Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ο Τραμπ αποκάλεσε τη γερουσιαστή Elizabeth Warren "Ποκαχόντας"

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017


Φωτογραφία: AP Photo/Susan Walsh
Φωτογραφία: AP Photo/Susan Walsh

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι υπάρχει μια... «Ποκαχόντας» στη αμερικανική Γερουσία κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης που είχε με γηγενείς Αμερικανούς, βετεράνους του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Η αναφορά του αφορούσε στη γερουσιαστή των Δημοκρατικών Ελίζαμπεθ Ουόρεν από τη Μασαχουσέτη, κρίθηκε υποτιμητική και προκάλεσε αντιδράσεις.
Αφού άκουσε την ομιλία ενός βετεράνου, ενός Ινδιάνου «Ναβάχο διαβιβαστή», οι οποίοι ανέπτυξαν έναν κώδικα βασισμένο στη γλώσσα τους για να μεταφέρουν μηνύματα κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Αμερικανός πρόεδρος θέλησε να εξάρει τη συμβολή των βετεράνων, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα εκφωνήσει κάποια προετοιμασμένη από πριν ομιλία.
«Βρίσκεστε εδώ πολύ πριν από οποιονδήποτε από εμάς» είπε ο μεγιστάνας.
Στη φώτο αριστερά η Elizabeth Warren η οποία ποτέ δεν έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Ελληνισμού
«Αν και έχουμε μια εκπρόσωπο στο Κογκρέσο για την οποία λένε ότι βρισκόταν εδώ πολύ καιρό πριν. Την αποκαλούν Ποκαχόντας».
Ο δισεκατομμυριούχος είχε αναφερθεί επανειλημμένως στην Ουόρεν ως «Ποκαχόντας», το όνομα της διάσημης Ινδιάνας που έζησε τον 17ο αιώνα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας επιχειρώντας να την χλευάσει για το γεγονός ότι είχε αποκαλύψει την καταγωγή της από τους γηγενείς Αμερικανούς.
Η Ουόρεν, από τα πλέον επιφανή μέλη των Δημοκρατικών της γερουσίας, έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή του Χάρβαρντ και διατελέσει σύμβουλος του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα προτού εκλεγεί στη γερουσία το 2012.
Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος επισήμανε σήμερα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν διατύπωσε κάποιο ρατσιστικό υποτιμητικό σχόλιο όταν αναφέρθηκε στην Ουόρεν ως Ποκαχόντας.
Η Σάρα Σάντερς, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, τόνισε ότι ο Τραμπ «εκτιμάει απεριόριστα και σέβεται» τους βετεράνους του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προτού συμπληρώσει:
«Νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν προσβλητικό το γεγονός ότι η γερουσιαστής Ουόρεν είπε ψέματα για την καταγωγή της προκειμένου να προωθήσει την καριέρα της».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου