Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

Σας ευχόμαστε το Νέο Έτος να είναι γεμάτο από Χαρά, Υγεία, Προκοπή και ΕΙΡΗΝΗ. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Ελληνες αστυνομικοί στα γερμανικά αεροδρόμια

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2017

Ελληνες αστυνομικοί θα τοποθετηθούν στα γερμανικά αεροδρόμια ως «απάντηση» στην απόφαση των Γερμανών να εφαρμόζουν συστηματικούς ελέγχους σε επιβάτες πτήσεων από την Ελλάδα. Αρμοδιότητα των Ελλήνων αστυνομικών θα είναι να συνδράμουν τους Γερμανούς συναδέλφούς τους στον έλεγχο των ταξιδιωτών από Ελλάδα.
Αντίστοιχη πρακτική εξάλλου εφαρμόζουν εδώ και μερικά χρόνια τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Και οι δύο χώρες διαθέτουν αστυνομικούς «συνδέσμους» στα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας και κυρίως το «Ελ. Βενιζέλος».
Ωστόσο, η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει τώρα στην εφαρμογή αντίστοιχου μέτρου δεν μπορεί να αποσυνδεθεί από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών και την επαναφορά των συνοριακών ελέγχων από τη Γερμανία.
Το αίτημα της Ελλάδας εστάλη πριν την 12η Νοεμβρίου, ημέρα έναρξης της διαδικασίας συστηματικών ελέγχων, και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές της Γερμανίας.
Δεν έχει ωστόσο ακόμα προσδιοριστεί πότε ακριβώς θα «πιάσουν δουλειά» οι Έλληνες αστυνομικοί. Δύο από αυτούς είναι αποφασισμένο να εγκατασταθούν στο αεροδρόμιο του Μονάχου και δύο στης Φρανκφούρτης. Πιθανολογείται ότι θα μεταβούν στη Γερμανία στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ο λόγος της επαναφοράς των αυστηρών ελέγχων στα γερμανικά αεροδρόμια που ταλαιπωρεί τους ταξιδιώτες από Ελλάδα έχει να κάνει με παράνομες αφίξεις που έχουν εντοπιστεί στο διάστημα Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2017 σύμφωνα με το  υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας.
Σύμφωνα με νεότερα την 21η Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 23 πτήσεις από Ελλάδα προς την Γερμανία με 4.000 επιβάτες και για παράνομη είσοδο έχουν εντοπιστεί μόνο δύο ταξιδιώτες.
Τα μέτρα, που τέθηκαν σε ισχύ από 12 Νοεμβρίου για ακόμη 6 μήνες, περιορίζονται στα χερσαία σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας και στις αφίξεις από την Ελλάδα στα γερμανικά αεροδρόμια, όπως είχε διευκρινίσει το γερμανικό υπουργείο.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου