Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2017

  • Για «πιθανή χρεοκοπία» της ΔΕΗ, που «θα συμπαρασύρει ολόκληρη τη χώρα» κάνει λόγο η Δημοκρατική Συμπαράταξη και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «ξεπούλησε τη μεγαλύτερη ελληνική επιχείρηση».
  • Την ευρωπαϊκή διάσταση της κακοδιαχείρισης της ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας) ανέδειξε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, υπεύθυνος των σοσιαλδημοκρατών στην Επιτροπή Πολιτισμού για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
  • «Δεν θέλουμε να έχουμε μια ιστορία χωρίς τέλος. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι, ώστε τον Απρίλιο να φτάσουμε σε λύση. Αυτό που μένει μπροστά είναι δύσκολες αποφάσεις» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Έμμεση αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ.
  • Ο αυτοκινητόδρομος Λάρισας-Θεσσαλονίκης είναι έτοιμος και το Σάββατο 1η Απριλίου θα δοθεί στην κυκλοφορία από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Έτοιμες εντός του επόμενου μήνα οι Κορίνθου-Πατρών, Ε65 και Ιόνια Οδός.
  • Με θερμά λόγια για τις σχέσεις των δύο λαών αλλά και τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του Ελληνο-Ισραηλινού Επιμελητηρίου.

Κόσμος

  • Ο τρόμος χτύπησε το Λονδίνο, ακριβώς έναν χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν -μεταξύ αυτών και ο δράστης- όταν άνδρας έπεσε πάνω σε περαστικούς στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ και στη συνέχεια επιτέθηκε με μαχαίρι κατά φρουρού του Ουεστμίνστερ. Είκοσι οι τραυματίες, μεταξύ αυτών τρεις Γάλλοι μαθητές και τρεις αστυνομικοί. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο δράστης ήταν ένας. «Φρούριο» το Λονδίνο.Φωτογραφίες, βίντεο
  • Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Νορβηγό πρέσβη στην Άγκυρα, έπειτα από την χορήγηση από τη νορβηγική κυβέρνηση καταφυγίου στη χώρα σε τέσσερις Τούρκους αιτούντες άσυλο, οι οποίοι κατηγορούνται από την Τουρκία ότι εμπλέκονται στην απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του Ιουλίου.
  • Την αντίδραση των ξένων ηγετών προκάλεσε η επίθεση της Τετάρτης έξω από το βρετανικό Κοινοβούλιο. Μέρκελ, Ολάντ, Τουσκ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους, καταδικάζοντας την τρομοκρατία. Τηλεφωνική συνομιλία είχαν Τραμπ - Μέι.
  • Ο Πολ Μάναφορτ, πρώην επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εργαζόταν κρυφά για ρώσο δισεκατομμυριούχο που προσέφερε βοήθεια στον Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με το Associated Press.
  • Σε μία διαμεσολαβητική προσπάθεια για την επίλυση της πολιτικής κρίσης που έχει παραλύσει την ΠΓΔΜ επιδόθηκε ο επίτροπος για τη διεύρυνση, Γιοχάνες Χαν. Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν ορατά αποτελέσματα.

Οικονομία

  • Ρύθμιση με την οποία καθορίζεται ότι η πρόσληψη αναπληρωτών θα υπάγεται στο ΑΣΕΠ, κατέθεσε με μορφή τροπολογίας το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
  • Ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66% και συμμαχία με στρατηγικό επενδυτή για τη ΔΕΗ, περιλαμβάνει η πρόταση της ΝΔ για την ενεργειακή πολιτική, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση της ΔΕΗ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος του κυβερνητικού προγράμματος, Κωστής Χατζηδάκης. Εσφαλμένη η τακτική της κυβέρνησης στο πλαίσιο της παρούσας αξιολόγησης, τόνισε, παρουσιάζοντας αναλυτικά την πρόταση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
  • Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε την Τετάρτη στο κλείσιμο της συνεδρίασης η χρηματιστηριακή αγορά, αν και ενδοσυνεδριακά κατέγραφε απώλειες που προσέγγιζαν το 1,70%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 640,65 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,04%.
  • Ο έλεγχος της Deutsche Bank στην ευρωπαϊκή αγορά επενδυτικής τραπεζικής υποχώρησε πέρυσι και βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση, μαζί με τη Goldman Sachs, πίσω από την JPMorgan Chase για την περιοχή EMEA (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής), αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.
  • Η Νορβηγία και η Ισλανδία, που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να ενισχύσουν το συντονισμό της πολιτικής τους εν όψει της σχεδιαζόμενης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, καθώς και άλλων αλλαγών στο παγκόσμιο πολιτικό γίγνεσθαι, ανακοίνωσαν οι δύο σκανδιναβικές χώρες. «Πρέπει να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη συνέχιση της συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) με την ΕΕ, προστατεύοντας παράλληλα τα σημαντικά μας συμφέροντα αναφορικά με τη Βρετανία», δηλώνουν.

Αθλητισμός

  • «Φωτιά» στην Football league, «έβαλε» η νίκη των Τρικάλων με 1-0 επί της Λαμίας για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι Θεσσαλοί επικράτησαν χάρη στο πέναλτι του Γιαννιτσάνη από το 3ο λεπτό, δίνοντας την ευκαιρία στον Αρη, που συνέτριψε με 4-0 τον Πανελευσινιακό, να πλησιάσει την Λαμία στους τρεις βαθμούς και να «αναζωπυρώσει» τις ελπίδες του για επιστροφή στην Super League. Νικηφόρα 2-0 πέρασε ο ΟΦΗ από τα Χανιά, σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια πριν την έναρξη στο λιμάνι της πόλης.
  • Πρόβλημα στην παρούσα φάση δημιουργεί στον Ολυμπιακό η κλήση του Καρίμ Ανσαριφάρντ στην Εθνική Ιράν. Ο 27χρονος επιθετικός θα απουσιάσει για τα προκριματικά του Μουντιάλ και συγκεκριμένα για τις αναμετρήσεις με το Κατάρ και την Κίνα και αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα την άλλη Πέμπτη (30/3). Όμως ο Ολυμπιακός αγωνίζεται δύο 24ωρα μετά, το Σάββατο 1 Απριλίου κόντρα στον Πλατανιά, οπότε δεν θα υπάρχει χρόνος διαθέσιμος για τον διε8νή ποδοσφαιριστή ώστε να ξεκουραστεί.
  • Ο Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού σάρωσε στα βραβεία της 25ης αγωνιστικής, αφού πήρε τόσο εκείνο του MVP όσο και αυτό του καλύτερου γκολ, λόγω της εξαιρετικής εμφάνισης του στη νίκη στο ντέρμπι επί του Ολυμπιακού.
  • Ο Τάκης Λεμονής είναι το φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και όλα δείχνουν πως θα είναι ο επόμενος προπονητής των πρωταθλητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου