Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2017

  • Ξεκινά η κατάθεση αιτήσεων για την άμεση χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ στους πολίτες της Δυτικής Αττικής, οι κατοικίες των οποίων επλήγησαν από την πλημμύρα της 15ης Νοεμβρίου. Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση υποβολής αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος για κατοικίες, θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση που θα αφορά στις επιχειρήσεις. Όλη η διαδικασία και τα αναγκαία δικαιολογητικά.
  • Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στο 6ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Φαρσάλων-Λάρισας, ύστερα από σύγκρουση δύο αυτοκινήτων. Από την σύγκρουση τραυματίστηκαν οι οδηγοί των αυτοκινήτων, ενώ 77χρονη επιβάτης κατέληξε κατά την διακομιδή της σε νοσοκομείο της Λάρισας.
  • Την πρώτη συμφωνία επικύρωσαν ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός με τον κυβερνήτη του Νοτίου Σινά Καλέντ Φούντα σε συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στο περιθώριο διεθνούς συνεδρίου.
  • Νέα εξάμηνη παράταση της παραμονής του δήμου Θερμαϊκού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι τον Ιούνιο του 2018, ζητούν οι δημοτικές αρχές. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση, που αιτείται ο δήμος, ο οποίος επλήγη πέρυσι το φθινόπωρο από σφοδρές πλημμύρες και έντονα καιρικά φαινόμενα.
  • «Δεν υπάρχουν ενδείξεις που να μας προσανατολίζουν στο ότι τα άτομα που συνελήφθησαν σήμερα προετοίμαζαν επίθεση για την επίσκεψη του Ερντογάν στη χώρα μας», τόνισε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Κόσμος

  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκριναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα απειλεί «τον κόσμο ολόκληρο».
  • Αγνωστοι πυροδότησαν σήμερα Τετάρτη αυτοκίνητο-βόμβα έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στο Αντεν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι, ανέφεραν στέλεχος κρατικού νοσοκομείου και κάτοικοι αυτής της πόλης στη νότια Υεμένη.
  • Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε συμφώνησαν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας να ενισχύσουν την αντίδρασή τους στα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων.
  • Η έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τη Βόρεια Κορέα θα λάβει χώρα σήμερα Τετάρτη στις 23:30 (ώρα Ελλάδας), γνωστοποίησε η αμερικανική διπλωματική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ.
  • Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε χαρακτήρισε «βίαιη ενέργεια» που «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οικονομία

  • Με τη συμμετοχή των επενδυτών στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για την ανταλλαγή (swap) ομολόγων να ξεπερνά το 80% η προσπάθεια θεωρείται ότι στέφθηκε με επιτυχία. Ανάμεσα στους κατόχους ομολόγων που μετείχαν στο swap ήταν ελληνικές τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και διεθνείς επενδυτές. Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον ΟΔΔΗΧ σήμερα, Τετάρτη.
  • Την ελπίδα ότι τα κράτη-μέλη της ΕΕ θα συμφωνήσουν κατά τη συνεδρίαση του ECOFIN της επόμενης Τρίτης στη μαύρη λίστα των παγκόσμιων φορολογικών παραδείσων εξέφρασε ο αρμόδιος επίτροπος για τη Φορολογία, Πιερ Μοσκοβισί μιλώντας κατά την τελευταία συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τη Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, φοροαποφυγή και φοροδιαφυγή.
  • Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Πειραιά για το 2018. Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάσταση που παρέλαβε και στο έργο που έχει επιτελέσει η δημοτική Αρχή. Αναφερόμενος στα έργα που δρομολογούνται, έδωσε έμφαση στις παρεμβάσεις και επενδύσεις που προβλέπονται στην εγκεκριμένη για το Δήμο Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση, ύψους 80 εκατ. ευρώ, καθώς και στις αναπλάσεις του Μικρολίμανου και του Αγίου Διονυσίου.
  • Αύξηση κατά 1,037 δισ. ευρώ ευρώ παρουσίασαν τον Οκτώβριο οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι μείωσης κατά 47 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ. Οι καταθέσεις των επιχειρήσεων εμφάνισαν μικρότερη αύξηση (452 εκατ. ευρώ) από αυτές των νοικοκυριών (585 εκατ. ευρώ). Παρά την αύξηση των καταθέσεων οι κάνουλες των τραπεζών για τον ιδιωτικό τομέα παρέμειναν κλειστές και τον Οκτώβριο.
  • O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, υπέγραψε την Τρίτη Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζεται το πλαίσιο εφαρμογής των λεγόμενων «Σχεδίων Βελτίωσης», δηλαδή των Δράσεων 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ».

Αθλητισμός

  • Είναι το πρόσωπο της... μισής χρονιάς για τον Ολυμπιακό. Μια σπουδαία μεταγραφική προσθήκη για τους πρωταθλητές. Ο Παπέ Αμπού Σισέ. Ο νεαρός στόπερ που περιέγραψε την... ελληνική εμπειρία του στην ιστοσελίδα Galsenfoot.com.
  • Άνετη πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Ελλάδος για τον Ατρόμητο που επικράτησε με 4-0 στη Σπάρτη, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των ομίλων. Δραματικό φινάλε στον 1ο όμιλο με τον Απόλλωνα Σμύρνης να αποχαιρετά τη διοργάνωση, μετά την ήττα 2-1 από τον ΟΦΗ. Η Λαμία πήρε το «εισιτήριο» για τους «16», αφού νίκησε 2-0 τον Απόλλωνα Λάρισας στο Αλκαζάρ, ενώ άνετο απόγευμα είχε η Ξάνθη στις Σέρρες όπου εξασφάλισε με νίκη 2-1 επί του Πανσερραϊκού την πρόκριση. Στους «16» και ο ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε ισοπαλία 1-1 με δέκα παίκτες (από το 36') από τον Άρη στο «Βικελίδης» και τον πέταξε εκτός θεσμού.
  • Απέρριψε ο Ράσμους Τελάντερ την πρόταση του Παναθηναϊκού που προέβλεπε απόσυρση της καταγγελίας και νέο διακανονισμό για την αποπληρωμή του. Το «πόκερ», πάντως, συνεχίζεται (υπό την απειλή αφαίρεσης βαθμών για το σύλλογο) με τον Δανό στόπερ να καταθέτει αντιπρόταση στην ΠΑΕ και να αναμένει απάντηση.
  • Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με ανακοίνωσή της, ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας ότι την Τετάρτη 29/11 θα βγουν προς διάθεση τα εισιτήρια για τον αγώνα με τη Γιουβέντους (5/12) στο «Γ.Καραϊσκάκης», στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Διασβάστε την ανακοίνωση...
  • Με 45λεπτη καθυστέρηση ξεκίνησε η προπόνηση των παικτών του ΠΑΟΚ την Τρίτη, λόγω της ομιλίας που έκανε προς αυτούς ο προπονητής τους Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός μίλησε στους ποδοσφαιριστές και μεταξύ άλλων έκανε υποδείξεις και συστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου