Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Νοεμβρίου, 2017

  • Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί αγόρι 10 ετών, από στελέχη της Frontex, σε πλαστική λέμβο στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.
  • Ενας άνδρας, περίπου 45 ετών και δύο παιδιά, 8 και 10 ετών, εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους σε ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Κοραή 21, στη Νέα Σμύρνη, όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά μικρής έκτασης λίγο μετά τις 6 το πρωί.
  • Προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για «Τα Νέα Σαββατοκύριακο». Παράλληλα, τα πρώτα δημοσκοπικά ευρήματα που ακολουθούν την εκλογή ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς αναδεικνύουν τη μεγάλη επιστροφή της δημοκρατικής παράταξης.
  • Έκκληση να λήξουν την κατάληψη στο κτήριο του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης απηύθυνε το υπουργείο Παιδείας προς τους φοιτητές. «Η κατάσταση ομηρίας στην οποία βρίσκονται σπουδαστές και φοιτητές από τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κτηρίου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μπορεί να συνεχιστεί», τονίζει.
  • Αύριο Σάββατο, και μεθαύριο Κυριακή, 25 και 26 Νοεμβρίου, αντίστοιχα θα διακοπεί η σιδηροδρομική κυκλοφορία από τις 5 έως τις 9 το πρωί στο τμήμα του προαστιακού Πειραιάς – Ρέντης – Πειραιάς.

Κόσμος

  • Ισραηλινοί αξιωματούχοι το παραδέχονται κατ’ ιδίαν: δίαυλοι επικοινωνίας έχουν ανοίξει με την Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες της περιοχής (τις οποίες δεν κατονομάζουν). «Η σχέση του Ισραήλ με χώρες της Μέσης Ανατολής έχει αλλάξει κάτω από την επιφάνεια», αναφέρουν στελέχη του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών αυτή την εβδομάδα.
  • Εντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε ξενοδοχείο στο Μπατούμι της Γεωργίας, στη Μαύρη Θάλασσα, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημέρωσε τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν την Παρασκευή, ότι η Ουάσιγκτον προσαρμόζει τη στρατιωτική στήριξη που παρέχει στους συμμάχους της στο έδαφος της Συρίας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
  • Σεισμική δόνηση 5,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στη νοτιοδυτική Τουρκία, με επίκεντρο την περιοχή Αριτσιλάρ-Ούλα, νοτιοανατολικά της επαρχίας Μούγλα, ανακοίνωσε το τουρκικό Παρατηρητήριο του Καντίλι και το ερευνητικό ινστιτούτο παρακολούθησης σεισμικής δραστηριότητας.
  • Συνελήφθη ο βουλευτής και πρώην αρχηγός του εθνικιστικού κινήματος «Αυτοδιάθεση», Άλμπιν Κούρτι, βάσει εντάλματος που εξέδωσε ο γενικός εισαγγελέας της Πρίστινας.

Οικονομία

  • Aνεξάρτητα από την τύχη της δημόσιας πρότασης της οικογένειας Αποστολόπουλου για το 30% του θεραπευτηρίου «Υγεία» και τις επιδιώξεις που έχουν οι ιδιοκτήτες του Ιατρικού Κέντρου, η πρωτοβουλία αυτή «ξύπνησε» το Χρηματιστήριο και τις μετοχές του κλάδου.
  • Τη λύση της «παράδοσης των κλειδιών» για ακίνητα - σπίτια ή επαγγελματική - που είναι υποθηκευμένα και πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό προτείνει η Eurobank στους δανειολήπτες που βρέθηκαν σε αδιέξοδο πληρωμής.
  • Ολοκληρώθηκε η πρώτη από τις υποθέσεις αναδιάρθρωσης επιχείρησης μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού.
  • Η αντιμετώπιση της «αόρατης» εργασίας είναι πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση επισήμανε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου στην ομιλία της στο Συνέδριο για τις Ανισότητες που γίνεται στο Μέγαρο Μουσικής ενώ χαρακτήρισε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας κομβικής σημασίας.
  • Tην ολοκλήρωση της συμφωνίας για την εξαγορά του ιστορικού ξενοδοχείου King George από την Eurobank έναντι 43 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα Α.Ε. Το ξενοδοχείο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ήταν μισθωμένο στην Λάμψα Α.Ε από το 2013 και λειτουργούσε από κοινού με το όμορο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία.

Αθλητισμός

  • Χωρίς τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στα προσεχή δύο παιχνίδια στο πρωτάθλημα της Super League και τον τελευταίο αγώνα στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας.
  • Η ΑΕΚ παρουσιάζει εκπληκτική ικανότητα στην ανατροπή των εις βάρος της καταστάσεων κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκεται στην πρώτη θέση της Super League και κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.
  • Ο τεχνικός της ΑΕΚ τόνισε πως η ομάδα του δεν πρέπει να έχει ως στόχο την ισοπαλία απέναντι στην Αούστρια.
  • Ο 20χρονος στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του προπονητή των «ερυθρολεύκων».
  • Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League πανηγύρισε η Μπράγκα, η οποία επιβλήθηκε με 3-1 της Χόφενχάιμ για την 5η αγωνιστική του Europa League. Λιόν και Αταλάντα από τον 5ο όμιλο εξασφάλισαν την πρόκριση και την τελευταία αγωνιστική μάλιστα θα κονταροχτυπηθούν για την πρώτη θέση. Με δύο γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού η Βιγιαρεάλ επικράτησε με 3-2 της Αστάνα στο Καζακστάν και πήρε το «εισιτήριο» για τους «32» του Europa League από τον 1ο όμιλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου