Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 2017

Γέμισαν αίματα τα σοκάκια του χωριού Πάμφυλα της Λέσβου από τις άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες Αφγανών μεταναστών που, όπως αποδείχτηκε, διαμένουν σε σπίτια που έχουν νοικιάσει στο χωριό. Από τις συγκρούσεις έπεσε νεκρός ο «Χαμπίμπι».
  • Το δριμύ ψύχος που είχε καλύψει την Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Ιανουάριο του 2017 είχε οδηγήσει σε μεγάλη ενεργειακή ζήτηση, την οποία ικανοποίησε, σε μεγάλο βαθμό, με αυξημένη χρήση των υδροηλεκτρικών σταθμών, δημιουργώντας ενεργειακές ελλείψεις.
  • Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν, με ταχύπλοα σκάφη εξαιρετικών δυνατοτήτων, στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες της Ευρώπης και τρίτων χωρών, προχώρησε το λιμενικό σώμα. Ακολουθεί φωτορεπορτάζ και βίντεο.
  • Γέμισαν αίματα τα σοκάκια του χωριού Πάμφυλα της Λέσβου από τις άγριες συγκρούσεις ανάμεσα σε ομάδες αφγανών προσφύγων που, όπως αποδείχτηκε, διαμένουν σε σπίτια που έχουν νοικιάσει στο χωριό.
  • Ολοκληρώθηκε πανελλαδικά η καταμέτρηση των σταυρών στους 11 από τους 62 Δικηγορικούς Συλλόγους ανά την επικράτεια, ενώ συνεχίζεται στους υπόλοιπους.
  • Συμπλοκές μεταξύ μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ και Πακιστανών σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας.

Κόσμος

  • Αιγυπτιακό δικαστήριο διατήρησε τις θανατικές ποινές που είχαν επιβληθεί πρωτοδίκως σε επτά πρόσωπα για τη συμμετοχή τους στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ή για τη ανάμιξή τους στον αποκεφαλισμό 21 χριστιανών στη Λιβύη, οι 20 από τους οποίους ήταν Αιγύπτιοι, ανακοίνωσε την Κυριακή δικαστικός αξιωματούχος.
  • Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), την τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση, να παρουσιάσει αποδείξεις ότι διαθέτει λογαριασμούς off-shore, αντιδρώντας στις καταγγελίες του αρχηγού του CHP.
  • Ο σεισμός των 7,3 Ρίχτερ που έπληξε το δυτικό Ιράν στις 12 Νοεμβρίου στοίχισε τη ζωή σε 483 ανθρώπους, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που μεταδόθηκε την Κυριακή από το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
  • Δύο άνθρωποι φέρεται να έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο εμπορικό κέντρο Galleria at Crystal Run, στο Μίντλταουν της Νέας Υόρκης, ενώ υπάρχουν αναφορές για πυροβολισμούς στο σημείο.
  • Η πλειονότητα των μεγάλων καπνοβιομηχανιών των ΗΠΑ άρχισε από την Κυριακή να δημοσιεύει σε εφημερίδες καταχωρίσεις και να προβάλει στην τηλεόραση σποτάκια που προειδοποιούν για τους κινδύνους του καπνίσματος, καθώς υποχρεώθηκαν να συμμορφωθούν σε μια δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πριν από 11 χρόνια.

Οικονομία

  • Μπαράζ φόρων περιμένει αρχής γενομένης από τα τέλη Νοεμβρίου του φορολογούμενους, η πλειονότητα των οποίων θα κληθεί να βάλει το χέρι στην ...τσέπη, όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε φορές σε διάστημα 65 περίπου ημερών.
  • Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εμπόρων «Black Friday» με θετικά αποτελέσματα για τα ταμεία τους και τώρα ετοιμάζονται για την έναρξη της «Cyber Week».
  • Την έναρξη λειτουργίας του ιστότοπου www.koinonikomerisma.gr, όπου και θα υποβάλλονται αιτήσεις για ​την καταβολή μερίσματος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Αναλυτικά, τα βήματα υποβολής της αίτησης και σε τι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.
  • Η τρίτη αξιολόγηση θα μπορούσε να ολοκληρωθεί γρήγορα και η εκταμίευση της επόμενης δόσης να γίνει στις αρχές του 2018» δηλώνει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM)», Κλάους Ρέγκλινγκ.
  • Ο Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp. κ. Ευάγγελος Μαρινάκης βραβεύθηκε ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία» στα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards.

Αθλητισμός

  • Τη μια στιγμή μοιραίος, την αμέσως επόμενη ωραίος... Ο Ζορζίνιο είδε τον Σκουφέτ να αποκρούει το πέναλτι που εκτέλεσε στο 33ο λεπτό, αλλά στην επαναφορά της μπάλας ο άσος της Νάπολι στάθηκε τυχερός και σκόραρε το μοναδικό γκολ στη συνάντηση με την Ουντινέζε, στο «Φρίουλι». Η Λάτσιο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας με την Φιορεντίνα. Η Γιουβέντους, αν και πέταξε ένα ημίχρονο (και αρκετές ευκαιρίες) στα... σκουπίδια, νίκησε τελικά άνετα την Κροτόνε με 3-0 στο Τορίνο και διατήρησε την επαφή της με την κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος.
  • Δεύτερη μεγάλη ανατροπή μέσα σε λίγες ημέρες για τη Σεβίλη, που επικράτησε 3-2 της Βιγιαρεάλ στο «Μαδριγάλ», εδραιώθηκε στην πέμπτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και παραμένει στο κυνήγι της προνομιούχου τετράδας. Μετά το 3-3 με τη Λίβερπουλ στο Champions League, όπου γύρισαν από την «κόλαση» του 0-3, οι Ανδαλουσιάνοι κατάφεραν απόψε να «γυρίσουν» το εις βάρος τους 2-0 και πάρουν τρεις πολύτιμους βαθμούς. Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε και στο «Ριαθόρ», όπου Λα Κορούνια και Αθλέτικ Μπιμπάο αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, ενώ ισόπαλο 1-1 έληξε και το ντέρμπι κορυφής μεταξύ της Βαλένθια και της Μπαρτσελόνα.
  • Το Αμβούργο νίκησε εντός έδρας με 3-0 την Χοφενχάιμ σε αναμέτρηση για την 13η αγωνιστική του γερμανικού πρωταθλήματος. Με την νίκη της αυτή η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου, που αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα και βγήκε από την ζώνη του υποβιβασμού. Η Χέρτα Βερολίνου, με πρωταγωνιστή τον Ιμπίσεβιτς, που πέτυχε δύο τέρματα, νίκησε με 2-0 εκτός έδρας την ουραγό του πρωταθλήματος Κολωνία.
  • Ο Αντρέ Σιμόες δεν κατάφερε να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα μέσα στο διήμερο και έτσι έμεινε εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τον Πλατανιά, λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο, που κουβαλούσε από το παιχνίδι με τη Ριέκα. Εκτός έμεινε επίσης και ο Γιάννης Ανέστης, με τον αποκλεισμό του από την αποστολή να αποτελεί απόφαση Χιμένεθ, αφού ο Έλληνας τερματοφύλακας δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.
  • Στην κορυφή της Super League ανέβηκε, τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, ο Ολυμπιακός, μετά τη νίκη του με 3-1 στην Κέρκυρα, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. Οι πρωταθλητές βρέθηκαν να χάνουν από γκολ του Γρομητσάρη στο 16΄, αλλά ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος και πήραν τη νίκη, χάρη στα τέρματα των Σισέ (46΄), Τζούρτζεβιτς (65΄) και Μάριν (68΄), με τους δύο τελευταίους να έχουν μπει αλλαγή στο ημίχρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου