Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα στην Ελληνική Βουλή

Άραγε το ξέρουν οι Αμερικάνοι ότι η σύμμαχος ΕΛΛΑΣ πουλάει όπλα ή αυτοί έδωσαν το ΟΚ;

Βουλή: Ολέθρια σχέση Τσίπρα- Καμμένου
Σε σκληρή προσωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή με αφορμή την επερώτηση για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία. Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκαν κατά του Πάνου Καμμένου ο οποίος όταν έλαβε τον λόγο μίλησε για επιχείρηση λασπολογίας. Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του καλώντας τον να απαντήσει ευθέως αν στηρίζει τον Π. Καμμένο ενω ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε προς τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι θα ζητήσει προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την φοροδιαφυγή.

Δεν θα ανεχτώ καμία πρόκληση, καμία συκοφαντία και καμία γραφικότητα από τον κ. Μητσοτάκη, ήταν η πρώτη απάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την ομιλία του στη Βουλή. 

«Φτάσατε στο σημείο να ισχυριστείτε ότι το προγραμματισμένο ταξίδι μου στη Γαλλία και στις Βρυξέλλες και οι συναντήσεις μου με Μακρόν και Γιούνκερ έγινα για να μη βρίσκομαι στη Βουλή, για να δραπετεύσω.. Από τι; Από την αντιπαράθεση με τον κ. Μητσοτάκη; ούτε εσείς, ούτε εκείνοι που τα γράφουν δεν τα πιστεύουν είπε ο κ. Τσίπρας. Ούτε κρύβομαι ούτε εκβιάζομαι τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στο πρόσφατο τηλεοπτικό του σποτ, είπε: Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα. 

Και όταν έρχονται τηλεοπτικά συνεργεία στο γραφείο μου, ούτε ξεσκονίζω ούτε κρύβω τα δώρα που δίνονται στον πρωθυπουργό, Να δω όταν θα έρθει κάποιο τηλεοπτικό συνεργείο στο γραφείο σας, τι ξεσκόνισμα θα κάνετε εσείς, που θα κρύψετε τα παραστατικά της Ζίμενς, τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, τις απομαγνητοφωνήσεις του αντιπροέδρου του κόμματός σας, και το Ε9 που δεν έχετε καταθέσει. Μετακόμιση θα κάνετε εσείς. Δεν φοβάμαι τίποτα επανέλαβε ο κ. Τσίπρας. 

Είμαι εδώ για να υπερασπιστώ την αλήθεια και να αποκαλύψω το βρόμικο παιχνίδι και το μέγεθος της απάτης σας, να καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο σχεδιασμός σας είπε», ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αγαπητέ κ. Τασιούλα σας δίνουν γραμμή μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν λυσσαλέα επίθεση στην κυβέρνηση, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ.

Εδώ και 15 μέρες βρέθηκαν τα paradise papers, συνομιλίες Αυγενάκη, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως ένα κρεσέντο από μέσα ενημέρωσης βρήκε έναν, εχθρό την κυβέρνηση, και προσέθεσε: Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσει τα χρωστούμενα, ο κομιστής, καθυβρίζει εκεί καταντήσατε τη ΝΔ κ Μητσοτάκη.

«Δεν είναι τυχαίο ότι στοχοποιούν τον Καμμένο, δεν θέλετε να χτυπήσετε τον Καμμένο αλλά την κυβέρνηση και κυρίως αυτοί που σας δίνουν γραμμή με τα πρωτοσέλιδα. Θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης γιατί δεν θέλουν αυτή η κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση», τόνισε και συμπλήρωσε.
Βλέπετε ότι δεν είναι θέμα ημερών, βλέπετε ότι η κυβέρνηση αυτή πετυχαίνει εκεί που εσείς αποτύχατε πέντε χρόνια. 

Όχι μόνο θα στηρίξει την κοινωνική πλειοψηφία, όπως έκανε με το κοινωνικό μέρισμα. Δεν θα βγάλουμε μόνο την χώρα από την κρίση, αλλά θα κερδίσουμε και τις επόμενες εκλογές.

Δεν μπορεί να περάσει από το μυαλό σας ότι θα είστε αλλά δυο χρόνια εκεί που είστε, συν τέσσερα, απευθύνθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας και αναρωτήθηκε: «Νομίζετε ότι έτσι πέφτουν οι κυβερνήσεις; Από τους βαρόνους;».

«Κύριε Μητσοτάκη μιλήσατε για βούρκο και για λάσπη απευθυνόμενος σε μένα. Δεν είναι δικός μας δρόμος ο βούρκος της διαπλοκής», προσέθεσε ο πρωθυπουργός και τόνισε:

«Εμείς θέλουμε το φως, γι΄ αυτά είμαι εδώ σήμερα, για να υπερασπιστώ το φως» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συμπλήρωσε δε πως όλες αυτές τις μέρες δεν έχει καταλάβει ο κόσμος γιατί κατηγορείται και ποιος κατηγορείται.

Το βασικό σας επιχείρημα κ. Μητσοτάκη είναι ότι η πρεσβεία μας στο Ριάντ μας προειδοποιούσε να μην προχωρήσουμε σε αυτή την κίνηση, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ άφησε αιχμές για χρηματισμό λειτουργών του Δημοσίου για τη διαρροή εγγράφων.

«Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε την εξουσιοδότηση που είχε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, ζητήσαμε από τον ακόλουθο Άμυνας, που έχουμε στα Αραβικά Εμιράτα να ελεγχθεί η νομιμότητα του εγγράφου που κατέθεσε ο κ. Παπαδόπουλος για τη γνησιότητα του εγγράφου. Υπήρξε απάντηση από τη Σαουδική Αραβία ότι το έγγραφο είναι αυθεντικό», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλου και τόνισε: 

Τον Νοέμβριο του 2016 έχουμε το πιστοποιητικό που ορίζει ότι είναι γνήσια η εξουσιοδότηση, όποτε δεν έχουμε μεσάζοντα αλλά συμφωνία ανάμεσα στα δυο κράτη.Η αλληλογραφία του υπουργού Εξωτερικών γίνεται με απόρρητα τηλεγραφήματα, επισήμανε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι δεν θα καταθέσει στη Βουλή τα έγγραφα με την απάντηση του πρέσβη μας στο Ριάντ, αλλά θα τα δώσει στους αρχηγούς των κομμάτων να τα διαβάσουν.

Πρόσθεσε ότι τέσσερις μέρες μετά την επικύρωση της πιστοποίησης, ο πρέσβης έστειλε τηλεγράφημα στον ΥΠΕΞ που έλεγε ότι υπάρχει μια αξιόπιστη πηγή κοντά στον υπουργό Άμυνας Σαουδικής Αραβίας που λέει πως πρέπει να έρθει στην Αθήνα για να άμεση διαβούλευση, το όνομα αυτού κ. Ζορζ Σφακιανάκης, προσέθεσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας πως ούτε αυτός είναι η Σαουδική πλευρά, είναι ενδιάμεσος και αυτός, και προσέθεσε:

Να ζητήσετε συγνώμη κ. Μητσοτάκη από τον υπουργό Άμυνας, τον υπουργό Εξωτερικών και το διπλωματικό σώμα, δεν κάνετε κακό στην κυβέρνηση αλλά στη χώρα κ. Μητσοτάκη.

Όπως είδατε απάντησα επί της ουσίας, αλλά δεν θα αποφύγετε τη συζήτηση για τη φοροδιαφυγή, θα καταθέσω αίτημα για προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για τη φοροδιαφυγή, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Εξι ερωτήματα από τον Κ. Μητσοτάκη

Σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, «για την κάλυψη που προσφέρει στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο» στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, την οποία χαρακτήρισε «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους», ενώ υποστήριξε ότι εξανεμίστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

     Ξεκινώντας, μάλιστα, την αγόρευσή του στη συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Χαίρομαι που με αφορμή την επερώτηση βλέπω το μισό υπουργικό συμβούλιο. Χαίρομαι διπλά που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να είναι παρών, αν και για κάποιο λόγο που ο ίδιος γνωρίζει τελευταία με αποφεύγει». Εκείνη τη στιγμή μπήκε στην αίθουσα της Βουλής ο πρωθυπουργός και ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η παρουσία του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εδώ για να υπερασπιστεί και τον εαυτό του ως επικεφαλής του ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε τη σύμβαση για την πώληση των βλημάτων».

     Ο πρόεδρος της ΝΔ ταύτισε τον πρωθυπουργό με τον κ. Καμμένο και απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε δύο φορές τον κ. Καμμένο για κυβερνητικό εταίρο. Όχι μόνο τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τον Σεπτέμβριο, όταν είχε κι άλλες επιλογές. Τον διάλεξατε γιατί ταιριάζετε. Η συγκολητική σας ουσία είναι τυχοδιωκτισμός, ψέματα, αλαζονεία, έλειψη μέτρου του κυβερνητικού σας ετέρου και η ροπή του στη χυδαιότητα. Το ήθος του ενός ταίριαξε με το ήθος του άλλου. Χωρίς Καμμένο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Χωρίς Τσίπρα ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος. Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι, είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον Καμμένο και οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι σειρήνες της εξουσίας».

     Ειδική αναφορά έκανε στο βιντεάκι με τον πρωθυπουργό να υπογράφει το κοινωνικό μέρισμα, τονίζοντας «την άλλη φορά πέστε στον σκηνοθέτη να βγάλει από το κάδρο τη θήκη με τα πούρα» ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «πού να φανταζόσαστε όταν κάνατε αριστερά όνειρα ότι θα έλθει η ώρα να υπερασπιστείτε τον κ. Καμμένο;».

     Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση επισημαίνοντας: «Εσείς επαναφέρατε τους μεσάζοντες στο υπουργείο Άμυνας, που είχαν καταργηθεί μετά τις υποθέσεις του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου. Και είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθεί γιατί ξεπουλάτε στρατιωτικό υλικό. Το ηθικό σας πλεονέκτημα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής ζωής. 

Ο κυβερνητικός σας εταίρος αποδεικνύεται ότι πουλάει οβίδες και βόμβες στις αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό του. Εσείς δεν το κάνετε, μήπως σας εκβιάζει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση; 

Πώς να πάτε σε εκλογές με τα 15 δισ. μέτρων που έχετε φέρει και με το ρεκόρ φόρων. Δεν είσαστε πια σε θέση να απειλήσετε κανέναν, πολλώ δε μάλλον που έχει διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση που διενεργεί η εισαγγελέας Διαφθοράς. Αργά η γρήγορα εκλογές θα γίνουν και θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες και η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης. Και δεν θα υπάρχει το ενδεχόμενο παραγραφής ποινικών ευθυνών. Θα τη βρείτε μπροστά σας την υπόθεση αυτή. Σήμερα έχετε την ευκαιρία κ. Τσίπρα και εσείς και ο υπουργός σας να δώσετε απαντήσεις».

     Ακολούθως, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε έξι ερωτήματα:
- Γιατί, ενώ η Βουλή με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εγκρίνει διακρατική συμφωνία, εμπλέξατε στην υπόθεση μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, όταν απαγορεύονται από τον νόμο του 2011;

     - Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελεγκτικές Αρχές, την ίδια ώρα που είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών αρμοδίως ότι δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;
- Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ταμείο; Αν δεν υπάρχει, ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν τα χρήματα;
- Γιατί εκ των υστέρων, και αφού ενεπλάκη ο κ. Παπαδόπουλος, δεν ενημερώσατε τη Βουλή;
- Η Βουλή είχε συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις προξενικές μας Αρχές στο Ριάντ, η Σαουδική Αραβία θέλει 100.000 βλήματα. Πού θα πηγαίναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και τα χρήματα που αντιστοιχούν;
Συνεχίζοντας τα ερωτήματα προς τον κ. Καμμένο, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Έχει επιχειρήσει να κάνει κι άλλες δουλειές επί των ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε ή δεν τον γνωρίζετε; Στον ΣΚΑΪ είχατε πει ότι "εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο". Πώς εξηγείται τότε ότι με επιστολή του στις 27 Ιουνίου του 2017 προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος "Σε συνέχεια συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Άμυνας..."».

 Κλείνοντας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε απευθυνόμενος ξανά προς τον κ. Τσίπρα: «Και τώρα στο πιο κρίσιμο ερώτημα κ. Τσίπρα: Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Είχανε αυτά την έγκρισή σας; Μετά από όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Έγιναν όλα καλώς, τον στηρίζετε; Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μη μας πείτε ξανά για τα συμφέροντα που σας πολεμούν, μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα».

     Τον προκάλεσε, μάλιστα, αν θέλει γενική συζήτηση για τη διαφθορά να ορίσουν ημερομηνία και κατέληξε: «Η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, από εσάς και την κυβέρνησή σας. Οι Έλληνες πολίτες περίμεναν ότι δεν θα ταυτιζόσασταν τόσο γρήγορα με σκοτεινές υποθέσεις. Σήμερα διαψεύσατε και αυτές τις προσδοκίες των πολιτών. Το ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα θέματα της οικονομίας το ξέραμε, σήμερα μάθαμε ότι βουτήξατε και στα θολά νερά των σκανδάλων».

«Σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου»

Επανέλαβε την επίθεση στον Α. Τσίπρα, κατά την δευτερολογία του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι «αυτό που στην αρχή αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου από σήμερα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

«Αν κάποιοι ήλθαν εδώ σήμερα με ερωτήματα φεύγουν με την βεβαιότητα για την πλήρη ταύτιση του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ απεθυνόμενος προς τον κ. Τσίπρα ανέφερε: «Μου δώσατε την εντύπωση ότι κάνατε αγγαρεία. Μπρος στον κίνδυνο να χάσετε την καρέκλα υπερασπιστήκατε με προσποιητό ενθουσιασμό τον Καμμένο. Αυτό που όλοι αποκαλούσαμε σκάνδαλο Καμμένου τώρα είναι σκάνδαλο Τσίπρα - Καμμένου».

Δεν απαντήσατε επί της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που σας έθεσα, είπε ο κ. Μητσοτάκης και επανέλαβε:

- Το πρώτο είναι γιατί σε μία διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων. Το νόμο του 2011 τον ψηφίσαμε γιατί έχουμε τραυματιστεί και έχουμε πληρώσει σαν χώρα και για να τελειώνουμε με τους μεσάζοντες. Εσείς και ο υπουργός σας επιλέξατε να τους επαναφέρετε όχι από την πίσω πόρτα αλλά από την μπροστινή πόρτα. Σας είχε προειδοποιήσει ο πρέσβης σας για τον ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έλθει η αποστολή των Σαουδαράβων.

- Γιατί επιτρέπεται στον πρωθυπουργό να έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένα έγγραφα και απαγορεύεται στους βουλευτές. Αυτό λέγεται συγκάλυψη, κουκούλωμα. Υποστήριξε δε ότι ο υπουργός Αμύνης είχε ζητήσει τη σύλληψη στρατιωτικού γιατί χάλασε μία δουλειά.

- Τρίτο ερώτημα, πού είναι τα λεφτά αν η συμφωνία αυτή ήταν νόμιμη; Δείξτε μου τα χρήματα. Θα υλοποιηθεί αυτή η συμφωνία; Γιατί αν υλοποιηθεί τότε θα περιμένουμε να δούμε τα χρήματα. Αν η συμφωνία χαλάσει τότε υπάρχει μείζον ζήτημα γιατί λείπουν 66 εκατομμύρια ευρώ.

- Για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλώς ένας μεσάζων, ήταν ένας μεταφορέας; Γιατί δώσατε κ. Καμμένε εντολή με τον κ. Παπαδόπουλο να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;

Ο ρόλος του κ . Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος, είπε ο κ. Μητσοστάκης και πρόσθεσε: «Κύριε Τσίπρα δεν τελειώνει εδώ αυτή η υπόθεση. Υπάρχουν εργαλεία κοινοβουλευτικού ελέγχου που θα διερευνήσουν τι έχει συμβεί. Αύριο υπάρχει συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλισμών. Γιατί κ. Καμμένε δεν ζητάτε να έλθει ο κ. Κυριακίδης, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εξοπλισμών, ή ο κ. Παπαδάκης ή ακόμη και ο κ. Σφακιανάκης. Μήπως είναι καλή ιδέα να ζητήσουμε και από τον κ. Ρουμπάτη, τον διοικητή της ΕΥΠ, να έλθει να μας διαφωτίσει για τον πραγματικό ρόλο του κ. Παπαδόπουλου».

Κλείνοντας αναφέρθηκε στην "επίθεση" που εξαπέλυσε εναντίον του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Ο εκπρόσωπός σας προχώρησε σε μία ανακοίνωση με την οποία με χαρακτήρισε "θρασύδειλο". Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασύς γιατί έρχεστε εδώ και μας κουνάτε το δάχτυλο και δειλός γιατί δεν αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας».

Μίλησε και για την δήλωση του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την φοροδιαφυγή: «Όσο για την συζήτηση για την φοροδιαφυγή και τις offshore, εδώ είμαστε να συζητήσουμε για όλα. Να συζητήσουμε και για τη Siemens και για τα paradise papers, αλλά και για την σχέση του κ. Παππά με τον κ. Αρτεμίου -του βασιλιά των offshore, για την offshore της Αυγής. Σήμερα όμως θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε σαν σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου».

«Είναι μια καθόλα νόμιμη διακρατική συμφωνία, χωρίς μεσάζοντες, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
Είπε ότι η αντιπολίτευση επέλεξε να κατασκευάσει ένα σκάνδαλο, αναφέροντας ότι το όλο ζήτημα στηρίχθηκε σε μια καταγγελία του Ανδρέα Λοβέρδου για την αναφορά ενός ταξιάρχου, η οποία όμως δεν υπάρχει. Εκείνο που υπάρχει είναι ένα υποκλαπέν από το κομπιούτερ του ταξιάρχου σύνολο μηνυμάτων το οποίο ο κ. Λοβέρδος το έκανε αναφορά, προσέθεσε.

Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος κατέθεσε σειρά εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν τον Βασίλη Παπαδόπουλο ως εκπρόσωπο της Σ. Αραβίας, σημειώνοντας ότι εκείνο που ξέραμε ήταν πως ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την Σ. Αραβία και αυτό εξηγήθηκε πολλαπλώς.

Σε ό,τι δε αφορά τη διαφορά μεταξύ 300.000 βλημάτων και 100.000 βλημάτων ανέφερε πως η συμφωνία αφορούσε την πώληση 300.000 βλημάτων και αλλαγή αριθμού πυρομαχικών σε συμφωνία δεν υπάρχει.

Είπε δε ότι ο ίδιος γνώριζε τον κ. Παπαδόπουλο, «αλλά από τον κ. Μητσοτάκη», καθώς, όπως ανέφερε, το 1988 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να δοθεί ένα δάνειο προς τη Ρωσία προκειμένου να πληρωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς και ο Ηλίας Παπαδόπουλος και ο γιος του ήταν στην αντιπροσωπεία επιχειρηματιών που ταξίδεψαν στην Μόσχα σε πρωθυπουργική αποστολή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Είπε ακόμα ότι ο δικηγόρος του Β. Παπαδόπουλου είναι βουλευτής της ΝΔ, ενώ στο ΥΠΕΘΑ είχε πάει τον Β. Παπαδόπουλο η Φώφη Γεννηματά ως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας το 2014.

Δεν με ενδιαφέρει ποιός εκπροσωπεί τη Σαουδική Αραβία, με ενδιαφέρει ο νόμος και εξαντλώ αυτό που προβλέπει ο νόμος, είπε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας ότι σύντομα θα αποδειχθεί ποιοι και γιατί ήθελαν να χαλάσουν τη συμφωνία.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι πρόσφατα έλαβε απειλητικό τηλεφώνημα και κατόπιν της άρσης του τηλεφωνικού του απόρρητου απεδείχθη ότι εκείνος που τηλεφώνησε «ήταν ο κ. Πατεράκης, που έστησε την ιστορία με τον Σάφα, ο μεσάζων για τα υποβρύχια που έγερναν, ένα μέρος της συμμορίας που εξυπηρετεί η ΝΔ».

«Νομίζατε ότι θα φοβηθούμε τους μπράβους σας και τα "παραδεισένια" λεφτά σας. Όσο χτυπάτε τόσο πιο ισχυρή γίνεται αυτή η κυβέρνηση» είπε ο κ. Καμμένος.

Η Φώφη Γεννηματά αντέδρασε στις αιχμές που άφησε εις βάρος της ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος περί συναλλαγών με συγκεκριμένη εταιρεία όταν ήταν αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τον χαρακτήρισε συκοφάντη, ψεύτη και λασπολόγο. 

Απευθυνόμενη προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι καμία συνεργασία δεν έγινε και τόνισε: «Κύριε Τσίπρα, να τον χαίρεστε τον συγκυβερνήτη σας. Καμία αγοραπωλησία δεν έγινε επί ημερών μου και ως αναπληρώτρια υπουργός δεν είχα καμία αρμοδιότητα και εμπλοκή στα εξοπλιστικά». «Ελπίζω να χαίρεστε για το επίπεδο και το δηλητήριο που σπέρνετε στην πολιτική ζωή, κ. Τσίπρα», συμπλήρωσε. 

Η κα Γεννηματά άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής μιλώντας «για κυβέρνηση που είναι χαμένη στους μεσάζοντες και για πρωθυπουργό που προσπαθεί να συγκαλύψει μια σκανδαλώδη υπόθεση». «Σφιχταγκαλιασμένοι πηγαίνετε στις εκλογές» είπε και πρόσθεσε ότι είναι μείζον το ζήτημα με την δεύτερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για συμφωνία με τον μεσάζοντα που υπογράφει και ο κ. Τσίπρας.

Η κ. Γεννηματά στράφηκε και εναντίον του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι επιχειρεί να εξαπατήσει τη Βουλή και με την συμπεριφορά του και ότι δεν σέβεται τις Ένοπλες Δυνάμεις.

« Ο κ. Καμμένος επιχειρεί να εξαπατήσει τη Βουλή» τόνισε η πρόεδρος της ΚΟ της ΔΗΣΥ και αναφερόμενη στον πρωθυπουργό είπε: «Σας είχε ενημερώσει ή όχι ο κ. Καμμένος; Αν ναι, είσθε συνυπεύθυνος και πρέπει να λογοδοτήσετε. Αν όχι, τότε γιατί τον κρατάτε;».

   Η κ. Γεννηματά κατέθεσε στα πρακτικά, τρία έγγραφα για την υπόθεση, σε συνεννόηση με τον Στ. Θεοδωράκη, όπως είπε, καθώς και έγγραφο με το σχετικό άρθρο του νόμου που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ το 2011, όπου απαγορεύονται οι μεσάζοντες στις συμφωνίες αγοραπωλησίας στρατιωτικού υλικού. «Τα έγγραφα που κατέθεσα αποδεικνύουν, ότι μόνο με διακρατική συμφωνία κι όχι με μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο. Και δεύτερον, 300.000 κι όχι 10.000. Τα συνυπογράψαμε με τον κ. Θεοδωράκη τα έγγραφα. Τι φοβάστε; Ο Καμμένος τα έδωσε στη δημοσιότητα» ανέφερε.
Επίσης, απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά στελέχη, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε: «Απειλές προς τη δημοκρατική παράταξη δεν περνάνε, γιατί εμείς στείλαμε στη Δικαιοσύνη όσους έβαλαν το χέρι στο μέλι. Δεν φοβόμαστε, γιατί δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, ούτε να συγκαλύψουμε».

   Αυστηρή κριτική άσκησε κ. Γεννηματά και στον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, λέγοντας ότι με την απειλή που εξέφρασε για τον χειρισμό των απόρρητων εγγράφων, προσπάθησε να συγκαλύψει τη δραστηριότητα του κ. Παπαδόπουλου. 

   Ειδικότερα είπε, ότι οι απειλές για ποινικοποίηση έγιναν το 1959 εις βάρος 159 στελεχών της Αριστεράς και του Μ. Γλέζου.

   Πυρά εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, κατηγορώντας τον για προσπάθεια φίμωσης και κρίνοντας «α λα κάρτ» ενώ απηύθυνε το ερώτημα: «Τι είναι αδίκημα; Η απόκρυψη κρίσιμων στοιχείων ή η αποκαλύψή τους;». 

Αντιδρώντας στις αιχμές της κας Γεννηματά ο Ν. Βούτσης είπε ότι έπραξε ό,τι προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής, για αυτό και τα διαβαθμισμένα κρατικά έγγραφα δεν τα παρέλαβε αλλά τα παρέπεμψε, όπως προβλέπεται, στην αρμόδια υπηρεσία της Βουλής.

«Καμία αντίρρηση και από καμία πλευρά δεν υπήρξε στη Διάσκεψη των Προέδρων από αυτήν που εφαρμόζω και τώρα, πιστός και στον όρκο μου», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής διευκρινίζοντας παράλληλα ότι μονόγραψε και τα έγγραφα που κατέθεσε η κ. Γεννηματά σήμερα και αν είναι τα ίδια με του κ. Λοβέρδου θα έχουν τον ίδιο χειρισμό, όπως είπε.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις τόσο του κ. Λοβέρδου όσο και άλλων βουλευτών από τη ΝΔ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που έκαναν λόγο για προσπάθεια φίμωσης των βουλευτών, ο κ. Βούτσης αντέτεινε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Βουλή χώρος αυθαιρεσίας και ασυδοσίας, όπως αυτή που εμφανίζεται στα κανάλια με διάφορα πάνελ.

Θεοδωράκης: Η συμμετοχή Καμμένου στην κυβέρνηση προκαλεί απέχθεια

«Η συμμετοχή του κ. Καμμένου στην κυβέρνηση προκαλεί απέχθεια στην κοινωνία και στην Ευρώπη» υπογράμμισε στην ομιλία του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης και πρόσθεσε, ότι «ο κ. Τσίπρας είναι συνυπεύθυνος για τα λάθη του κ. Καμμένου».

Ο κ. Θεοδωράκης, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το ερώτημα μέχρι πότε θα ανέχονται τον κ. Καμμένο για όσα κάνει, όσα είπε πρόσφατα για το θέμα των Σκοπίων και υπενθύμισε τη στάση του υπουργού Άμυνας για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών και την αποχώρηση από το υπουργείο Παιδείας του Νίκου Φίλη. 

Επίσης, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο κ. Καμμένος ζητάει άρση του απορρήτου του τηλεφώνου του, ενώ δεν το ήθελε, όταν του ζητείτο στην περίπτωση με τις καταγγελίες του ισοβίτη.

«Ο εθνικολαϊκισμός ως προμετωπίδα βγαίνει με τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα» τόνισε ο Στ. Θεοδωράκης, προσθέτοντας ότι «την ακροδεξιά, όσο κι αν την ξεπλένεις, ακροδεξιά θα μείνει». 

Αναφερόμενος στα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, για 10ετή τιμωρία όσων χρησιμοποιούν απόρρητα έγγραφα, ο κ. Θεοδωράκης υποστήριξε, πως και ο Ρ. Νίξον είχε ζητήσει την δολοφονία εκείνου που διέρρεε πληροφορίες για την αποκάλυψη του Γουότεργκεϊτ.


«Και με αυτό το ζήτημα αναδεικνύεται η μπόχα ενός συστήματος που τρώει τα ψωμιά του» είπε στην ομιλία του στη Βουλή, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισημαίνοντας ότι αποτελεί σκάνδαλο από μόνη της, η πώληση όπλων στο κράτος-δολοφόνο της Σαουδικής Αραβίας.

Αναφέρθηκε στην αναδιάταξη αξόνων και αντιαξόνων στην ευρύτερη περιοχή, στις διεργασίες που συντελούνται στο εσωτερικό της Σ. Αραβίας, στην διακύμανση των σχέσεών της με τις ΗΠΑ και στις 34 συμφωνίες που υπέγραψε με αυτές επί προεδρίας Τράμπ και στο ότι «η Σαουδική Αραβία μαζί με το Ισραήλ αποτελούν την αιχμή του δόρατος των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν».

Μίλησε ακόμα και για την αντιπαράθεση της Σ. Αραβίας, με την υποστήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και άλλων πετρελαιομοναρχιών της περιοχής, με την Συρία και τον πρόεδρο Άσαντ, ενώ επισήμανε, ότι οι αντιθέσεις της Σ. Αραβίας με το Ιράν αντανακλώνται και στην επέμβαση της Σ. Αραβίας από τον Μάρτιο του 2015 στην Υεμένη, που έχει οδηγήσει σε σφαγές και λιμοκτονία αμάχων.

«Να γιατί είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πώληση όπλων στην Σ. Αραβία» είπε ο κ. Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έμμεση συμμετοχή σε όσα συμβαίνουν στην Υεμένη, μέσω της πώλησης όπλων και χαρακτηρίζοντας ως αποκορύφωμα κυνισμού τις πρόσφατες δηλώσεις του διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη.

Είπε ότι παρά τις αντιπαραθέσεις, αποκαλύψεις και αλληλοκατηγορίες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, συμφωνούν στην πώληση όπλων στην Σ. Αραβία, ενώ πρόσθεσε ότι όταν μιλούν για «αναβάθμιση της Ελλάδας» στην περιοχή, αυτό σημαίνει «αναβάθμιση κινδύνων» για τον ελληνικό λαό.

Επέρριψε πολιτικές ευθύνες στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ ζήτησε και την διερεύνηση για τυχόν ποινικές ευθύνες, σημειώνοντας ότι στην κατεύθυνση της διαλεύκανσης πρέπει να δοθούν και έγγραφα που έχουν χαρακτηριστεί ως απόρρητα.

Ως προς αυτά έθεσε το ερώτημα, ποιος είναι ο λόγος απόκρυψής τους από βουλευτές, αλλά και τι δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός, τονίζοντας ότι έγγραφα που αφορούν πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία, δεν μπορεί να αποκρυβούν ως απόρρητα.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε ζητήσει να δοθούν στην δημοσιότητα και τα πρακτικά της Επιτροπής Εξοπλισμών, όπου φαίνεται καθαρά η θέση του κάθε κόμματος ως προς το θέμα και η σαφής αντίθεση του ΚΚΕ.

«Μην συνδέετε το όνομά μου με πράξεις που δεν είναι σύμφωνες με τα κοινοβουλευτικά ήθη» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, για την αναφορά του ταξίαρχου Παπαδάκη, την οποία είχε δώσει στη δημοσιότητα. 

«Κύριε υπουργέ, γι΄ αυτή την υπόθεση υπάρχουν ερωτήματα που θα απαντηθούν και σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες. Οι διαδικασίες του Κοινοβουλίου θα είναι διαρκώς ανοιχτές. Ο καθένας όταν ερωτάται μπορεί να απαντά ή να απαντά δήθεν, αλλά να υπεκφεύγει. Από όσα είπε ένας ταξίαρχος που απαξιώσατε, εσείς επιλέξατε να απαντήσετε, όχι για το τι λέει, αλλά αν το έγγραφο αυτό κατατέθηκε ή που. 

Σας ενημερώνω ότι όσα έχει πει έχουν κατατεθεί στο στρατοδικείο Αθηνών, που ξέρετε ότι έχει ανοίξει διαδικασία και σας καλώ όση ώρα διαρκεί η συνεδρίαση, να ζητήσει η Βουλή, τι έγγραφα έχει καταθέσει και οι εκπρόσωποι των κομμάτων, στην αίθουσα 162, να το δουν. Θα φανεί κύριε υπουργέ αν έχετε δίκιο ή αν ήρθατε εδώ να μας ξεγελάσετε. 

Σε ό,τι με αφορά, στη Βουλή και με έγγραφα σας ζητώ να πείτε την αλήθεια. Και δεν τη λέτε. Και μένετε σε τυπικότητες. Κάθε τυπικότητα όμως αίρεται. Και αποδεικνύεται αν είστε εσείς που λέτε την αλήθεια ή όλοι όσοι σας κάνουμε πολιτική κριτική και σας κατηγορούμε για το τι κάνατε εσείς σε έναν έντιμο άνθρωπο τον οποίο προσβάλλατε κατάφωρα. Έχουμε έγγραφο που είναι στον ανακριτή του στρατοδικείου. Να έρθει στη Βουλή σήμερα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Ο κ. ταξίαρχος δεν είναι διωκόμενος. Υπηρετεί ως διευθυντής αυτή τη στιγμή, των υπηρεσιών της ΑΣΔΥΣ, μια ευαίσθητη υπηρεσία» απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 
«Έχετε την αντίληψη ότι ο υπουργός έχει υπό τις διαταγές του το στρατοδικείο; Εγώ κάλεσα τον εισαγγελέα του στρατοδικείου, όπως επίσης την Εσωτερικών Υποθέσεων, να εξετάσουν την υπόθεση. Αλίμονο αν ο υπουργός παίρνει τηλέφωνο στο στρατοδικείο να ρωτήσει τι κατέθεσε ο ένας μάρτυρας και τι ο άλλος. 

Αυτά τα κάνατε εσείς όταν ήσασταν υπουργοί Δικαιοσύνης, που παίρνατε τηλέφωνο και τους πιέζατε, αλλιώς τους διώχνατε. Η στρατιωτική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, είναι ελεύθερη και κανείς υπουργός δεν πάρει ποτέ κανέναν να ρωτήσει την πορεία μιας έρευνας» είπε ο Πάνος Καμμένος και πρόσθεσε, πως όταν καταλήξει η δικαιοσύνη σε πόρισμα, σε αυτό θα έχουν πρόσβαση τα κόμματα. 
«Δεν περίμενα από εσάς να πάρετε τόσο εργολαβικά αυτή την υπόθεση. Όποτε ζητήσατε να δείτε έγγραφο του υπουργείου, σας έδωσα την πρόσβαση. Και το αναγνωρίζατε. Τώρα φαίνεται κάτι άλλαξε. Τι άλλαξε;» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

«Η Βουλή θα ζητήσει, όχι εσείς. Και η Βουλή δικαιούται να ζητάει από τη Δικαιοσύνη, από τον Άρειο Πάγο, από το στρατοδικείο, από παντού, έγγραφα που θεωρεί απαραίτητα. Ή φοβάστε ή υπεκφεύγετε. Αν κάτι άλλαξε, είναι ότι εσείς καταχραστήκατε την εμπιστοσύνη της επιτροπής της Βουλής για να κάνετε αυτά που κάνατε. Εσείς αλλάξατε, όχι εμείς» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος. 

«Υπάρχουν διαδικασίες στη δικαιοσύνη. Πως τα λέτε αυτά κύριε Λοβέρδο; Είστε και συνταγματολόγος» σχολίασε η προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου. 

«Η διαδικασία στο Στρατοδικείο καλύπτεται από την προστασία της ανάκρισης. Μόνο ο φίλος του κ. Γεωργιάδη, ο Παττακός, μπορούσε να ζητήσει από τον στρατοδίκη να δει υπόθεση. Τώρα πια δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» σχολίασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. 

Επίθεση από τους επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ στον Π. Καμμένο
   
Νωρίτερα, ευθεία επίθεση στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο εξαπέλυσαν οι επερωτώντες βουλευτές της ΝΔ καταλογίζοντας του προσωπικές σοβαρές ευθύνες για τη συμφωνία πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, σκόπιμη παραπλάνηση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας και αναπάντητα ερωτήματα για το ρόλο του Βασίλη Παπαδόπουλο.

 Ο Θανάσης Δαβάκης έκανε λόγο για αναπάντητα ερωτήματα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι το κείμενο της σύμβασης ούτε για ΚΨΜ δεν είναι. «Πέφτει βαριά η ευθύνη του υπουργού Άμυνας. Ο ρόλος και οι λόγοι που συνθέτουν την ιδέα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν συνάδουν με αυτά που εσείς διαχειρίζεστε στο υπουργείο Άμυνας», υπογράμμισε.

«Πρόκειται για καραμπινάτη υπόθεση μίζας», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, και κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι προσπάθησε να παραπλανήσει την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας υποστηρίζοντας ότι ήταν διακρατική συμφωνία και αφορούσε τη πώληση 300.000 βλημάτων. «Η ακύρωση της συμφωνίας επειδή δεν ήρθαν τα λεφτά δεν αναιρεί την απόπειρα λαθρεμπορίας και μίζας», είπε. «Μας παραπλανήσατε στην Επιτροπή εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξετε»; ρώτησε ο κ. Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι οι Σαουδάραβες μιλούσαν για πώληση 100.000 βλημάτων ενώ η Ελλάδα θα παρέδιδε άλλα 200.000 βλήματα στη λαθραία αγορά.

Για βαριά σκοτεινή υπόθεση με μεσάζοντες και διαπλεκόμενους, την οποία όπως είπε, η ίδια η Δικαιοσύνη την αντιμετωπίζει ως φαινόμενο διαφθοράς έκανε λόγο ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Υποστήριξε ακόμα ότι το υπουργείο Εξωτερικών γνώριζε για το σύνολο και τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και δεν έκανε τίποτα, αλλά σκόπιμα όπως είπε, υποβάθμισε και αγνόησε τις πληροφορίες, δίνοντας λευκή επιταγή στον κ. Καμένο για να προχωρήσει σε σκοτεινούς χειρισμούς. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στη συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με βαριά ευθύνη διαφθοράς. Και ευθύνη έχουν ο υπουργός Άμυνας, ο υπουργός Εξωτερικών στο βαθμό που του αναλογεί αλλά και ο πρωθυπουργός και πρέπει να τις αναλάβει», υπογράμμισε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, έκανε λόγο για πολλά ερωτήματα που δημιουργούνται, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Άμυνας ότι ενώ έφερε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για κύρωση συμφωνία για πώληση 300.000 βλημάτων οι Σαουδάραβες μιλούσαν για 100.000 βλήματα. 

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι «παρέβλεψε το βεβαρημένο παρελθόν του μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο, αγνόησε ότι ο νόμος απαγορεύει τους μεσάζοντες, κώφευσε στις εισηγήσεις των διπλωματών του υπουργείου Εξωτερικών». 

«Το κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό αποδεικνύεται στα βήματα που έγιναν και ερευνά σήμερα η ελληνική Βουλή. Απέναντι σε μια υπόθεση που υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις για πολύ σκοτεινές διαδρομές πρέπει τα ερωτήματα να απαντηθούν. Έχετε σοβαρή υποχρέωση απέναντι στην ίδια τη Δημοκρατία», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Τέλος, ο Κώστας Τασούλας έκανε λόγο για σοβαρές σκιές που υπάρχουν σε ό,τι αφορά το ρόλο του υπουργού Άμυνας αλλά και πολλά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα των ενεργειών του.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου