Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2017

  • Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 16χρονος, αργά το βράδυ της Κυριακής, όταν έπεσε από γέφυρα της Αττικής οδού, στην περιοχή του Γέρακα.
  • «Κλείδωσε» το δίδυμο που θα αναμετρηθεί στον β' γύρο των εκλογών για τη διεκδίκηση του θώκου του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών: σε ποσοστό 91% των ψήφων, ο Δημήτρης Βερβεσός συγκέντρωσε 25,84 % και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος 17,44%. Ακολουθεί τρίτος ο Φώτης Κωτσής με 9,77%, τέταρτος ο Παναγιώτης Περάκης με 8,12% και πέμπτος ο Θέμης Σοφός με 7,83%.
  • Έντονη αντιπαράθεση, που σημαδεύτηκε από την αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Εντάξει», με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη, σημειώθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης και στη διάρκεια συζήτησης για το πρόσφατο ταξίδι του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, στα Σκόπια.
  • Προθεσμία για να απολογηθούν την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, έλαβαν από τον ανακριτή οι 11 συλληφθέντες (δύο Έλληνες, δύο Ιταλοί, ένα Βούλγαρος και έξι Αλβανοί) που φέρονται να εμπλέκονται στη μεταφορά ακατέργαστης κάνναβης περίπου 1,6 τόνων με ταχύπλοο σκάφος από την Αλβανία στην Ελλάδα.
  • Ο Χρήστος Ράπτης και ο Ευστάθιος Κουτσοχήνας θα διεκδικήσουν σε μία εβδομάδα την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών.

Κόσμος

  • Κρούσμα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών, γνωστής και ως ασθένειας των «τρελών αγελαδίων», καταγράφηκε στην Ισπανία το Νοέμβριο στην επαρχία Σαλαμάνκα (βορειοδυτικά), έγινε γνωστό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων.
  • Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος της πόλης Αλτένα, στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, Αντρέας Χολστάιν.
  • Νερό εισέρρευσε στον «αναπνευστήρα» του υποβρυχίου ARA San Juan— το σύστημα σνόρκελ που επιτρέπει σε ένα υποβρύχιο να λειτουργεί κανονικά ενώ βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού έχοντας τη δυνατότητα να παίρνει αέρα από την επιφάνεια της θάλασσας, με αποτέλεσμα να προκληθεί βραχυκύκλωμα στη μπαταρία του προτού χαθούν τα ίχνη του την 15η Νοεμβρίου, έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του Πολεμικού Ναυτικού της Αργεντινής.
  • Με τους θανάτους των παιδιών να προκαλούν διεθνή ανησυχία και την κατάσταση να μαρτυρά απόλυτη εξαθλίωση στην Υεμένη, πλοίο των Ηνωμένων Εθνών έφτασε στη χώρα μεταφέροντας τρόφιμα. Ύστερα από τον αποκλεισμό που επιβλήθηκε από τη Σαουδική Αραβία, οι κάτοικοι της Υεμένης υποφέρουν καθημερινά από έλλειψη τροφίμων.
  • Ο πρίγκιπας Χάρι και η μέλλουσα σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι δεν ήταν «προετοιμασμένοι» για τη φρενίτιδα που προκλήθηκε στα ΜΜΕ αφότου αποκάλυψαν τη σχέση τους.

Οικονομία

  • Ολες οι πλευρές εξέφρασαν στο EuroWorking Group που συνεδρίασε τη Δευτέρα την πεποίθηση ότι η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών (Staff Level Agreement) είναι εφικτή μέχρι το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή.
  • Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει την εντολή για να ζητήσει από τις τράπεζες της ευρωζώνης να σχηματίσουν μεγαλύτερες προβλέψεις για την κάλυψη των «κόκκινων» δανείων τους, ανέφερε σε νομική γνώμη το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα στην πρόταση της ΕΚΤ.
  • Η Ελλάδα κατάφερε αξιοσημείωτη επιστροφή, με την ανάπτυξη της χώρας να ανακάμπτει και την εμπιστοσύνη προς τον τραπεζικό τομέα να ανανεώνεται, δήλωσε από τη Φρανκφούρτη ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάνσιο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
  • Επίπεδα της τάξης του 2,5% έχει ήδη κατακτήσει στην ελληνική αγορά το νέο καπνικό προϊόν μειωμένου κινδύνου, IQOS, της Παπαστράτος, θυγατρικής της πολυεθνικής Philip Morris. Τα στοιχεία έδωσε η διοίκηση της εταιρείας κατά την διάρκεια ξενάγησης στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου, όπου έχει ήδη τεθεί σε δοκιμαστική λειτουργία η πρώτη γραμμή για την παραγωγή των ράβδων καπνών Ηeets, οι οποίες και τροφοδοτούν το IQOS.
  • Οι εργαζόμενοι στα τεράστια κέντρα διανομής της Amazon στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ισπανία και σε άλλες ευρωπαϊκέες χώρες απήργησαν τη Black Friday διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Οι κινητοποιήσεις ουδόλως εμπόδισαν, ωστόσο, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικών πωλήσεων μέσω διαδικτύου στον κόσμο να ξεπεράσει σε πλούτο το εντυπωσιακό κατώφλι των 100 δισ. δολαρίων!

Αθλητισμός

  • Η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει τον τρόπο να διασπάσει την αμυντική γραμμή «μαζινό» του Πλατανιά. Μέχρι που ο Μάρκο Λιβάγια με μια καθαρά προσωπική ενέργεια πέρασε από την... κοιλιά τους αμυντικούς και με τελείωμα πολύ σπουδαίου φορ, άνοιξε το σκορ στο 39΄. Εγιναν όλα πιο απλά για την Ενωση, που τελικά επικράτησε με 3-0 στο ΟΑΚΑ και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League μετά από απουσία 24 ωρών. Ο Κροάτης πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (39΄,49΄), ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Μπακασέτας (63΄).
  • Τα πιο δύσκολα ξεκινούν τώρα για τον Παναθηναϊκό. Το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη οι «πράσινοι» θα πρέπει να έχουν βρει 1.3 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στις δόσεις συμβολαίων των παικτών κι αυτό ήταν το θέμα που απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας.
  • Με τις αναμετρήσεις για την 3η αγωνιστική, θα συνεχισθεί το κύπελλο Ελλάδας, το επόμενο τριήμερο (28-30/11). Ο αγώνας Ηρακλής-Πλατανιάς για τον 1ο όμιλο έχει ματαιωθεί, δεδομένου ότι ο «γηραιός» συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής κατηγορίας, όπως και το Αχαρναϊκός - Αστέρας Τρίπολης , αφού η ομάδα του Μενιδίου έχει αποσυρθεί.
  • Ο Ούρους Τζόρτζεβιτςμ, ο σέρβος επιθετικός του Ολυμπιακού βρήκε δίχτυα στο ματς με την Κέρκυρα και δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του στο ταξίδι της επιστροφής, με τον προπονητή των Ερυθρολεύκων, Τάκη Λεμονή, να δίνει συγχαρητήρια στον νεαρό φορ.
  • Ο προπονητής της Σεβίλης, Εντουάρντο Μπερίσο, θα υποβληθεί την Τρίτη σε εγχείριση για καρκίνο του προστάτη και σύμφωνα με ανακοίνωση του συλλόγου της Ανδαλουσίας, προσωρινά θα τον αντικαταστήσει στον πάγκο της ομάδας ο βοηθός του, Ερνέστο Μαρκούτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου