Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Πάιατ: Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή

Ούτε "συμπεθεροκόπος" να ήταν!

Πάιατ: Οι ΗΠΑ βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή«Ο Τραμπ έδωσε σαφές μήνυμα στον Τσίπρα όσον αφορά την υποστήριξή μας»
«Η διμερής σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες, εκτίμησε ο πρέσβης των ΗΠΑ
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έστειλε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, «ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί», επισημαίνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό υπογράμμισε ότι «η διμερής σχέση μας ήταν πάντα ισχυρή, αλλά σήμερα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν εδώ και πολλές δεκαετίες. Νομίζω ότι επωφελούμαστε από την πολλή σκληρή δουλειά που έχει γίνει και από τις δύο κυβερνήσεις, την ισχυρή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την Ελλάδα και τους Έλληνες στη διάρκεια μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου αλλά και τη σαφή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εργαστεί για την ανάπτυξη της διμερούς σχέσης».

Ο Αμερικανός πρεσβευτής επικαλείται την επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα αλλά και την «απόλυτα επιτυχημένη», όπως την χαρακτηρίζει, επίσκεψη Τσίπρα στη χώρα του. Δεν κρύβει, άλλωστε, τον ενθουσιασμό του για την επιλογή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας στην επόμενη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Συνεχίζεται η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων
Ένα σημείο με τη δική του βαρύτητα είναι το γεγονός ότι η συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των επενδύσεων δεν τελείωσε με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, αντιθέτως συνεχίζεται με τη στενή συνεργασία του Αμερικανού υπουργού Εμπορίου και του Έλληνα υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Δ. Παπαδημητρίου, υπογραμμίζει ο κ. Πάιατ μιλώντας στο Πρακτορείο.
Επιπλέον, κ.Πάιατ παρουσιάζει διεξοδικά τα «βήματα» που απεικονίζουν, όπως λέει, «τον αναδυόμενο ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού ενεργειακού κόμβου, αλλά και τη σύγκλιση της αμερικανικής ατζέντας ενεργειακής διπλωματίας στην Ευρώπη, με το έργο που έχουν κάνει ο πρωθυπουργός Τσίπρας και η ελληνική κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα»
«Η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα να επισκεφθούν» οι Αμερικανοί πολίτες είναι το σαφές μήνυμα Πάιατ, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ μιλά και για την αυξανόμενη παρουσία αμερικανικών εταιρειών στον τομέα του τουρισμού.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες βλέπουν την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή» σημειώνει, τέλος, και επικαλείται τον «πολύ σημαντικό ρόλο» που παίζει η χώρα μας στα δυτικά Βαλκάνια αλλά και τις συμφωνίες με Ισραήλ, Κύπρο, Αίγυπτο κ.ο.κ., υπογραμμίζοντας τη θετική συμβολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στο θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου