Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com


Διαβάστε από σήμερα, Δευτέρα (22 Ιουλίου) σε συνέχειες

Το πρόσφατο ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα

του Βασίλη Καυκά

Ταξίδι «έκπληξη» στην Ελλάδα


Από το τελευταίο μου ταξίδι στην Ελλάδα.


Τη χώρα που γεννήθηκαν θεοί


Ο γάμος του Γιώργου και της Σοφίας στην Αμαλιάδα


Συνάντηση με το νέο Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Θανάση Βασιλόπουλο


Ψήφο για πρώτη φορά στη Πατρίδα και ένα ποτό στο «Επαρχείο»


Συνάντηση με το Δήμαρχο Αμαλιάδας κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον επίτιμο Πρόεδρο της Πανηλειακής Ομοσπονδίας κ. Κώστα Κουτρουμπή στη Κουρούτα


Μπάνιο στη παραλία της Ζαχάρως και στην Κουρούτα


ΕΝΦΙΑ & Κτηματολόγιο, "βαστάτε ποδαράκια μου"


Μία μέρα στα Τριπόταμα, και το Λεχούρι Αχαΐας


Τι τραβάει κάποιος για να ανοίξει λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα


Το "δράμα" της επιστροφής και χωρίς βαλίτσα

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Βελιγράδι: «Σέρβοι μην σκύβετε το κεφάλι»

Δηλώνει ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς

Βελιγράδι: «Σέρβοι μην σκύβετε το κεφάλι»
«Να μην σκύβουν το κεφάλι και πνίγονται στα δάκρυα» κάλεσε τους πολίτες της Σερβίας ο Αλ. Βούτσιτς, μετά από την καταδίκη του Ρ.Μλάντιτς
Έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου για τον Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για εγκλήματα πολέμου, ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, κάλεσε τους πολίτες της Σερβίας «να μην σκύβουν το κεφάλι και πνίγονται στα δάκρυα αλλά να κοιτούν το μέλλον και πως θα εξασφαλίσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα για τις επόμενες γενιές». 

Ο Αλ. Βούτσιτς, αν και απέφυγε ευθέως να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου, τόνισε ότι τα θύματα των Σέρβων δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο σεβασμό όπως τα θύματα των άλλων εθνικών κοινοτήτων. «Πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας και να κοιτάξουμε το μέλλον» σχολίασε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπέρναμπιτς.

Ο εκπρόσωπος των Σέρβων στο συλλογικό προεδρείο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μλάντεν Ίβανιτς χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση, και ανέφερε ότι ενώ στους Σέρβους κατηγορούμενους, μέχρι σήμερα, επιβλήθηκαν ποινές, συνολικά, πέντε φορές ισόβια και 750 χρόνια φυλακής, σε όλους τους άλλους επιβλήθηκαν, συνολικά, μόνο 50 χρόνια φυλακής.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Ράσιμ Λιάγιτς, ο οποίος προέρχεται από την βοσνιακή μειονότητα, τόνισε ότι η καταδίκη του Μλάντιτς αποτελεί μερική ικανοποίηση για τις οικογένειες των θυμάτων αλλά δεν θα οδηγήσει στη συμφιλίωση αφού ο καθένας θα την ερμηνεύει με εθνικά κριτήρια. Ο υπερεθνικιστής πολιτικός Βόισλαβ Σέσελι, ο οποίος δικάστηκε και αθωώθηκε από το δικαστήριο της Χάγης, επισήμανε ότι η καταδίκη του Μλάντιτς αποτελεί καταδίκη ολόκληρου του σερβικού λαού.

Ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Dveri, Μπόσκο Ορέσκοβιτς χαρακτήρισε πολιτική την απόφαση και πρόσθεσε ότι ο Μλάντιτς για τους Σέρβους θα είναι πάντα ήρωας.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και τα σχόλια όλων των εθνικιστικών κομμάτων στη Σερβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου