Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Ισραήλ: Αντιδράσεις μετά τα σχόλια για τους Εβραίους της Αμερικής

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017

Καταδίκη από Νετανιάχου
Ισραήλ: Αντιδράσεις μετά τα σχόλια για τους Εβραίους της Αμερικής

Τις έντονες αντιδράσεις και την καταδίκη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προκάλεσαν οι δηλώσεις της Ισραηλινής υφυπουργού Εξωτερικών Τζίπι Χοτόβελι, η οποία κατηγόρησε τους αμερικανοεβραίους ότι έχουν συνηθίσει μια τόσο άνετη ζωή που δεν καταλαβαίνουν το Ισραήλ.

Η Χοτόβελι ρωτήθηκε από το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο i24 σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες για το αυξανόμενο χάσμα που παρατηρείται μεταξύ των Εβραίων του Ισραήλ και της Αμερικής, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους.
«Ίσως βρίσκονται σε πολύ νεαρή ηλικία για να θυμούνται πώς είναι να είσαι Εβραίος χωρίς εβραϊκή πατρίδα», τόνισε η 39χρονη Χοτόβελι, η οποία ήταν αγέννητη στην ίδρυση του Ισραήλ το 1948.
Επέκρινε τους Αμερικανοεβραίους ότι «δεν κατανοούν την πολυπλοκότητα της περιοχής», λέγοντας ότι είναι «ανθρώποι που δεν έστειλαν ποτέ τα παιδιά τους να πολεμήσουν για τη χώρα τους».
«Η πλειονότητα των Εβραίων (των ΗΠΑ) δεν έχει παιδιά που υπηρετούν ως στρατιώτες, στους πεζοναύτες, να πηγαίνουν στο Αφγανιστάν ή στο Ιράκ».
«Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν άνετες ζωές, δεν γνωρίζουν πώς να είναι να δέχεσαι επίθεση με πυραύλους», πρόσθεσε αναφερόμενη στις επιθέσεις που δέχεται η χώρα της.


Καταδίκασε τα σχόλια ο Νετανιάχου

Γνωστή για την πολεμική της ρητορική, η Χοτόβελι ανήκει σε μια νέα γενιά της ακροδεξιάς πτέρυγας του Λικούντ, του κόμματος του Νετανιάχου, υπέρμαχος της ιδέας ενός «μεγάλου Ισραήλ» που θα περιλαμβάνει τόσο το Ισραήλ όσο και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Ο Νετανιάχου «καταδίκασε τα προσβλητικά σχόλια» της Χοτόβελι, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του γραφείου του.
«Οι Εβραίοι της Διασποράς μας είναι πολύτιμοι και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του λαού μας. Δεν υπάρχει θέση για τέτοιες επιθέσεις και τα σχόλια της δεν εκφράζουν τη θέση του κράτους του Ισραήλ», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου