Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Κρίσιμες εκλογές για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

Στις κάλπες προσέρχονται στις 26 και 27 Νοεμβρίου οι δικηγόροι στην Αθήνα

Της Μίνας Μουστάκα 
Κρίσιμες εκλογές για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους είναι 12, ενώ υπάρχουν και τρία ψηφοδέλτια τα οποία κατεβαίνουν στις εκλογές επικεφαλής.
Στις κάλπες προσέρχονται στις 26 και 27 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 20.000 δικηγόροι στην Αθήνα για να αναδείξουν το πρόσωπο που θα κρατήσει το τιμόνι του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου.
Αυτές οι εκλογές, μετά την αλλαγή του κώδικα των δικηγόρων σηματοδοτούν 4ετή θητεία για τον νέο πρόεδρο, σε μία περίοδο ιδαίετρα κρίσιμη για τον κλάδο καθώς υπάρχουν ανοιχτά τ θεσμικά όσο και οικονομικά ζητήματα. Και για μία ακόμη φορά ο....φόβος της αποχής πλανάται πάνω από τις δικηγορικές εκλογές.
Οι υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων τους είναι 12, ενώ υπάρχουν και τρία ψηφοδέλτια τα οποία κατεβαίνουν στις εκλογές επικεφαλής. Πρόκειται για την Εναλλακτική Παρέμβαση, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και την Πυξίδα.

Ο πολυκερματισμός των υπολοίπων 12 είναι εμφανής, καθώς από τον κάθε κομματικό χώρο κατεβαίνουν στην εκλογική αρένα από δύο έως τρεις υποψήφιοι.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι οι εξής: 
Ο Δημήτρης Αναστασόπουλος, με την παράταξη "Ο δικηγόρος- Ολοι μαζί" , ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Από τον ίδιο χώρο, στηρίζεται και ο Θέμης Σοφός ( με την παράταξη "Εργατικοί) αλλά και ο Φώτης Κωτςής (Δικηγόροι Μπροστά) και ο Θεμιστοκλής Χατζιωάννου.

Ο Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος προέρχεται από το δημοκρατικό χώρο και κατεβαίνει στις εκλογές για περισσότερα από 20 χρόνια διεκδικεί εκ νέου την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.Από τον ίδιο χώρο προέρχονται , ο Βασιλης Βραχιώτης (Επείγει), ο Παναγιώτης Περάκης (Ανεξάρτητη Πρόταση-Δικηγορική Συνείδηση) η Χριςτίνα Κουντούρη ( Σύγχρονη Δικηγορία στην Πράξη) και ο Παναγιώτης Γαλετςέλης (Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή)
Από τον χώρο της αριστεράς, με ένα πιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο κατεβαίνει για πρώτη φορά υποψήφιος ο Θόδωρος Μαντάς (Παρίσταμαι Υπέρ) , ενώ με ένα επίσης πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο κατέρχεται στις εκλογές ο Νίκος Δαμασκόπουλος.

Τέλος, ο Άγγελος Βρεττός, με την Αγωνιστική Συσπείρωση Δικήγορων, διεκδικεί την προεδρία του ΔΣΑ με το ΚΚΕ.

Στον δεύτερο γύρο ο νικητής
Οι πολλές υποψηφιότητες θα έχουν όπως όλα δείχνουν ως αποτέλεσμα ο νικητής των εκλογών που θα διαδεχθεί στην προεδρία του ΔΣΑ τον Βασίλη Αλεξανδρή να αναδειχθεί στο δεύτερο γύρο των εκλογών, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2017.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου