Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Βελιγράδι: «Σέρβοι μην σκύβετε το κεφάλι»

Δηλώνει ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Βελιγράδι: «Σέρβοι μην σκύβετε το κεφάλι»
«Να μην σκύβουν το κεφάλι και πνίγονται στα δάκρυα» κάλεσε τους πολίτες της Σερβίας ο Αλ. Βούτσιτς, μετά από την καταδίκη του Ρ.Μλάντιτς
Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου για τον Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάλεσε τους πολίτες της Σερβίας «να μην σκύβουν το κεφάλι και πνίγονται στα δάκρυα αλλά να κοιτούν το μέλλον και πως θα εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα για τις επόμενες γενιές». 

Ο Αλ. Βούτσιτς, αν και απέφυγε ευθέως να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου, τόνισε ότι τα θύματα των Σέρβων δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό όπως τα θύματα των άλλων εθνικών κοινοτήτων. «Πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και να κοιτάξουμε το μέλλον» σχολίασε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπέρναμπιτς.

Ο εκπρόσωπος των Σέρβων στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μλάντεν Ίβανιτς χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση, και ανέφερε ότι ενώ στους Σέρβους κατηγορούμενους, μέχρι σήμερα, επιβλήθηκαν ποινές, συνολικά, πέντε φορές ισόβια και 750 χρόνια φυλακής, σε όλους τους άλλους επιβλήθηκαν, συνολικά, μόνο 50 χρόνια φυλακής.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Ράσιμ Λιάγιτς, ο οποίος προέρχεται από την βοσνιακή μειονότητα, τόνισε ότι η καταδίκη του Μλάντιτς αποτελεί μερική ικανοποίηση για τις οικογένειες των θυμάτων αλλά δεν θα οδηγήσει στη συμφιλίωση αφού ο καθένας θα την ερμηνεύει με εθνικά κριτήρια. Ο υπερεθνικιστής πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος δικάστηκε και αθωώθηκε από το δικαστήριο της Χάγης, επισήμανε ότι η καταδίκη του Μλάντιτς αποτελεί καταδίκη ολόκληρου του σερβικού λαού.

Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Dveri, Μπόσκο Ορέσκοβιτς χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση και πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς για τους Σέρβους θα είναι πάντα ήρωας.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα σχόλια όλων των εθνικιστικών κομμάτων στη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου