Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Βούτσης: Η κυβέρνηση έχει εν συνόλω την ευθύνη για τη συμφωνία με τη Σ. Αραβία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017

Έμμεση πλην σαφή κάλυψη στον Υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο παρέχει ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή για την συμφωνία πώλησης αμυντικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία
Αν και αποφεύγει να πάρει θέση επί της ουσίας της υπόθεσης που συζητείται σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο επερώτησης της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Βούτσης απορρίπτει την κριτική του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη και προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα, με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο. Και η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη».
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ,  ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, κάνει λόγο για «αδικαιολόγητη αντιμετώπιση» της Νέας Δημοκρατίας μετά την άρνησή του να επιτρέψει την πρόσβαση των βουλευτών της στα απόρρητα έγγραφα. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ κατηγορώντας τον για «πρωτοφανή άρνηση» να επιτρέψει την πρόσβαση βουλευτών στα απόρρητα έγγραφα, την χαρακτήρισε «Προκλητική και ακατανόητη δήλωση». Μιλά για αδικαιολόγητη αντιμετώπιση, καταλογίζοντας ουσιαστικά στη ΝΔ αλλαγή στάσης εικοσιτέσερις ώρες μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων και δηλώνει «κατάπληκτος από τον τρόπο και την ελαφρότητα» ορισμένων παραγόντων του κόμματος απέναντι στο πρόσωπο του και προς τη Βουλή.
Ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή επί της επερώτησης της ΝΔ προς τον υπουργό Άμυνας για τα εξοπλιστικά, ο κ. Βούτσης σημειώνει υπαινικτικά πως «η αντιπολίτευση από την πλευρά της κάνει ό,τι νομίζει για να κάνει καλύτερα το έργο της. Το ίδιο κάνουν και, ευρύτερα, οι δημοσιογραφικοί κύκλοι και τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία έχουν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο λόγο για τα τεκταινόμενα».
Σε ερώτηση σχετικά με την πρόσφατη δήλωση του Νίκου Φίλη για το θέμα της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία, ο κ. Βούτσης δεν συντάσσεται με αυτή την άποψη. «Κάθε βουλευτής έχει τη γνώμη του. Πόσο μάλλον όταν ανήκει και στην αρμόδια Επιτροπή, όπως ο Νίκος ο Φίλης, πλην όμως εγώ, σας επαναλαμβάνω ούτε σχολιάζω ούτε συντάσσομαι μ' αυτήν την άποψη», απαντά. Προσθέτει ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση απαντάει τη Δευτέρα, με έναν από τους κορυφαίους υπουργούς της, τον κ. Καμμένο. Και η κυβέρνηση εν συνόλω έχει πάρει την ευθύνη».
Το αργότερο τον Ιανουάριο η αξιολόγηση
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Βούτσης περιέγραψε την «επόμενη μέρα», τόσο σε επίπεδο οικονομίας -θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει μια σταδιακή αναδιανομή υπέρ των πιο αδύναμων τάξεων, να αναπνεύσει ο κόσμος και να βρεθεί σε μια κανονικότητα- όσο και σε σχέση με το ηθικό, πολιτιστικό, κοινωνικό περιβάλλον για τη χώρα, «με την κοινωνία όρθια». «Θα πρέπει να είμαστε μια κοινωνία που θα έχει φύγει από τον περιρρέοντα 'φόβο' της οκταετίας», σημειώνει, τονίζοντας ότι όλη αυτή η συζήτηση αποτελεί βασικό πεδίο αντιπαράθεσης και των πολιτικών δυνάμεων.
Ο πρόεδρος της Βουλής επισημαίνει ότι φαίνεται από όλες τις πλευρές πως η ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης είναι εφικτή εντός του έτους ή έστω στις πρώτες μέρες του Γενάρη, για να τονίσει παράλληλα ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της συζήτησης για τη διευθέτηση του χρέους, περνάει και από τις εξελίξεις στη γερμανική πολιτική σκηνή.
Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου