Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Επίσημη παρουσίαση στην Αθήνα της 3D απεικόνισης του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα από το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017

Ο Επικούριος Απόλλωνας «επικοινώνησε» για άλλη μια φορά με το κοινό στην Εκδήλωση του Β’ Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 19.30, στη Στοά του Βιβλίου.
Με θέμα την υιοθεσία του Επικούριου Απόλλωνα, οι απόφοιτοι (πρώην μαθητές) Φώτης Περίχαρος και Νικόλαος Λέττας,  παρουσίασαν, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος, τον περιβάλλοντα χώρο του μνημείου: μουσείο Ελιάς στη Σπάρτη, αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης, μουσείο Τεγέας, αρχιτεκτονική Ορεινής Αρκαδίας, Ανδρίτσαινα.
Στη συνέχεια, ακολούθησε η παρουσίαση του Επιχειρηματικού Προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ). Τα μέλη της Εικονικής Πολιτιστικής Επιχείρησης  “EPEIKON”( Ειρήνη Αναξαγόρου, πρόεδρος, Μάιρα Δρυμούση, Υπεύθυνη Πολιτιστικής Έρευνας και Διαχείρισης, Μανώλης Σκούρης ,Υπεύθυνος Παραγωγής και Πένυ Ποζιού, υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Πωλήσεων) αναφέρθηκαν σ τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης και στο   προιόν “APPOLLO”.  Ξεναγώντας τους θεατές στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, τον επονομαζόμενο «Παρθενώνα της Πελοποννήσου» , πέτυχαν να τους «μεταφέρουν» στο μαγευτικό μνημείο, το πρώτο που συμπεριελήφθη στον κατάλογο της Παγκοσμίου κληρονομιάς της  UNESCO, το 1968.
Υπενθυμίζουμε ότι το “APPOLLO” είναι συνδυασμός «εφαρμογής κινητών τηλεφώνων»και «συσκευής εικονικής πραγματικότητας», που ξεναγεί τον χρήστη, οπτικοακουστικά, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα και αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πολιτιστικού Προγράμματος ΔΙΑΖΩΜΑ και του Προγράμματος Επιχειρηματικότητας ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
Την μεγάλη αυτή γιορτή του Πολιτισμού άνοιξε ο Διευθυντής του Β΄Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, κ. Ε.-Ν. Μπίτσης, στη συνέχεια μίλησαν η Υποδιευθύντρια του σχολείου και Υπεύθυνη του Πολιτιστικού Προγράμματος, δρ Σ. Ραπτάκη, Φιλόλογος και η καθηγήτρια Πολιτικών και Νομικών Επιστημών και Υπεύθυνη  του Επιχειρηματικού Προγράμματος ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.  Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους  πολλοί επίσημοι παράγοντες από  τον  πολιτιστικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό χώρο. Τιμητικούς χαιρετισμούς απέδωσαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Φίλων του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα, κ.  Hans Hendrikx  ,  η Διευθύντρια των Εκδόσεων “ΚΕΡΚΥΡΑ” και του περιοδικού ECONOMIST, κ. Αλεξάνδρα Βοβολίνη, ο Γραμματέας του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» και διεθνούς φήμης καθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, κ. Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, η διευθύντρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΣΕΝ, κ. Ελένη Χελιώτη. Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία της δρ. Λίνας Μενδώνη,του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών ,εταίρο της Φ.Ε και τον χαιρετισμό του Γ.Γ της Φ.Ε καθηγητή,  κ. Ιωάννη Παρασκευόπουλου.
Η Παρουσία της Επαρχίας Ολυμπίας ήταν δυναμική. Το παρών έδωσαν ο πρ.Αντιδήμαρχος Φιγαλείας Χρήστος Βλάχος, ο συντάκτης του #ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24 Θάνος Χουλιάρας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας κος Μαρίνης από τα Πετράλωνα, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας και επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου Αποδίμων Λυνιστιάνων κος Σμυρνής από τη Λυνίσταινα, ο πρόεδρος του ΔΣ της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ανδρίτσαινας κος Βλασσόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ανδριτσάνων κος Θεοχάρης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβολιωτών κος Αλεξόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δαφνουλαίων κος Παπαγρηγορίου όπως επίσης και μέλη των ΔΣ του Συλλόγου Φιγαλεών, του Συλλόγου Ολυμπίων κ.α. Επίσης από την Ηλεία το παρών έδωσαν η πολιτευτής της ΝΔ κα.Κρινιώ Κανελλοπούλου καθώς και ο Γενικός Διευθυντής του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) κος.Νικόλαος Καλάκος.
Μάλιστα, σε συζήτηση επί προσωπικού μεταξύ του Διευθυντή του Β΄Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού, κ. Ε.-Ν. Μπίτση της Υπεύθυνης του Επιχειρηματικού Προγράμματος ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, κας Δήμητρας Χατζηαγγελάκη και του πρ.Αντιδήμαρχου κου Βλάχου, ζητήθηκε από τον τελευταίο η πραγματοποίηση παρόμοιας εκδήλωσης στη Νέα Φιγαλεία με σκοπό την και εκεί παρουσίαση του Επιχειρηματικού Προγράμματος ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, παρουσία φορέων και αρχών της Επαρχίας Ολυμπίας.
Στο πλαίσιο της Εκδήλωσης αυτής,  λειτούργησε Έκθεση στη Στοά του Βιβλίου,σχετική με το θέμα, με τις δράσεις και τα 10 βραβεία που κατέκτησε η EPEIKON.  Την επιμέλεια της Έκθεσης  είχε η κ. Καλλιόπη Λαμπρινουδάκη, υπεύθυνη των Εκπαιδευτικών και Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Θάνος Χουλιάρας
Φιγαλείαnews24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου