Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Σιμόπουλο: Στην Εισαγγελέα το θέμα του Γυμνασίου


Αυτό το κτήριο θυμίζει ναό!

Αναφορά- καταγγελία κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε χθες στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας το Τοπικό Συμβούλιο Σιμοπούλου, για το θέμα της στέγασης του Γυμνασίου της περιοχής.
Η αναφορά κατατέθηκε από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νίκο Αργυρόπουλο και στρέφεται κατά κάθε ατόμου που ενέχεται ως φυσικός ή ηθικός αυτουργός ή άμεσος ή απλός συνεργός της τέλεσης αξιόποινων πράξεων.


Το Τοπικό Συμβούλιο ζητά την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως προκειμένου να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή των μαθητών και των διδασκόντων του Γυμνασίου Σιμοπούλου, από την στέγασή τους σε μη ελεγμένο ούτε εγκεκριμένο χώρο.
Μετά τις αποφάσεις μεταφοράς
Η αναφορά- καταγγελία υποβλήθηκε μετά την απόφαση μεταφοράς του Γυμνασίου Σιμοπούλου από την έδρα του στην Τοπική Κοινότητας της Εφύρας. Ο πρόεδρος και το Τοπικό Συμβούλιο στο Σιμόπουλο υποστηρίζουν ότι η μεταφορά γίνεται σε κτίριο παράνομο και κατά συνέπεια ενδεχομένως επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα των διδασκόντων και των διδασκομένων.
Ο Δήμος Ήλιδας με έγγραφο από τις 22 Αυγούστου έλαβε εντολή από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηλείας να προετοιμάσει και να ευπρεπίσει τα κτίρια στην Εφύρα για να υποδεχτούν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά.
Στην αναφορά επισημαίνεται ότι η πράξη αυτή είναι παράνομη και επικίνδυνη για την σωματική ακεραιότητα και υγεία των διδασκόντων και των διδασκομένων, γιατί το κτίριο στην Εφύρα δεν έχει την απαιτούμενη από τον  νόμο οικοδομική άδεια, όπως βεβαιώνεται με το υπ’ αριθμ’ 20132/04.09.2018 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Υπ. Δόμησης- Χωροταξίας και Περιβάλλοντος δήμου Ήλιδας. Κατά συνέπεια, στερείται και του απαιτούμενου κτηριολογικού προγράμματος, που μαζί με την πολεοδομική άδεια είναι τα δικαιολογητικά για την έγκριση δημόσιας χρήσης ενός κτίσματος.
Επίσης, υπογραμμίζεται ότι κανείς από όσους έλαβαν τις αποφάσεις δεν μπήκε τον κόπο να ελέγξει το κτίριο που προορίζουν για Γυμνάσιο, για να διαπιστωθεί εάν πληροί τις προϋποθέσεις.
Επισημαίνεται δε ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για τουαλέτες για ΑΜΕΑ στο κτίριο της Εφύρας, ούτε κατάλληλος αύλειος χώρος, ούτε κατάλληλες αίθουσες με τις προβλεπόμενες διαστάσεις.
Καμία παρέμβαση
Στην αναφορά τονίζει ότι ο δήμος Ήλιδας δεν έκανε καμία πράξη για την διόρθωση των νομικών σφαλμάτων που αφορούν το κτίριο της Εφύρας, ενώ επισημαίνεται ότι οι διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας και ο περιφερειακός διευθυντής, έλαβαν με ελαφρότητα τις αποφάσεις μεταφοράς, παρά την έγκαιρη ενημέρωση από το Τοπικό Συμβούλιο.
Συν τοις άλλοις, σημειώνεται ότι λόγω έλλειψης οικοδομικής άδειας, στον χώρο δεν μπορεί να εγκατασταθεί κυλικείο.
Να σημειωθεί ότι στην αναφορά τίθεται και το θέμα του παλιού Δημαρχείου Πηνείας που μετατράπηκε σε σχολείο μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ για να στεγάσει το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σιμοπούλου και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αποχαρακτηριστεί το έργο και να κληθεί ο δήμος Ήλιδας να καταβάλλει το χρηματικό ποσό των 796.000,00 ευρώ.
Ο πρόεδρος Σιμοπούλου στο κλείσιμο της αναφοράς του επισημαίνει ότι δεν στρέφεται προσωπικά εναντίον κάποιου αλλά σκοπός είναι η αποτροπή κινδύνου για την υγεία των μαθητών και η συνέτιση όσων με προκλητικό τρόπο συμμετέχουν σε αυτή με οποιαδήποτε μορφή.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου