Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2017

  • Έρευνες διεξάγονται αυτή την ώρα στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου, από το λιμενικό σώμα, για τον εντοπισμό ιστιοφόρου σκάφους, στο οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , επιβαίνουν περίπου 45 μετανάστες και πρόσφυγες.
  • Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, με κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Με τον Γάλλο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και με εκπροσώπους της γαλλικής επιχειρηματικής ελίτ θα συναντηθεί κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Γαλλία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
  • H φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου το απόγευμα της Τετάρτης, ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) ο κ. Τσίπρας ανέλαβε αλληλέγγυα και εις ολόκληρον την ευθύνη» αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τι συμβαίνει στην παρούσα χρονική περίοδο με τον κυβερνητικό συνασπισμό ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Κόσμος

  • Περίπου 1.100 πρόσφυγες που είχαν αναχωρήσει από τις ακτές της Λιβύης διασώθηκαν σε θαλάσσια περιοχή της Ιταλίας την Τετάρτη. Ανάμεσα στους πρόσφυγες ήταν και μια γυναίκα που γέννησε πάνω στο φουσκωτό στο οποίο είχε επιβιβαστεί στην προσπάθειά της να φθάσει στην Ευρώπη.
  • Στην Κύπρο οι διακινητές ναρκωτικών δεν τιμωρούνται μόνον με φυλάκιση, αλλά (για πρώτη φορά) και με δήμευση της περιουσίας τους. Τα κυπριακά δικαστήρια δέχονται ότι η περιουσία που απέκτησαν οι διακινητές ναρκωτικών προέρχεται από την πώληση απαγορευμένων ουσιών.
  • «Προσοχή! Δηλητηριώδης διαμάχη με την Ουκρανία, απομόνωση εντός της ΕΕ, αποστάσεις από το κράτος Δικαίου και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, επίθεση στις ΜΚΟ και στα ελεύθερα μέσα ενημέρωσης - είναι αυτή η στρατηγική του PiS ή το σχέδιο του Κρεμλίνου; Υπάρχουν υπερβολικά πολλές ομοιότητες για να μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι» έγραψε στο Twitter ένας άλλος Ντόναλντ, ο Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
  • Ο δισεκατομμυριούχος ρώσος επιχειρηματίας και γερουσιαστής Σουλεϊμάν Κερίμοφ, 51 ετών, η σύλληψη του οποίου τη Δευτέρα, αμέσως μετά την έξοδό του από το αεροπλάνο με το οποίο είχε φθάσει στη Νίκαια, προκάλεσε την οργή του Κρεμλίνου, αντιμετωπίζει επίσημη έρευνα για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, δήλωσε ο γάλλος εισαγγελέας Ζαν-Μισέλ Πιερ.
  • Η Ρωσία προσφέρθηκε να στείλει ωκεανογραφικό πλοίο στα ανοικτά της Αργεντινής για να συμμετάσχει στις έρευνες ανεύρεσης του San Juan, του υποβρυχίου του Πολεμικού Ναυτικού με το 44μελές πλήρωμα, η τύχη του οποίου αγνοείται, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο αργεντινός ομόλογός του Μαουρίτσιο Μάκρι.

Οικονομία

  • Στους φιλόδοξους οικονομικούς στόχους που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση για το 2018 αναφέρεται ο γερμανικός τύπος. Ρεπορτάζ και για τις εικόνες ντροπής στη Μόρια της Λέσβου.
  • Έτοιμη είναι η «αίθουσα πληροφόρησης» για να υποδεχθεί όσους επενδυτές δείξουν ενδιαφέρον για την έρευνα και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στις τρεις υπεράκτιες περιοχές «Δυτικά» και «Νοτιοδυτικά» της Κρήτης καθώς και του Ιονίου.
  • Φόβους ότι η συνεχιζόμενη αποχή των τελωνειακών από τη νυχτερινή βάρδια στην Πύλη 16 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προκαλεί ζημία τόσο στη φήμη, όσο και στους τζίρους των επιχειρήσεων, εκφράζουν οι βορειοελλαδίτες εξαγωγείς, όπως προκύπτει από τα συμπεράσματα έρευνας του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), σε δείγμα 70 μελών του.
  • «Αυτοκαταστροφική» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, την απόφαση της κυβέρνησης «να περικόψει κατά 20% το ήδη περικεκομμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων των Περιφερειών, μειώνοντάς το στα 160 από 200 εκατ. ευρώ το 2017», ενώ αύριο, Πέμπτη, συνεδριάζει για το θέμα αυτό το Διοικητικό της Συμβούλιο.
  • Αύξηση 11% στα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων στην Ελλάδα για το εννεάμηνο ανακοίνωσε η ΕΤΕ. Η εξάρτηση της από τον ELA έχει μειωθεί σε μόλις 1 δισ. ευρώ, ενώ για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια της. «Τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την περαιτέρω ισχυροποίηση του ισολογισμού και υπογραμμίζουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Τράπεζας εν όψει της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος, Λ.Φραγκιαδάκης.

Αθλητισμός

  • Την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα, η οποία απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Τορίνο από τη Γιουβέντους. Την πρόκρισή της στους «16» του Champions League από τον 3ο όμιλο «σφράγισε» απόψε (22/11) η Τσέλσι μετά τη νίκη της με 4-0 επί της Καραμπάχ στο Εθνικό στάδιο του Μπακού, ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με το 2-0 επί της Μπενφίκα έβαλε τις βάσεις για την 2η θέση του 1ου ομίλου.
  • Τις λίγες ελπίδες που διατηρούσε ο Ολυμπιακός, τις απώλεσε στη Λισσαβόνα, όπου για την 5η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Champions League, έχασε 3-1 από τη Σπόρτινγκ και «αποχαιρέτησε» τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δύο γκολ πέτυχε ο Ντοστ (40', 66') και ένα ο Μπρούνο Σέζαρ (43'), ενώ ο Οφόε στο 86' μείωσε για την ελληνική ομάδα.
  • Ο Ντάνι Καρβαχάλ της Ρεάλ Μαδρίτης κατέφυγε σε σκόπιμη καθυστέρηση λίγο πριν από τη λήξη του αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ρεάλ Μαδρίτης (0-6 στις 21/11) «ζητώντας» τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και πλέον τον απειλεί το δεδικασμένο που δημιούργησε η υπόθεση του Κώστα Μανωλά.
  • Ως έναν βράδυ που μπορεί να εξελιχθεί ιστορικό για την ΑΕΚ, χαρακτήρισε αυτό της Πέμπτης ο Μανόλο Χιμένεθ, με τον τεχνικό της Ένωσης να τονίζει πως η ομάδα του έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση και να «τσεκάρει» έτσι το εισιτήριό της, για την επόμενη φάση του Europa League. Από την πλευρά του, ο προπονητής της Ριέκα, Ματίαζ Κεκ, τόνισε πως η ομάδα του θα παραταχθεί στο ΟΑΚΑ με στόχο μόνο τη νίκη
  • Οι ποδοσφαιριστές της Σεβίλλης έστειλαν το δικό τους ξεχωριστό μήνυμα στήριξης στον προπονητή τους, Εδουάρδο Μπερίσο, ο οποίος προσβλήθηκε από καρκίνο του προστάτη. Οι παίκτες της ισπανικής ομάδας έγραψαν ένα γράμμα για τον Αργεντινό προπονητή και ο αρχηγός των Ανδαλουσιάνων, Νίκο Παρέχα, το έδωσε στη δημοσιότητα μέσω social media.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου