Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Διοχέτευαν τόνους νοθευμένο ελαιόλαδο στην αγορά

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση

Διοχέτευαν τόνους νοθευμένο ελαιόλαδο στην αγορά
Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η δέσμευση περίπου 20 τόνων λιπαρής ύλης, ξένης προς το ελαιόλαδο, όπως επιβεβαιώθηκε και από αντίστοιχες εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δρούσε στον χώρο της νόθευσης των τροφίμων και ειδικότερα του ελαιολάδου ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).
Συγκεκριμένα, για την καταπολέμηση της νοθείας στα τρόφιμα οργανώθηκε στον νομό Λάρισας ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση υπό τον συντονισμό της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και τη συμμετοχή τόσο των αστυνομικών Αρχών Λάρισας, όσο και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ.
Αποτέλεσμα της επιχείρησης ήταν η δέσμευση περίπου 20 τόνων λιπαρής ύλης, ξένης προς το ελαιόλαδο, όπως επιβεβαιώθηκε και από αντίστοιχες εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ειδικότερα, δεσμεύτηκαν 4.600 λίτρα λιπαρής ύλης σε υπάρχουσα δεξαμενή, 10.380 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία «PAROS», καθώς επίσης και 4.290 λίτρα σε μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων φερόμενων ως Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο με την εμπορική επωνυμία «Karpos».

 Από τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι η ανωτέρω εγκληματική οργάνωση έχει διακινήσει διάφορα «έλαια», που τα εμφάνιζε ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, με τις εξής εμπορικές επωνυμίες: «PAROS», «Karpos», «Λιοτριβειό», «Kriti», «Elias drops», «Ελαιώνας/Eleonas» και «CRETA drops».
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν στη κατοχή τους τα παραπάνω εμφανιζόμενα ως Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα, να μην τα καταναλώσουν.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ συνεχίζει τους σχετικούς με το θέμα ελέγχους, τελώντας σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία τόσο με την Οικονομική Αστυνομία, όσο και με τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των καταναλωτών και την εξάλειψη των φαινομένων απάτης στον χώρο των τροφίμων.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου