο σχεδιασμός εν όψει ευρωεκλογών και αυτοδιοικητικών εκλογών, αμέσως μετά και την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας στη συνεδρίαση της Κ.Ε. ( πιθανότατα θα διεξαχθεί 5-6 Οκτωβρίου).
Το μεγάλο στοίχημα για το κόμμα είναι η ανάκαμψη, η επανασυσπείρωση και η ανασυγκρότηση του εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών.
Ειδικά για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί έως το τέλος Οκτωβρίου να είναι έτοιμος ο βασικός κορμός των υποψηφίων.
Για τις ευρωεκλογές με αφορμή την επικείμενη εκτενή συζήτηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στις 28-29 Σεπτεμβρίου, αναλύθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και εκτιμήθηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παίξει ρόλο καταλύτη σε ευρύτερες προοδευτικές συγκλίσεις, μεταξύ των Πρασίνων, των Οικολόγων αλλά και ενός κομματιού της σοσιαλδημοκρατίας.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου