Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Νοεμβρίου, 2017

  • Σφοδρή κριτική για την προσπάθεια πώλησης όπλων από το υπουργείο Άμυνας στη Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η εμπορία πολεμικού υλικού σημαίνει εξαγωγή του μαύρου θανάτου.
  • Εννέα γυναίκες που παραμορφώθηκαν, αφού τους επιτέθηκαν με οξύ, συμμετείχαν σήμερα σε μια επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής, η οποία ήταν αφιερωμένη σε όσες κατάφεραν και επέζησαν από αυτή τη μάστιγα, που αντιπροσωπεύουν αυτού του είδους οι επιθέσεις στην Ινδία.
  • Το κτίριο της Βουλής των Ελλήνων φωταγωγήθηκε σήμερα , με πορτοκαλί χρώμα, συμμετέχοντας έτσι στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο θέμα της βίας εναντίον των γυναικών, με την ευκαιρία Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.
  • Να δώσει εξηγήσεις ο κ. Καμμένος για την υπόθεση των εξοπλιστικών στη Σαουδική Αραβία ζητά ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Νικήτας Κακλαμάνης.
  • Το «φλερτ» της Νέας Δημοκρατίας με την αυτοδυναμία, η διαφορά άνω των 11 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και η δυναμική επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης με διψήφιο ποσοστό, είναι τα σημαντικότερα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύουν τα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Κόσμος

  • Δύο άνδρες ανακρίθηκαν από την βρετανική αστυνομία μεταφορών (BTP) στο πλαίσιο των ερευνών για το περιστατικό στον σταθμό του μετρό Oxford Circus στην καρδιά του Λονδίνου.
  • Βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα όταν μία μικρή ομάδα διαδηλωτών απομακρύνθηκε από τον κύριο όγκο μιας πορείας κατά της δουλείας στη Λιβύη προκαλώντας – μεταξύ άλλων - σοβαρές φθορές σε εμπορικά καταστήματα.
  • Ένας χρόνος πέρασε από τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο και η Κούβα αποτίνει φόρο τιμής με τρόπο λιτό και με το βλέμμα όλων στραμμένο ήδη προς την ιστορική μετάβαση εξουσίας με την οποία θα μπει τέλος, σε λιγότερες από 100 ημέρες, στα 60 χρόνια διακυβέρνησης των αδελφών Κάστρο.
  • Εντείνονται οι διεργασίες στη Γερμανία ενόψει των συζητήσεων μεταξύ CDU και SPD για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Οι αρχηγοί των δύο κομμάτων Μέρκελ και Σουλτς θέτουν ήδη τις πρώτες κατευθυντήριες γραμμές για τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη υπό τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ . Πρόθυμοι για συνομιλίες δηλώνουν από την πλευρά τους οι πράσινοι.
  • Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα τον νόμο που επιτρέπει να καταχωρίζονται μέσα ενημέρωσης ως «πράκτορες του εξωτερικού», αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο στο γεγονός ότι το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT υποχρεώθηκε να καταχωριστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες υπό αυτή την ονομασία.

Οικονομία

  • «Η υπερφορολόγηση δεν μπορεί να φέρει ανάπτυξη, διότι δημιουργεί ένα νέο τσουνάμι λουκέτων στην αγορά και αυτό θα πρέπει να το αποφύγουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.
  • Την πεποίθηση ότι οι περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες δεν είναι συμβατές με την ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εκδήλωση του ιδρύματος Πουλατζά για τις κοινωνικές ανισότητες.
  • Τη διαδικασία χορήγησης κοινωνικού μερίσματος που πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι περιγράφει αναλυτικά η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, με ανάρτηση στο προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
  • Πού μπορώ να υποβάλλω αίτηση και ποια στοιχεία πρέπει να συμπληρώσω, τι κάνω εάν μου εμφανιστούν λανθασμένα στοιχεία, τι λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του εισοδήματος και πώς υπολογίζονται οι καταθέσεις, καθώς και αναλυτικές πληροφορίες για τα φιλοξενούμενα μέλη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στις 32 ερωταπαντήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Η διαδικτυακή εφαρμογή θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες και μετά το πρώτο κλικ πρέπει να ακολουθήσετε 6 βήματα.
  • Αναρτήθηκαν στο TAXIS τα τέλη κυκλοφορίας για το έτος 2018. Τα τέλη είναι αμετάβλητα σε σχέση με τα φετινά και θα πρέπει να καταβληθούν από τους ιδιοκτήτες οχημάτων έως την 31. 12.2017.

Αθλητισμός

  • Με το ίδιο σκορ ολοκληρώθηκαν οι τρεις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
  • Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται ο Ατρόμητος, μαζί με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, μετά το βαθμό της ισοπαλίας που πήρε κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 12η αγωνιστική της Super League με σκορ 1-1.
  • Στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα κρίθηκε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση του Απόλλωνα Σμύρνης και της Λαμίας, με τις δύο ομάδες να σκοράρουν από μια φορά.
  • Ο Άρης κατάφερε να κάμψει το εμπόδιο της Παναχαϊκής και να παραμείνει μόνο πρώτος και αήττητος στη φετινή Football League.
  • Ισόπαλη με σκορ 1-1 έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Ξάνθη, με την οποία άνοιξε η αυλαία της 12ης ημέρας του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου