Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Κεντρική βάση για τα ναρκω-ταχύπλοα. Μεταφορά πολλών τόνων ναρκωτικών μέσω θαλάσσης


Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2017
Ενας ιδιοκτήτης, την τελευταία τριετία, μικρού εστιατορίου στην Χώρα Μυκόνου με λειτουργία μεταμεσονύκτια αλλά και υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στη λεωφόρο Ποσειδώνος, εμφανίζεται ως κάτοχος εξι ταχύπλοων σκαφών που χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά πολλών τόνων χασίς από τα παράλια της Αλβανίας μέχρι και την Τουρκία μέσω Σαμοθράκης!
Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που παρουσιάζει «Το Βήμα» τα σκάφη αυτά εντοπίσθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές ή σε «πάρκινγκ» σκαφών στο Πόρτο Ραφτη, στο Θορικό Καλυβίων, στην Παλαιοκαστρίτσα στην Κέρκυρα , στην Αμαλιάδα Ηλείας (ΣΣ όπου ήταν μία κεντρική βάση του κυκλώματος) στην Κυλλήνη , στον Ασπρόπυργο και στην Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα οι μεταφορείς των ναρκωτικών απέφευγαν να περνούν από τον Ισθμό της Κορίνθου ώστε να μην υπήρχε οποιοδήποτε στίγμα των κινήσεων των σκαφών τους , ενω πλήρωναν από 50.000 έως και 60.000 ευρώ μόνο για την επισκευή των μηχανών των ταχυπλόων ώστε να είναι διαρκώς έτοιμα για την μεταφορά ναρκωτικών. Ακόμη διαπιστώθηκε ότι εμφάνιζαν ορισμένα από τα σκάφη αυτά ως …κατεστραμμένα από πυρκαγιές. Επιπλέον στην μεταφορά των ταχυπλόων στην ξηρά υπήρχε ειδική συνοδεία από μέλη του κυκλώματος που εφαρμοζαν τακτικές αντιπαρακολούθησης και χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.
Τα στοιχεία αυτά αφορούν την δράση κυκλώματος 11 ατόμων (πρόκειται για 6 Αλβανούς, δύο Ιταλούς, έναν Βούλγαρο και δύο Ελληνες υπηκόους) που συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και καταδιωξη από την περιοχή της Κέρκυρας μέχρι το κεντρικό Αιγαίο . Πολλοί από τους συλληφθέντες ήταν υπεύθυνοι φύλαξης, μεταφοράς κι επισκευής των σκαφών, ενώ βασικό μέλος του κυκλώματος θεωρείτο 31χρονος Ιταλός, αλβανικής καταγωγής με το ψευδώνυμο «Βίτο». Κατασχέθηκαν 1,6 τόνοι χασίς και δύο φουσκωτά ταχύπλοα που είχαν το ένα τρεις και το άλλο τέσσερις κινητήρες 350 ίππων το καθένα. Σύμφωνα με έγγραφα του Λιμενικού το ίδιο κύκλωμα είχε σχέση με την μεταφορά 2,3 τόνων χασίς που είχαν ανακαλύψει στις αρχες Αυγούστου οι ιταλικές αρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου