Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Από το "ΒΗΜΑτοδότης, Οταν πέφτει η αυλαία στη συγκυβέρνηση

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, 2017

Οταν πέφτει η αυλαία στη συγκυβέρνηση

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά εφτά βουλευτές της ΝΔ ακονίζουν τα μαχαίρια τους για τη συζήτηση της Πέμπτης στη Βουλή με θέμα την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. Εις εκ των ομιλητών θα είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έχει, όπως λέει, ανοικτούς λογαριασμούς με τον Πάνο Καμμένο (φωτογραφία). Από την πλευρά του, ο υπουργός Αμυνας προαναγγέλλει ότι περιμένει την επερώτηση των γαλάζιων βουλευτών για να «εξευτελίσει τη ΝΔ». Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι η γαλάζια παράταξη, όπως μαθαίνω, ετοιμάζεται πολύ προσεκτικά. Να σκεφτείτε ότι την τελευταία στιγμή έκαναν ένα είδος αναδιάταξης στους ομιλητές, ορίζοντας την Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου ως κοινοβουλευτική εκπρόσωπο, η οποία όταν ανοίξει το στόμα της λέει, λέει, λέει (και τι δεν λέει - σαν να μην υπολογίζει τίποτε). Ακόμη και στα τρενάκια του προεκλογικού σποτ του κ. Καμμένου θα αναφερθεί.

 Στο Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζουν τη συζήτηση την Πέμπτη με μια σχετική απάθεια. Μαθαίνω ότι πλέον έχουν αποφασίσει ότι με τον Πάνο Καμμένο θα συμπορευτούν έως τις εκλογές (όποτε αυτές κι αν γίνουν) και μετά θα χωρίσουν οριστικά οι δρόμοι τους. Αλλωστε (μετά το θέμα με τη Σαουδική Αραβία) υπάρχει πλέον μια απόσταση στις σχέσεις τους. Αφήστε που βλέπουν τις δημοσκοπήσεις και πιστεύουν ότι το κόμμα του κ. Καμμένου δεν θα εισέλθει στη Βουλή. Τον κ. Τσίπρα ενδιαφέρουν πλέον οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, αφήνοντας όταν έρθει η ώρα κυριολεκτικά στη μοίρα του τον κ. Καμμένο (όπως έκανε στο παρελθόν και με άλλους στενούς συνεργάτες του). Οσον αφορά δε τις φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργαστεί προεκλογικά με τους ΑΝΕΛ, αυτές λένε στην Κουμουνδούρου ότι είναι «όνειρα θερινός νυκτός».



Ποιος ο συντάκτης των tweets κατά Στουρνάρα;
Ο κεντρικός τραπεζίτης Ι. Στουρνάρας βρίσκεται ήδη στη Φρανκ-φούρτη για τη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΤ, πιο ήσυχος από κάθε άλλη φορά επειδή η αναζωπύρωση των επιθέσεων που δέχθηκε τελευταίως έπεσαν στο κενό. Εχει άλλωστε στα χέρια του τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι (με αφορμή τα περί έρευνας σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για φερόμενη διαρροή εγγράφου) ότι «είναι έμπιστο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ και έχει εργαστεί σκληρά για το καλό της Ελλάδας». Επίσης τη δήλωση του γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ ότι «υπό την ηγεσία του η ΤτΕ αντιμετωπίζει τις υπάρχουσες προκλήσεις με υψηλό βαθμό επαγγελματικότητας». Εχει, τέλος, υπόψη του την έμμεση πλην σαφή υποστήριξη του Κυρ. Μητσοτάκη για τους εργολάβους λάσπης που χτυπούν θεσμικούς παράγοντες. Ο κ. Μητσοτάκης δεν τον ανέφερε ονομαστικώς, αλλά συνεργάτες του άφηναν να εννοηθεί ότι η αναφορά του αυτή αφορά αποκλειστικά τον κ. Στουρνάρα.

Ετσι, ο κεντρικός τραπεζίτης αποφάσισε να μη δώσει σημασία ούτε στην επίθεση που του εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης που έκανε λόγο για «σκανδαλώδη περίπτωση Στουρνάρα»(για την περίπτωση της πισίνας στο εξοχικό του). Αλλωστε ο κ. Στουρνάρας πιστεύει ότι τέτοιου είδους επιθέσεις δεν βλάπτουν τον ίδιο ή την κεντρική τράπεζα, αλλά την ίδια τη χώρα και προπάντων την κυβέρνηση. Ωστόσο οι συνεργάτες του λένε ότι όλες αυτές οι επιθέσεις προέρχονται από συγκεκριμένο κέντρο στον στενό κυβερνητικό κύκλο. Τι εννοούν; Οτι τα διάφορα tweets, τα δημοσιεύματα και τα τρολ στο Διαδίκτυο έχουν τον ίδιο συντάκτη, ένοικο τώρα τελευταία του Μεγάρου Μαξίμου...



Μητέρα ή αδελφή η Ελλάδα;
Μετά την ολοκλήρωση της Τριμερούς Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, επιθυμώντας να ευχαριστήσει τις συμμετάσχουσες χώρες, αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, όπου σε αυτό το σημείο μπέρδεψε τα λόγια του... ως προς τι είναι η Ελλάδα για την Κύπρο. «Εύχομαι ό,τι καλύτερο και στη φίλη Αίγυπτο και στην αδελφή Ελλάδα ή μητέρα Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Αναστασιάδης και κοίταξε προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος γελούσε αμήχανα, ξύνοντας μάλιστα το κεφάλι του μετά το περιστατικό.

Ο κ. Αναστασιάδης, βλέποντας τον κ. Τσίπρα να χαμογελά αμήχανα, επιχείρησε να διορθώσει με διπλωματικό τρόπο την αναφορά συμπληρώνοντας: «Αν έλεγα τη "μητέρα Ελλάδα" θα παρεξηγούμουν από όσους επικαλούνται τη "μητέρα Τουρκία"» και πρόσθεσε ότι «και επειδή θέλουμε ανεξαρτησία, απεξάρτηση, θέλω να τηρώ τα θέσμια, και τα θέσμια είναι ναι, η αδελφική σχέση Κύπρου, είτε με την Ελλάδα, είτε με την Τουρκία, αλλά και σεβασμός στην Κυπριακή Δημοκρατία» είπε και ο κ. Τσίπρας σταμάτησε να χαμογελά.



Πρόεδρος, επίτιμος καθηγητής
Εως τώρα κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του ο Πρ. Παυλόπουλος έχει αναγορευθεί πολλές φορές επίτιμος διδάκτορας διαφόρων πανεπιστημίων. Την Τετάρτη το απόγευμα, σε μια λαμπρή τελετή, θα αναγορευθεί και επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μα, καλά, θα πείτε, ο κ. Παυλόπουλος δεν είναι καθηγητής πρώτης βαθμίδας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με έδρα το Δημόσιο Δίκαιο; Είναι από το 1989 καθηγητής Δημοσίου Δικαίου. Συνεπώς, ποια η ανάγκη να αναγορευθεί και επίτιμος καθηγητής; Μου λένε ότι είναι σπάνιο τιμητικό αξίωμα που δίνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έως τώρα μόνον δύο καθηγητές του έχουν αναγορευθεί επίτιμοι καθηγητές: οι κ.κ. Μπαμπινιώτης και Σταθόπουλος.

Ο Πολωνός και ο πιανίστας
Οι τιμές που απέδωσαν στον Πρόεδρο της Πολωνίας Αντρζέϊ Ντούντα κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ήταν ακριβώς οι ίδιες μ΄αυτές που είχαν αποδοθεί στους Μπαράκ Ομπάμα, Εμμανουέλ Μακρόν, Νικολά Σαρκοζί (όταν ήταν Πρόεδρος), πλην όμως ο Πολωνός συγκίνησε τους πάντες όταν γονάτισε, αποτίοντας φόρο τιμής μπροστά στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αλλά άλλο Πρόεδρος της Πολωνίας και άλλο... Πλανητάρχης, ή νεοεκλεγής Πρόεδρος της Γαλλίας. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή στο δείπνο (επίσημο) που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος προς τιμή του, ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν παρόντες. Ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής και τρεις ή τέσσερις υπουργοί. Θυμάστε τι συνωστισμός γινόταν ώστε να εξασφαλιστεί μία πρόσκληση στο δείπνο στο Προεδρικό για τον Ομπάμα και τον Μακρόν. Ο Πρόεδρος απέδωσε ωστόσο τιμές και στον Πολωνό Πρόεδρο και στη σύζυγό του Αγκάτα Κορνχάουζερ. Δεν έφερε βεβαίως το Λύκειο Ελληνίδων ή την Παιδική Χορωδία της Λυρικής Σκηνής να τραγουδήσουν Χατζηδάκη και Θεοδωράκη, αλλά έφερε έναν πιανίστα που έπαιξε μαζί με κλασσική μουσική και Χατζηδάκη. Και το μενού θα πείτε; Περίπου το ίδιο με τον Μακρόν, σφυρίδα, φιλέτο μοσχαρίσιο και αχλάδι επικαλυμμένο με σοκολάτα. Και όμως ο Πολωνός ήταν ο μοναδικός Πρόεδρος που γονάτισε στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Ο Αλιβιζάτος, η Φώφη και ο Νίκος
Ένα «δυσάρεστο περιστατικό» (ας το ονομάσω έτσι) κατήγγειλε με επιστολή του προς τα ιδιαίτερα γραφεία της Φώφης Γεννηματά και του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Νίκος Αλιβιζάτος. Μαθαίνω, λοιπόν ότι την παραμονή των εκλογών του δεύτερου γύρου έγινε αποδέκτης διαμαρτυρίας από ψηφοφόρους που του κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν ευγενικές παρενοχλήσεις (το λέει, όπως βλέπετε με κομψό τρόπο) για να ψηφίσουν την κυρία Γεννηματά και τον κ. Ανδρουλάκη και απορούσαν που βρήκαν τα τηλέφωνα τους. Έδωσαν μάλιστα και τον αριθμό του τηλεφώνου που τους παρενοχλούσε και το οποίο όπως διαπίστωσε ο καθηγητής ανήκε σε εταιρία που ειδικεύεται στην αναζήτηση κακοπληρωτών! Σε τι συμπέρασμα κατέληξε; Ότι σε ορισμένα τμήματα εκπρόσωποι των υποψηφίων έσπευσαν να φωτογραφήσουν με το κινητό τους τις καταστάσεις των ψηφοφόρων, προφανώς για να εξασφαλίσουν κατάλογο ψηφοφόρων. Ο κ. Αλιβιζάτος χαρακτηρίζει τη διαρροή αθέμιτη και ξεκαθαρίζει ότι ο κατάλογος με στοιχεία επικοινωνίας των εκλογέων της 12 Νοεμβρίου που δήλωσαν ότι επιθυμούν να μετάσχουν στην ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα θα δοθούν από τον ίδιο σε πρόσωπο που θα του υποδείξει η κυρία Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου