Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες- Τουλάχιστον 20 προσαγωγές


Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, 2017

Οι αρχές προσήγαγαν τουλάχιστον 20 ανθρώπους το απόγευμα του Σαββάτου σε μια εμπορική συνοικία των Βρυξελλών, αφού μια ομάδα περίπου 30 προσώπων απομακρύνθηκε από τον κύριο όγκο μιας πορείας κατά της δουλείας στη Λιβύη και προκάλεσε σοβαρές φθορές σε εμπορικά καταστήματα, ενώ καταφέρθηκε κατά των δυνάμεων ασφαλείας, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.
«Τουλάχιστον 20 άνθρωποι προσήχθησαν» κοντά στην πλατεία Louise, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μια πολυσύχναστη συνοικία, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ιλς φαν ντε Κιρ, η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας της βελγικής πρωτεύουσας.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας). Μια ομάδα περίπου 30 προσώπων «απομακρύνθηκε από το πλήθος των διαδηλωτών που συμμετείχε σε μια πορεία κατά της δουλείας στη Λιβύη». Κατόπιν «φόρεσαν κουκούλες» και επιτέθηκαν σε τουλάχιστον 2 καταστήματα.
Ένα περιπολικό της αστυνομίας επίσης βρέθηκε στο στόχαστρο αυτής της ομάδας που επιπλέον άρχισε να εκτοξεύει αντικείμενα εναντίον των αρχών, διευκρίνισε η ντε Κιρ.
Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Λίγο πριν από τις 18.00 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συνέχιζαν να αναζητούν υπόπτους, ενώ επικρατούσε ηρεμία.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga, στο σημείο έσπευσαν ένα όχημα εξοπλισμένο με κανόνι νερού και ένα ελικόπτερο. Είναι η τρίτη φορά που ξεσπούν βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες σε διάστημα λίγων εβδομάδων.
Την 15η Νοεμβρίου σε μια συγκέντρωση που δεν είχε την άδεια των αρχών και διοργάνωσε μια δημοφιλής χρήστρια των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν ταραχές όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος. Τέσσερις ανήλικοι οδηγήθηκαν ενώπιον της δικαιοσύνης.
Τέσσερις ημέρες νωρίτερα, ταραχές αμαύρωσαν την πρόκριση του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Τα επεισόδια έχουν πυροδοτήσει μια διαμάχη σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα της χώρας και τον τρόπο που η αστυνομία διαχειρίζεται τις μαζικές συγκεντρώσεις.
Ο υπουργός Εσωτερικών Γιαν Γιαμπόν έγραψε στο Twitter:
«Στις Βρυξέλλες ταραχοποιοί συμπεριφέρθηκαν για μία ακόμη φορά με απαράδεκτο τρόπο. Το κέντρο κρίσης παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά μαζί με την αστυνομία».
Σε ένα δεύτερο μήνυμά του ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν «εντολή να σταματούν τις λεηλασίες και να συλλαμβάνουν έναν μέγιστο αριθμό ανθρώπων».
«Μηδενική ανοχή. Η ομοσπονδιακή αστυνομία θα στείλει ενισχύσεις».
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου