Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017

«Σκληρό ροκ» για Καμμένο στη Βουλή

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017

Ζοφερό κλίμα οξείας αντιπαράθεσης διαμορφώνεται στην κεντρική πολιτική σκηνή, ενόψει της συζήτησης μεθαύριο Δευτέρα στη Βουλή της επερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, για τη σύμβαση πώλησης πυρομαχικών προς τη Σαουδική Αραβία. Νέα στοιχεία στην ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα αποτελούν οι διαδοχικές τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά της συμφωνίας, με επίκληση της πιθανότητας χρήσης των πυρομαχικών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Υεμένης, αλλά και η επαναφορά από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ζητήματος εθνικού συμφέροντος έναντι της προοπτικής δημοσιοποίησης απορρήτων εγγράφων. Τοποθέτηση, που στρέφεται κατά της αντιπολίτευσης, αλλά δεν μπορεί να μην επισημανθεί ότι έρχεται μία μόλις ημέρα μετά την ανακοίνωση του κ. Καμμένου ότι προτίθεται να επιτρέψει την πρόσβαση και να αποχαρακτηρίσει έγγραφα που αφορούν την επίμαχη συμφωνία.
Πάντως, καθώς από πολλές πλευρές επαναλαμβάνεται ότι είναι πολύ πιθανόν και άλλα έγγραφα που αφορούν τη συγκεκριμένη υπόθεση να δημοσιοποιηθούν πριν από τη Δευτέρα, η δήλωση του κ. Κοτζιά εκλαμβάνεται και ως μιας μορφής προειδοποίηση έναντι αυτής της πιθανότητας, με τη σαφή πρόθεση ήδη να επιρριφθεί η ευθύνη στην αντιπολίτευση για μια τέτοια εξέλιξη και, μάλιστα, με τον υπουργό Εξωτερικών να προδιαγράφει και τα κίνητρα. Ο κ. Κοτζιάς στη δήλωσή του μιλάει για κομματικοποίηση του κράτους, στην οποία αποδίδει την πρόσβαση της αντιπολίτευσης στα απόρρητα έγγραφα, ενώ θέτει το ερώτημα αν αυτή η παράνομη παράδοση γίνεται από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό και αν η αντιπολίτευση, σε αυτή την περίπτωση, υποστηρίζει τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους

Εσωκομματικά
Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπορούν να στρέψουν τα βέλη τους κατά του κ. Καμμένου, αφού μια τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της κυβέρνησης, στρέφονται κατά της συμφωνίας, άλλοι με ηπιότερους και άλλοι με πιο σκληρούς τόνους. Την αρχή έκανε ο κ. Νίκος Φίλης, ο οποίος έθεσε θέμα αριστερής ιδεολογικής συνέπειας στην πώληση πυρομαχικών που μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη και ζήτησε την ακύρωση της συμφωνίας. Ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης έσπευσε να δηλώσει ότι «συμφωνεί απόλυτα». Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος δήλωσε (ΕΡΤ) ότι «προφανώς κάθε χώρα έχει δικαίωμα να αξιοποιεί τον πλεονάζοντα εξοπλισμό της, ωστόσο θα έπρεπε να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί σε τέτοιου είδους κινήσεις, καθώς δεν μπορεί μια χώρα με το μέγεθος της Ελλάδας να πουλάει οπλισμό αδιαφορώντας για το πώς θα χρησιμοποιηθεί αυτός». Στην ίδια γραμμή συντάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος δήλωσε (ΣΚΑΪ) ότι «διαχρονικά η Ελλάδα δεν είχε ευθεία εμπλοκή με τις ένοπλες συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή. Ισως καλύτερα που ματαιώθηκε αυτή η πώληση».
Με ιδιαίτερα αιχμηρό ύφος τοποθετήθηκε στο ζήτημα ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε χθες (ρ/σ Παραπολιτικά) ότι το κόμμα του έχει ζητήσει από την αρχή να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και, όπως είπε, εκεί φαίνεται η ξεκάθαρη εναντίωση του ΚΚΕ στην πώληση τέτοιων όπλων στη Σαουδική Αραβία. Και πρόσθεσε ότι βεβαίως και πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα έγγραφα. «Αναρωτιόμαστε πραγματικά τι έχουν να κρύψουν από τον ελληνικό λαό και τα κόμματα;», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου