Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι Ελληνες στον κόσμο

Του Νίκου Χασαπόπουλου

Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes
Αυτοί είναι οι πιο πλούσιοι Ελληνες στον κόσμο

Με συνολική περιουσία 6,5 δισ. δολαρίων τρεις Ελληνες φιγουράρουν στο περιοδικό Forbes ως οι πιο πλούσιοι συμπατριώτες μας.
Πιο συγκεκριμένα πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση) για το 2017 είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μια πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης.
Το 1989 από μια δημοπρασία προστίθεται στη συλλογή του το «Yo, Picasso» αντί 48 εκατ. -σημερινών- ευρώ. Δέκα χρόνια αργότερα, ο Φίλιππος Νιάρχος «χτυπάει» μια αυτοπροσωπογραφία του Βαν Γκογκ για 71 εκατ. ευρώ

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore. Το 1994 με τους συνεταίρους του στην Glencore, ανέλαβε το τμήμα που ασχολείται με το trading ψευδαργύρου, χαλκού και μολύβδου, κερδίζοντας τη φήμη του καλύτερου διαχειριστή επενδύσεων σε βιομηχανικά μέταλλα παγκοσμίως.
Η Glencore είναι ένας κολοσσός στον χώρο των παραγώγων, ελέγχοντας σήμερα ένα αναλογικά τεράστιο τμήμα των διεθνών συναλλαγών επί ενεργειακών προϊόντων παράλληλα με ένα τεράστιο δίκτυο εταιρειών που παράγουν τις σχετικές πρώτες ύλες

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη (τρίτος πλουσιότερος Έλληνας) βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση.
Ο κ. Λάτσης διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα «EFG International», στον ενεργειακό όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια» και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων «Lamda Development».
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου