Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Στους 23 νεκρούς έφτασε ο αριθμός των νεκρών από τη "θεομηνία"

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017
Ανέβηκε κι άλλο ο αριθμός των θυμάτων που άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε τη δυτική Αττική, αφού έφτασε τους 23.
Μετά τον εντοπισμό του 22ου νεκρού κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας, έγινε γνωστό πως κατέληξε και μία ηλικιωμένη που νοσηλευόταν στο Θριάσιο νοσοκομείο. 
Πρόκειται για μια 85χρονη η οποία ειχε μεταφερθεί βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας.
Νωρίτερα, περίπου στις 8:00, δεκατρείς ημέρες μετά τη φονική κακοκαιρία στη Μάνδρα Αττικής, εντοπίστηκε και ο 22ος νεκρός. 
Η σορός του άτυχου άνδρα ανασύρθηκε από τον χώρο του αμαξοστασίου του δήμου Μάνδρας, όπου και εντοπίστηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί. 
Όπως έγινε γνωστό, αναγνωρίστηκε η σορός του 22ου νεκρού. Πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από το Σανταμέρι Αχαΐας και είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος.
Το χρονικό της τραγωδίας στη Δυτική Αττική
Η φονική καταιγίδα που έπνιξε τη Μάνδρα στις λάσπες σημειώθηκε στις 16 Νοεμβρίου, νωρίς το πρωί. Μέσα σε λίγη ώρα δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους, με τα νερά να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους: Αυτοκίνητα, φορτηγά, ανθρώπους. Διέλυσε σπίτια και καταστήματα. Ο τραγικός απολογισμός; 22 νεκροί. 
Τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί οι σοροί των υπολοίπων 21, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν για την ανεύρεση ενός ατόμου που είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος. 
Ωστόσο, είχαν εκφραστεί φόβοι ότι ίσως υπάρχουν και άλλοι νεκροί, μετανάστες που εργάζονταν στην περιοχή, και ίσως η εξαφάνισή τους να μην είχε δηλωθεί από κάποιον. 
1.064 από τα 1.470 κτίρια που έχουν ελεγχθεί χρήζουν αποζημίωσης
Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον δήμο Μάνδρας–Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά και τα 1.064 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες – υπόγεια.
Σε ό,τι αφορά τον δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτίρια και 123 αποθήκες-υπόγεια.
Τραγική παραμένει η κατάσταση στη Μάνδρα
Την ίδια ώρα, δέκα και πλέον ημέρες μετά την τραγωδία, η κατάσταση στη Μάνδρα παραμένει απελπιστική. Οι κάτοικοι παλεύουν ακόμη με τις λάσπες, ενώ παράλληλα έχουν αναλάβει και το έργο της διαφύλαξης της περιουσίας τους υπό τον φόβο του πλιάτσικου. 
Και μαζί με αστυνομικές δυνάμεις φυλάσσουν και τα είδη πρώτης ανάγκης και βοήθειας που έχουν καταφτάσει από συμπολίτες, φορείς και Αρχές.

Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου