Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017

  • Στο Βερολίνο και τις εξελίξεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας είναι στραμμένα τα βλέμματα της ηγεσίας του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς η εμπλοκή στην διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης στην ισχυρότερη οικονομική δύναμη της ευρωζώνης διαμορφώνει νέα δεδομένα.
  • Τη δυσαρέσκειά του για την επιχειρούμενη συμφωνία πώλησης πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.
  • Με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ συναντήθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Παρίσι με αφορμή τη διπλή βράβευσή του.
  • Συνεχίζει και φέτος τη μείωση των δημοτικών τελών ο δήμος Αθηναίων, ενώ ειδικές κατηγορίες, όπως και τα προηγούμενα χρόνια απαλλάσσονται ή έχουν περαιτέρω μείωση.
  • Σοβαρές πιθανότητες να βγει την Παρασκευή από τη ΜΕΘ, εφόσον συνεχίζει να εμφανίζει βελτίωση η κατάσταση της υγείας της, έχει η δικηγόρος που τραυματίσθηκε από φωτοβολίδα, στα Εξάρχεια, σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό δελτίο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός».

Κόσμος

  • Βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί εν μέσω πλήθους ανθρώπων στην Τζαλαλαμπάντ, την κυριότερη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ πολίτες, ανέφεραν συγκλίνουσες πηγές. Η επίθεση υπογράμμισε την επιδείνωση της κατάστασης στο Αφγανιστάν σε ό,τι αφορά την ασφάλεια.
  • Ο εκπρόσωπος των συντηρητικών της Ανγκελα Μέρκελ για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής στην Μπούντεσταγκ, Γιούργκεν Χαρτ, υποβάθμισε την Πέμπτη την πρωτοβουλία του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για έναρξη νέας ειρηνευτικής διαδικασίας στη Συρία με την υποστήριξη του Ιράν και της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για το «αποκορύφωμα του κυνισμού» του Κρεμλίνου.
  • Στα ύψη βρίσκεται η αγωνία για το πολιτικό μέλλον της Γερμανίας, ενώ αναμένονται οι ανακοινώσεις μετά τη συνάντηση του επικεφαλής του SPD Μάρτιν Σουλτς με τον πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ. Όπως όλα δείχνουν, αποκλείει το σενάριο σύμπλευσης με τους Χριστιανοδημοκράτες του CDU.
  • Οκτώ διευθυντικά στελέχη και εκδότες μιας καθημερινής εφημερίδας που συνελήφθηκαν μέσα στην εβδομάδα, κατηγορούνται για «προδοσία», έπειτα από τη δημοσίευση ενός άρθρου που έκανε λόγο για φερόμενη εμπλοκή του προέδρου της χώρας Γιουέρι Μουσέβενι σε μια συνομωσία για την ανατροπή του ομολόγού της Ρουάντας, Πολ Καγκάμε.
  • Δέκα διμερείς συμφωνίες, μνημόνια και πρωτόκολλα συνεργασίας μεταξύ ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας υπογράφηκαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της πρώτης κοινής συνεδρίασης των κυβερνήσεων των δύο χωρών που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Στρούμιτσα της ΠΓΔΜ, κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία.

Οικονομία

  • Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας (αλλά και πιθανός προεδρικός υποψήφιος, κάτι που ίσως δικαιολογεί την ανάρμοστη για την τάξη του επιχειρηματολογία) Μαρκ Κιούμπαν υποστήριξε ότι το ύψος των φορολογικών συντελεστών έχει από μικρή έως ελάχιστη επίδραση στις επενδυτικές αποφάσεις και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
  • Χωρίς να παραβλέπει ότι και ο Προϋπολογισμός του 2018 στηρίζεται στην υπερφολόγηση και σε λανθασμένο μείγμα πολιτικής, ο πρόεδρος του ΟΕΕ Κ.Κόλλιας τονίζει ότι «είναι πρωταρχικής σημασίας να επιτευχθούν οι στόχοι, έστω και με αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο για την οικονομία, ώστε ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός να είναι όχι μόνο ο τελευταίος μνημονιακός, αλλά - και κυρίως - ο τελευταίος, που θα περιλαμβάνει μέτρα περιοριστικής πολιτικής για την επίτευξη τόσο υψηλών στόχων».
  • Στη σημερινή συγκυρία οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να στοχεύουν στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των περιορισμένων κοινωνικών δαπανών και στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής μέσα από τον περιορισμό της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, επισήμανε ο υποδιοικητής της ΤτΕ Θ.Μητράκος.
  • Σύντομα η ΔΕΗ θα εκδίδει μηνιαίους λογαριασμούς για τους καταναλωτές που πληρώνουν ηλεκτρονικά, ανήγγειλε ο επικεφαλής της, Μ.Παναγιωτάκης, προσθέτοντας ότι το 2018 ο αριθμός αυτών θα ανέλθει στα 2 εκατ. Χαρακτήρισε ανέφικτο και αχρείαστο το στόχο του μνημονίου για μείωση του μεριδίου αγοράς της ΔΕΗ στο 50% και έκανε λόγο για στρεβλώσεις που πρέπει να αρθούν. Σε σχέση με την πώληση λιγνιτικών μονάδων τόνισε ότι κρίσιμος παράγοντας είναι το ύψος του τιμήματος που θα εισπράξει η εταιρία, ώστε να επενδύσει σε άλλους τομείς.
  • Μαύρη Παρασκευή και για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με τα ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας για το 2018 να αναρτώνται στο Taxisnet. Πάνω από έξι εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων θα κληθούν να βάλουν το «χέρι» στη τσέπη για να τα πληρώσουν έως τέλος Δεκεμβρίου, ώστε να γλιτώσουν τα πρόστιμα. Παρά τα κατά καιρούς λεχθέντα από πλευράς κυβέρνησης, τα ποσά με τα οποία θα επιβαρυνθούν παραμένουν ίδια με πέρυσι.

Αθλητισμός

  • Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πανηγύρισε η Μπράγκα, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 της Χόφενχάιμ για την 5η αγωνιστική του Europa League. Λιόν και Αταλάντα από τον 5ο όμιλο εξασφάλισαν την πρόκριση και την τελευταία αγωνιστική μάλιστα θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση. Με δύο γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 3-2 της Αστάνα στο Καζακστάν και πήρε το «εισιτήριο» για τους «32» του Europa League από τον 1ο όμιλο.
  • Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ 2-0 με τη συμπλήρωση 45 λεπτών, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τη Ριέκα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Europa League. Η πρωταθλήτρια Κροατίας προηγήθηκε με δύο τέρματα του Αυστριακού Αλεξάντερ Γκοργκόν (8΄,26΄) ενώ Ενωση ισοφάρισε με τους Αραούχο (45+2΄), Χριστοδουλόπουλο. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ΑΕΚ χρειάζεται την ισοπαλία εναντίον της Αούστρια στη Βιέννη στις 7 Δεκεμβρίου, ώστε να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού.
  • Με εννέα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μίλαν, Ρομπίνιο, για ομαδικό βιασμό Αλβανίδας στις 22 Ιανουαρίου 2013. Ο διεθνής βραζιλιάνος επιθετικός καταδικάστηκε από την ιταλική δικαιοσύνη μαζί με άλλους πέντε που συμμετείχαν στο περιστατικό, ωστόσο, ο άσος της Ατλέτικο Μινέιρο, πλέον, δεν θα οδηγηθεί ακόμα στις φυλακές, αφού θα καταθέσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.
  • Αναβολή για την Παρασκευή (24/11) πήρε η απολογία του Μανόλο Χιμένεθ στον αθλητικό δικαστή της Super League, για τη συμπεριφορά του στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο τεχνικός της ΑΕΚ ζήτησε κι έλαβε την αναβολή επειδή θέλει να απολογηθεί αυτοπροσώπως, κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει την Πέμπτη, λόγω του αγώνα της Ένωσης με τη Ριέκα για τους ομίλους του Europa League.
  • Την αναγκαιότητα της εισαγωγής του VAR (video assistant referee) στο Μουντιάλ της Ρωσίας, συνεχίζει να υποστηρίζει ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, αλλά διαφωνεί μαζί του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν. Ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», χαρακτήρισε βεβιασμένη τη χρήση του VAR στα γήπεδα της Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου