Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2017

  • Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ δεν έκανε δεκτό το αίτημα να καταβάλει εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερη και έτσι το 19χρονο μοντέλο παραμένει στη φυλακή και το θρίλερ με την υπόθεση των ναρκωτικών συνεχίζεται.
  • Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έστειλε, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, «ένα σαφές μήνυμα όσον αφορά την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και την εκτίμηση των ΗΠΑ για τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη επιτευχθεί», επισημαίνει ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.
  • Το ενδεχόμενο τα μέλη της ακροαριστερής τουρκικής οργάνωσης DHKP-C να πραγματοποιούσαν επίθεση –άγνωστου βεληνεκούς- κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα, εξετάζουν σοβαρά οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρας από την Πέμπτη ως την Κυριακή. Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων και προβλέπει τετραήμερη κακοκαιρία ως την Κυριακή.
  • Εως τώρα τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων τους τοποθετούσε ο Πρωθυπουργός, ενίοτε σε συνεννόηση με τους υπουργούς. Και ήταν πολιτικά πρόσωπα, κυρίως αποτυχόντες βουλευτές ή συνεργάτες κατά την προεκλογική περίοδο του εκάστοτε νικητή των εκλογών.

Κόσμος

  • Η Ουάσινγκτον απείλησε ξανά την ηγεσία της Βόρειας Κορέας ότι θα την «καταστρέψει ολοσχερώς» εάν ξεσπάσει πόλεμος, μετά τη δοκιμή του πιο προηγμένου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου στην οποία έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα η Πιονγκγιάνγκ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στον Κιμ Γιονγκ Ουν λέγοντας: «Ο μικρός άνθρωπος-πύραυλος. Είναι ένας αρρωστημένος φαντασμένος νεαρός.»
  • Ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, συναντήθηκε με τον Ρόμπερτ Μάλερ και την ομάδα του νωρίτερα τον Νοέμβριο, στο πλαίσιο της έρευνας του ανεξάρτητου ειδικού εισαγγελέα σχετικά με την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, μετέδωσε την Τετάρτη το τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο δύο πρόσωπα ενήμερα για το τι διημείφθη.
  • Οι ολλανδικές αρχές διενεργούν έρευνα για το πώς ένας κατηγορούμενος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία, ο Κροάτης της Βοσνίας Σλόμπονταν Πράλγιακ, κατάφερε να αυτοκτονήσει μπροστά στους δικαστές που είχαν μόλις επιβεβαιώσει σε δεύτερο βαθμό την καταδίκη του.
  • Την «επιβολή εμπάργκο στις πωλήσεις όπλων της ΕΕ σε βάρος της Σαουδικής Αραβίας» λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη προβλέπει μεταξύ άλλων ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την κατάσταση στη χώρα, το οποίο θα τεθεί σήμερα Πέμπτη σε ψηφοφορία στις Βρυξέλλες.
  • Πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εντός της Γαλλίας που υποστηρίζουν ότι εξαιτίας της αδυναμίας της Άνγκελας Μέρκελ να σχηματίσει νέα κυβέρνηση, ανοίγεται μία ευκαιρία στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρό να αδράξει τα σκήπτρα της ηγεσίας στην Ε.Ε.

Οικονομία

  • Έως τα τέλη Μαρτίου του 2018, αντί για τις αρχές του νέου έτους, αναμένεται να τεθούν σε ισχύ οι νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.
  • Η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου όπου υφίσταται ακόμα η ρύθμιση καθώς και οι φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις θα βρεθούν στο επίκεντρο των σημερινών συναντήσεων του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ), Νικόλα Τζιαμαρόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ).
  • Διεθνείς επενδυτικές τράπεζες και διαχειριστές κεφαλαίων προβλέπουν κέρδη 10% για τις μετοχές παγκοσμίως το 2018.
  • Επενδύσεις 6,5 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα τριετίας για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την επέκτασή της στο εσωτερικό και το εξωτερικό δρομολογεί η εταιρεία «Αθανάσιος Δ. Κουκουτάρης ΑΕΒΕ» πιο γνωστή με το σήμα Alfa, leader στην αγορά της επώνυμης κατεψυγμένης ζύμης (κοζανίτικη ΚΙΧΙ,, Ζαγορίτικη κ.ά.).
  • Τρεις παγκόσμιοι βιομηχανικοί γίγαντες η Rolls Royce, η Airbus και η Siemens ανακοίνωσαν ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για την κατασκευή ενός νέου υβριδικού αεροσκάφους.

Αθλητισμός

  • Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στα Χανιά με τον Κισσαμικό, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ως πρώτοι στον 5ο όμιλο. Ο Παναθηναϊκός πήρε με δυσκολία τον βαθμό που χρειαζόταν για να περάσει απέναντι στην Παναχαϊκή με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, ενώ ο ΠΑΟΚ «ξέσπασε» πάνω στον Αιγινιακό, τον οποίο συνέτριψε με 5-0 στο Καυτανζόγλειο και προκρίθηκε. Τα Τρίκαλα άφησαν εκτός συνέχειας την Κέρκυρα, κρατώντας την στο 0-0, ενώ η Λάρισα πέρασε στην επόμενη φάση με «Χ», 0-0 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.
  • Μακραίνει η λίστα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο ισπανικό πρωτάθλημα και κατηγορούνται για φορολογική απάτη. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούκα Μόντριτς είναι το νέο... κελεπούρι που ανακάλυψαν οι ισπανικές Αρχές, με τον κροάτη διεθνή να κατηγορείται για φορολογικές ατασθαλείες 870.728 ευρώ για τα δικαιώματα της εικόνας του τη διετία 2013-14.
  • Με θετικό τρόπο για τον Παναθηναϊκό ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η συνάντηση των διοικούντων την ΠΑΕ με τον εκπρόσωπο του Ροντρίγκο Μολέδο. Όπως έγινε και με την περίπτωση του Ράσμους Τελάντερ, λίγες ώρες νωρίτερα και ο Δανός αμυντικός απέσυρε την προσφυγή του, έτσι και ο Βραζιλιάνος στόπερ δεσμεύτηκε μέσω του ατζέντη του ότι δεν πρόκειται να κινηθεί νομικά κατά της ΠΑΕ.
  • Οι εκτιμήσεις επαληθεύτηκαν και οι Παναθηναϊκός-Τελάντερ, βρήκαν προσωρινή λύση στο θέμα των χρημάτων που οφείλονται στον πρώην παίκτη των «πρασίνων». Μετά το ραντεβού που έγινε με τον δικηγόρο του Δανού κεντρικού αμυντικού, συμφωνήθηκε νέος διακανονισμός στον τρόπο που θα πάρει τα χρήματά του κι έτσι ο ποδοσφαιριστής θα αποσύρει την προσφυγή που είχε καταθέσει εις βάρος της ΠΑΕ (η εκδίκασή της ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης, 29/11, στις 15:00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου