Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Ενοχή των 36 κατηγορουμένων για τις «φούσκες» του Χρηματιστηρίου προτείνει η εισαγγελέας

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, 2017
Την ενοχή των 36 κατηγορουμένων που κάθονται στο εδώλιο για δεύτερη χρονιά, με καθυστέρηση 18 ετών, για την υπόθεση με τις μετοχές φούσκες του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, εισηγήθηκε κατά τη διάρκεια της πολύωρης αγόρευσής της η εισαγγελέας της έδρας Αθηνά Θεοδωροπούλου.
Οι κατηγορούμενοι είχαν ξαναδικαστεί για τα αδικήματα – κατά περίπτωση - της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, αλλά τότε ομόφωνα το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων της Αθήνας, με διαφορετική σύνθεση, τους είχε κηρύξει ομόφωνα αθώους από το σύνολο των αξιόποινων πράξεων.
Ωστόσο, η υπόθεση έφτασε για δεύτερη φορά στο ακροατήριο ύστερα από αναίρεση που είχε ασκηθεί από τον Άρειο Πάγο, καθώς οι δικαστές είχαν κρίνει ότι εκείνη η αθωωτική απόφαση δεν είχε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ως εκ τούτου, σε αυτή τη δίκη οι κατηγορούμενοι – χρηματιστές, επενδυτές και εφοπλιστές – ξανακρίνονται από μηδενική βάση.
Η εισαγγελέας αποτιμώντας τα στοιχεία της διαδικασίας ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων θεωρώντας – όπως είπε – ότι το δικαστήριο που τους αθώωσε εφήρμοσε εσφαλμένη αιτιολογία. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την αναιρετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ως «μία σπουδαία απόφαση».
Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου πριν από τις γιορτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου