Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Ζητούμε συνεργάτες

Η ιστοσελίδα μας ζητάει την συνεργασία σας, από όλο τον κόσμο.

Νέα από την Ελληνική παροικία αλλά και άρθρα που ενδιαφέρουν μπορείτε να τα στέλνεται στο paneliakos@aol.com

Μαζί με το γραπτό κείμενο μπορείτε να στέλνετε και φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις που έγιναν, ακόμα, και ενημερωτικό υλικό από εκδηλώσεις που θα γίνουν.

Ενημέρωση για θέματα του Ελληνισμού έχουν την προτίμησή μας. Εάν έχετε νέα από την Κοινότητά σας, τον Σύλλογό σας, την Ομοσπονδία σας στείλτε τα με e-mail.

Όλες οι καταχωρήσεις είναι δωρεάν.

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους στο Ιστορικό εκκλησάκι της
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2017

ΠΥΡΓΟΣ Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πολιτών τελέστηκε χθες το απόγευμα, ανήμερα της Σταυροπροσκύνησης, η μεταφορά της σεπτής και θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στον ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους, σηματοδοτώντας το τέλος των Θρησκευτικών και Λατρευτικών εκδηλώσεων, και σύμφωνα με την πολύχρονη τοπική παράδοσή. Πριν από τη μεταφορά τελέστηκε ο Δ’ Κατανυτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Γερμανού και τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Δαμασκηνός Πετράκος.


Λίγο μετά τις 6, στρατιωτικό άγημα της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» ξεκίνησε τη μεταφορά της εικόνας του προστάτη της πόλης, περνώντας από το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ πλήθος πολιτών συνόδευσε την εικόνα και το άγημα. Αξιοσημείωτο είναι το ότι αρκετοί πολίτες του Πύργου είχαν βγει έξω από τα σπίτια τους και στέκονταν όρθιοι κατά την περιφορά, ως ένδειξη σεβασμού, ενώ λίγο μετά τις 7 μ.μ. η θαυματουργή εικόνα εναποτέθηκε στον θρόνο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου