Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Read this blog: www.paneliakos.com in every language.

Click on the left where it says “Τranslate”, “Επιλογή γλώσσας”

Με ένα κλικ με το “ποντικάκι” και η ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com μεταφράζετε σε όλες τις γλώσσες.

Αριστερά, που λέει Translate, Select Language και όλη η ιστοσελίδα μπορεί να διαβαστεί σε άλλες γλώσσες.

Τώρα μπορούν να διαβάζουν την ιστοσελίδα μας www.paneliakos.com και συγγενείς σας, φίλοι σας, που δεν ξέρουν καλά την Ελληνική.

------

Για περισσότερες ειδήσεις πήγαινε κάτω στο τέλος της σελίδας

και κάνε “κλικ” στο “Παλαιότερες αναρτήσεις”

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η θαυματουργή εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους στο Ιστορικό εκκλησάκι της
Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2017

ΠΥΡΓΟΣ Σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης και με την παρουσία πλήθους πολιτών τελέστηκε χθες το απόγευμα, ανήμερα της Σταυροπροσκύνησης, η μεταφορά της σεπτής και θαυματουργής Εικόνας του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, από τον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στον ιστορικό παρεκκλήσι του Αγίου Χαραλάμπους, σηματοδοτώντας το τέλος των Θρησκευτικών και Λατρευτικών εκδηλώσεων, και σύμφωνα με την πολύχρονη τοπική παράδοσή. Πριν από τη μεταφορά τελέστηκε ο Δ’ Κατανυτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.Γερμανού και τη συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της πόλης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Δαμασκηνός Πετράκος.


Λίγο μετά τις 6, στρατιωτικό άγημα της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Πύργου «Απόλλων» ξεκίνησε τη μεταφορά της εικόνας του προστάτη της πόλης, περνώντας από το ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ πλήθος πολιτών συνόδευσε την εικόνα και το άγημα. Αξιοσημείωτο είναι το ότι αρκετοί πολίτες του Πύργου είχαν βγει έξω από τα σπίτια τους και στέκονταν όρθιοι κατά την περιφορά, ως ένδειξη σεβασμού, ενώ λίγο μετά τις 7 μ.μ. η θαυματουργή εικόνα εναποτέθηκε στον θρόνο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου