Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου, 2017

  • Μια διαρκής ανατροφοδότηση καταιγίδων σημειώθηκε στη Δυτική Αττική τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης, όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.
  • Πέθανε την Πέμπτη το πρωί σε ηλικία 78 ετών ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, το κεντρικό πρόσωπο της πολύνεκρης ναυτικής τραγωδίας που είχε σημειωθεί στις 16 Αυγούστου του 2016 στην Πέρδικα της Αίγινας.
  • Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς θα συναντηθεί με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναουμόφσκι, στις 11 και 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, αναφέρεται σε ανακοίνωση της εκπροσώπου του.
  • Με τη λήψη προειδοποίησης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
  • Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και για την ασφάλεια των μαθητών, η Περιφερειάρχης Αττικής, σε συνεννόηση με το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά αύριο όλα τα σχολεία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Αττικής.

Κόσμος

  • Το ρωσικό σχέδιο απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την ανανέωση της εντολής της ομάδας που ερευνά την ευθύνη χρήσης χημικών όπλων στη Συρία δεν συγκέντρωσε τις εννέα ψήφους που απαιτούνταν κατ' ελάχιστον για να εγκριθεί. Νωρίτερα, η Ρωσία είχε ασκήσει βέτο στο αμερικάνικο σχέδιο.
  • Ραδιοφωνική παραγωγός κατηγόρησε τον αμερικανό γερουσιαστή Αλ Φράνκεν ότι της άγγιξε το στήθος ενώ εκείνη κοιμόταν και την ανάγκασε να τον φιλήσει το 2006 όταν εργαζόταν ακόμα ως κωμικός και οι δυο τους ετοιμάζονταν να δώσουν μια παράσταση ενώπιον Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή.
  • Η τουρκική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι θα μειώσει τη χρηματοδότησή της προς το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον οργανισμό που μεριμνά για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς διαμαρτύρεται για το βραβείο που απένειμε στον Τούρκο δικαστή Μουράτ Αρσλάν, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος ότι εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.
  • Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Άντελ αλ Τζουμπέιρ δήλωσε ότι οι ενέργειες του Ριάντ στην Μέση Ανατολή αποτελούν μια απάντηση στην ιρανική επιθετικότητα, όπως την χαρακτήρισε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για ανάληψη δράσης στο μέλλον ενάντια στην σιιτική ένοπλη οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ.
  • Γερμανικό δικαστήριο έκρινε την Πέμπτη ότι η αεροπορική εταιρεία Kuwait Airways έχει το δικαίωμα να αρνηθεί να μεταφέρει έναν ισραηλινό επιβάτη επικαλούμενη την υπηκοότητά του, μια απόφαση που εβραϊκές οργανώσεις κατήγγειλαν ότι εγκρίνει τον αντισημιτισμό.

Οικονομία

  • Ενας από τους μεγαλύτερους παίκτες πληροφορικής και διαχείρησης κέντρων τηλεφωνικής υποστήριξης διεθνώς, η πολυεθνική Telus, συμπεριλαμβάνεται στους ενοίκους του καινούργιου συγκροτήματος γραφείων και καταστημάτων City Tower, του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Σόφια.
  • Εκπτώσεις από 22% έως και 83% στα τιμολόγια ρεύματος προτείνει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Πέραν του εισοδηματικού ορίου που ισχύει σήμερα για την ένταξη των πολιτών στο ΚΟΤ, η Αρχή υποδεικνύει και οικονομικά κριτήρια - θα εξειδικευτούν με υπουργική απόφαση - τα οποία αφορούν σε ρευστοποιήσιμα, άμεσα και μη, περιουσιακά στοιχεία, όπως καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, ακίνητη και κινητή περιουσία.
  • Συνεχίζεται η «ελεύθερη» πτώση των τιμών στα διαμερίσματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, καθώς η αγορά εξακολουθεί να αδυνατεί να σταθεροποιηθεί.
  • Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν σχεδόν το 70% των ευρωομολόγων σε ευρώ που εξέδωσε η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom, δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ο πρώτος αντιπρόεδρος της Gazprombank Ντενίς Σουλακόφ, ο οποίος υπήρξε ένας εκ των διοργανωτών της έκδοσης.
  • «Η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί και στη Γερμανία» δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ στη Γερμανία. Ενθαρρυντικές χαρακτήρισε τις πρόσφατες προσπάθειες επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, ενώ επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία το 2018.

Αθλητισμός

  • Με μια σκληρή ανακοίνωσή της η «Θύρα 7» (οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού) αναφέρεται στο πρόσφατο βούλευμα του Συμβουλείου Εφετών Αθηνών. Διαβάστε τι λέει η ανακοίνωση...
  • Ολες οι ομοσπονδίες και οι Ενώσεις της χώρας καλούνται να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στο σύνολο των αθλητικών εκδηλώσεων, που θα διεξαχθούν μέχρι τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στη μνήμη των αδικοχαμένων συμπολιτών στη Δυτική Αττική. Αυτή την απόφαση έλαβε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι η αθλητική ηγεσία θα σταθεί αρωγός στην αποκατάσταση των συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες.
  • Η ΕΠΟ διέψευσε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία προχώρησε σε «φωτογραφική» αλλαγή κανονισμού προκειμένου να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να αποφύγει τον υποβιβασμό λόγω μη αδειοδότησης. Η ομοσπονδία διευκρινίζει ότι η ισχύς του επίμαχου άρθρου έχει ανασταλλεί από την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν.
  • Ο Βραζιλιάνος μέσος του Ατρόμητου, Μάντσον Νασιμέντο, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Περιστερίου το οποίο θα έχει ισχύ μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Ο λατινοαμερικάνος αμυντικός μέσος έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο φετινό πρωτάθλημα και δεν είναι τυχαίο πως είχαν κάνει την εμφάνιση τους μεταγραφικά «σενάρια».
  • Το Περού έγινε η τελευταία ομάδα που κέρδισε θέση στο Μουντιάλ της Ρωσίας, εξασφαλίζοντας το 32ο εισιτήριο, αφού με τα γκολ των Τζέφερσον Φαρφάν (28’) και Κριστιάν Ράμος (65’) νίκησε 2-0 την Νέα Ζηλανδία στον επαναληπτικό μεταξύ τους διηπειρωτικό αγώνα play-off στη Λίμα. Οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς γκολ στο πρώτο ματς στο Ουέλινγκτον το Σάββατο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου