Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

The little rocket man, Διεθνείς αντιδράσεις: Η Β. Κορέα απειλεί όλον τον κόσμο

Εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου


«Η εκτόξευση αντιπροσωπεύει επιπλέον σοβαρή πρόκληση και σοβαρή απειλή προς τη διεθνή κοινότητα» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ευρωπαϊκής διπλωματίας.Πηγή: ANA
Διεθνείς αντιδράσεις: Η Β. Κορέα απειλεί όλον τον κόσμοΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ομόλογός του της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκριναν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους τα ξημερώματα της Τετάρτης ότι η νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα απειλεί «τον κόσμο ολόκληρο».
«Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σοβαρή απειλή την οποία η νέα πρόκληση της Βόρειας Κορέας εγείρει όχι μόνο για τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, αλλά για τον κόσμο ολόκληρο», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος για τη συνομιλία των Τραμπ και Μουν, οι οποίοι συζήτησαν για την αντίδρασή τους στη νέα δοκιμή ICBM από την Πιονγιάνγκ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε το βράδυ της Τρίτης την ενέργεια της Βόρειας Κορέας και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Πιονγιάνγκ.
«Καταδικάζω τη νέα ανεύθυνη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου της Βόρειας Κορέας», ενέργεια η οποία «ενισχύει την αποφασιστικότητά μας να εντείνουμε την πίεση στην Πιονγιάνγκ και την αλληλεγγύη μας στους εταίρους μας», έγραψε ο Μακρόν στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν σημείωσε ότι η εξέλιξη αναμενόταν και ότι η κυβέρνησή του είχε προετοιμαστεί.
Ο Μουν πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα δεν έχει άλλη επιλογή πέραν του να συνεχίσει να ασκεί πίεση και να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Πιονγιάνγκ.

Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο συγκλήθηκε μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της γείτονος.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε τη χαρακτήρισε «βίαιη ενέργεια» που «δεν μπορεί να γίνει ανεκτή» και ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. 
«Δεν θα υποκύψουμε σε καμία προκλητική ενέργεια. Θα εντείνουμε την πίεσή μας» στην Πιονγιάνγκ, τόνισε ο Αμπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους. 

Η νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα αποτελεί «επιπλέον απαράδεκτη παραβίαση» των διεθνών της υποχρεώσεων και δεσμεύσεων, δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. 
«Η εκτόξευση αντιπροσωπεύει επιπλέον σοβαρή πρόκληση και σοβαρή απειλή προς τη διεθνή κοινότητα» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της Φεντερίκα Μογκερίνι

Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι «διπλωματικές επιλογές» για τη διευθέτηση της πυρηνικής κρίσης με τη Βόρεια Κορέα παραμένουν «στο τραπέζι, προς το παρόν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον.

Σε δήλωση που ανέγνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα «να λάβει νέα μέτρα», επιπλέον των κυρώσεων που έχουν ήδη εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Μεταξύ των μέτρων να συμπεριλαμβάνεται «το δικαίωμα να απαγορεύεται η κυκλοφορία στη θαλάσσια περιοχή που επιτρέπει τη μεταφορά αγαθών προς και από τη Βόρεια Κορέα», σύμφωνα με τον Ρεξ Τίλερσον. 
Η νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα υπονομεύει την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια και η Πιονγιάνγκ πρέπει να δεσμευτεί εκ νέου σε αξιόπιστο διάλογο με τη διεθνή κοινότητα, επισήμανε το ΝΑΤΟ σε ανακοίνωσή του. 

«Καταδικάζω σθεναρά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα. Πρόκειται για περαιτέρω παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που υπονομεύει την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου