Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Νερό στον «αναπνευστήρα» του υποβρυχίου San Juan προκάλεσε βραχυκύκλωμα προτού εξαφανιστεί

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017
Νερό εισέρρευσε στον «αναπνευστήρα» του υποβρυχίου ARA San Juan, το σύστημα σνόρκελ που επιτρέπει σε ένα υποβρύχιο να λειτουργεί κανονικά ενώ βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού έχοντας τη δυνατότητα να παίρνει αέρα από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα στη μπαταρία του προτού χαθούν τα ίχνη του την 15η Νοεμβρίου, όπως έγινε σήμερα γνωστό από εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής.
Συγκεκριμένα, προτού εξαφανιστεί, το υποβρύχιο είχε λάβει διαταγές να επιστρέψει στη ναυτική βάση Μαρ ντελ Πλάτα αφού ανέφερε ότι νερό είχε εισρεύσει στο σκάφος μέσω του αναπνευστήρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί το βραχυκύκλωμα στη μπαταρία του, εξήγησε ο Ενρίκε Μπάλμπι σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.
«Έπρεπε να απομονώσουν τη μπαταρία και συνεχίσουν την πορεία τους κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας με κατεύθυνση το Μαρ ντελ Πλάτα, χρησιμοποιώντας μια άλλη μπαταρία» συμπλήρωσε ο Μπάλμπι.
Την ώρα που οι αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες για την ανεύρεση του υποβρυχίου, μεταξύ των συγγενών των 44 μελών του πληρώματος αρχίζουν να καταγράφονται αντιπαραθέσεις. Από τη μία βρίσκονται εκείνοι που αρνούνται να εγκαταλείψουν την ελπίδα από την άλλη εκείνοι που λένε ότι είναι πλέον καιρός να αποδεχθούν ότι οι αγαπημένοι τους δεν θα επιστρέψουν ζωντανοί.
Ορισμένοι από τους συγγενείς επισημαίνουν ότι επικεντρώνονται στην έλλειψη απτών στοιχείων ότι σημειώθηκε υποθαλάσσια έκρηξη και στο ενδεχόμενο το υποβρύχιο να είχε καταφέρει να ανέβει αρκετά κοντά στην επιφάνεια προκειμένου να ανατροφοδοτηθεί με οξυγόνο αφού τα ίχνη του χάθηκαν.
Ωστόσο η Ιτάτι Λεγκουισαμόν δηλώνει πως πιστεύει ότι ο σύζυγός της είναι νεκρός.
«Δεν υπάρχει περίπτωση να είναι ζωντανοί» είπε στους δημοσιογράφους με τρεμάμενη φωνή μη μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της.
«Δεν είναι κάτι που θέλω. Τον αγαπώ, τον λατρεύω. Άφησε πίσω τη μητέρα και της αδελφή του, ωστόσο δεν έχει κανένα νόημα να είμαι πεισματάρα».
«Άλλες οικογένειες μου επιτίθενται για όσα υποστηρίζω» τόνισε η ίδια.
«Γιατί όμως δεν το έχουν βρει ακόμα; Γιατί δε μας λένε την αλήθεια;» διερωτήθηκε.
Πηγή: REUTERS, AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου